SPORT

Roko Dimić i Mia Wild postavili nove državne rekorde

Grad Beograd bio je domaćin čak dva jaka međunarodna mitinga: 6. miting budućih šampiona (24.12.'22.) i Novogodišnji miting (25.12.'22.) održani su upravo u vrijeme trajanja priprema slavonskih atletičara za novu dvoransku sezonu

  Objavljeno 27.12.2022
  Matija Ivanković

  Nova atletska sezona, ako se osvrnemo na rezultate Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ Osijek, nije mogla bolje početi: nakon što su, prije samo tjedan dana, osvojili čak osam međunarodnih medalja, ovaj su vikend, uz medalje, padali i državni rekordi.

  Grad Beograd bio je domaćin čak dva jaka međunarodna mitinga: 6. miting budućih šampiona (24.12.’22.) i Novogodišnji miting (25.12.’22.) održani su upravo u vrijeme trajanja priprema slavonskih atletičara za novu dvoransku sezonu.

  Mia Wild, mlađejuniorska uzdanica trenera Saše Šešuma, prvog dana nastupa u utrci na 60m. Bio je to odličan izbor jer, odmah na početku dvoranske sezone, ostvaruje rezultat identičan državnom dvoranskom rekordu za mlađe juniore u ovoj disciplini (7,61). Dakako, to je značilo i zlato oko vrata, kao i postavljanje novog osobnog rekorda u sportskoj karijeri.

  Drugog dana – drugi državni rekord, a za njega je zaslužan kadetski sprinter Roko Dimić koji, prolaskom kroz cilj, postavlja novi kadetski nacionalni dvoranski rekord na 200m (22,98). Dakako, ni kod njega nisu izostali zlato i novi osobni rekord koji će, nedvojbeno, još „rušiti“. Uz ovu, Dimić bilježi još jednu pobjedu, i to u utrci na 60m (7,34), a Wild osvaja zlato u utrci na 60m s preponama (8,54), no to previše ne iznenađuje ako uzmemo u obzir da je to njena „najjača“ disciplina.

  Na 60m, uz osobni rekord, pobjedu bilježi i starija juniorka Lorena Faktor, uz novi osobni rekord (7,84). Drugog dana pobjeđuje i na 60m s preponama (9,08), dok u utrci na 60m biva brončana (7,67).

  Milan Glodić se također okitio s dvije medalje, obje na 60m: prvog dana na postolje staje uz klupskog kolegu Dimića i osvaja srebrnu medalju (7,41), dok drugog dana ostvaruje pobjedu (7,46).

  Odlična klupska postava na postolje dovodio još jednog sprintera – starijeg juniora Franka Salaja (7,35) koji se na postolje penje po srebrnu medalju.

  Valja spomenuti i Petru Šešum koja, iako ostaje korak o postolja, ostvaruje najbolji osobni rezultat u utrci na 400m (1:02,95).

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu „AKSO“!

  Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek

  ŠTO NA LJETO? SVI U „AKSO“ KAMP! Bliži se omiljena kombinacija svih školaraca: ljeto i školski praznici! I što tada? Više…

  Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

  Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore

  Hrvatska atletska reprezentacija sudjelovat će predstojećeg vikenda, dakle 25. i 26. svibnja, na Prvenstvu Balkana za seniorke i seniore kojemu je domaćin Više…

  Opet se vraćamo na priču koja nas čini osobito ponosnima, a to je spoznaja da Mia trenutno ima drugi rezultat u svijetu u kategoriji U-20, a prvi u Europi!

  Još jedan fantastičan nastup Mije Wild!

  Samo nekoliko dana nakon odličnog nastupa u Grazu, naša preponašica i hrvatska reprezentativka Mia Wild sjajno je odradila svoje utrke Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu „AKSO“!

  Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek

  B2Run Osijek okupio je 842 sudionika iz preko 80 tvrtki što je porast od 20% u odnosu na godinu ranije

  B2Run Osijek: 20% više poslovnjaka na najvećem afterwork druženju

  Sadašnjost i budućnost hrvatske gimnastike na Državnom prvenstvu u Osijeku. Okupit će se gotovo 550 gimnastičara i gimnastičarki iz 39 hrvatskih klubova. Natjecanje će se održati na dvije lokacije

  Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku, 21.-23. lipnja 2024.