SPORT

Roko Dimić i Mia Wild postavili nove državne rekorde

Grad Beograd bio je domaćin čak dva jaka međunarodna mitinga: 6. miting budućih šampiona (24.12.'22.) i Novogodišnji miting (25.12.'22.) održani su upravo u vrijeme trajanja priprema slavonskih atletičara za novu dvoransku sezonu

    Objavljeno 27.12.2022
    Matija Ivanković

    Nova atletska sezona, ako se osvrnemo na rezultate Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ Osijek, nije mogla bolje početi: nakon što su, prije samo tjedan dana, osvojili čak osam međunarodnih medalja, ovaj su vikend, uz medalje, padali i državni rekordi.

    Grad Beograd bio je domaćin čak dva jaka međunarodna mitinga: 6. miting budućih šampiona (24.12.’22.) i Novogodišnji miting (25.12.’22.) održani su upravo u vrijeme trajanja priprema slavonskih atletičara za novu dvoransku sezonu.

    Mia Wild, mlađejuniorska uzdanica trenera Saše Šešuma, prvog dana nastupa u utrci na 60m. Bio je to odličan izbor jer, odmah na početku dvoranske sezone, ostvaruje rezultat identičan državnom dvoranskom rekordu za mlađe juniore u ovoj disciplini (7,61). Dakako, to je značilo i zlato oko vrata, kao i postavljanje novog osobnog rekorda u sportskoj karijeri.

    Drugog dana – drugi državni rekord, a za njega je zaslužan kadetski sprinter Roko Dimić koji, prolaskom kroz cilj, postavlja novi kadetski nacionalni dvoranski rekord na 200m (22,98). Dakako, ni kod njega nisu izostali zlato i novi osobni rekord koji će, nedvojbeno, još „rušiti“. Uz ovu, Dimić bilježi još jednu pobjedu, i to u utrci na 60m (7,34), a Wild osvaja zlato u utrci na 60m s preponama (8,54), no to previše ne iznenađuje ako uzmemo u obzir da je to njena „najjača“ disciplina.

    Na 60m, uz osobni rekord, pobjedu bilježi i starija juniorka Lorena Faktor, uz novi osobni rekord (7,84). Drugog dana pobjeđuje i na 60m s preponama (9,08), dok u utrci na 60m biva brončana (7,67).

    Milan Glodić se također okitio s dvije medalje, obje na 60m: prvog dana na postolje staje uz klupskog kolegu Dimića i osvaja srebrnu medalju (7,41), dok drugog dana ostvaruje pobjedu (7,46).

    Odlična klupska postava na postolje dovodio još jednog sprintera – starijeg juniora Franka Salaja (7,35) koji se na postolje penje po srebrnu medalju.

    Valja spomenuti i Petru Šešum koja, iako ostaje korak o postolja, ostvaruje najbolji osobni rezultat u utrci na 400m (1:02,95).

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

    Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama