SPORT

Roko Dimić i Mia Wild postavili nove državne rekorde

Grad Beograd bio je domaćin čak dva jaka međunarodna mitinga: 6. miting budućih šampiona (24.12.'22.) i Novogodišnji miting (25.12.'22.) održani su upravo u vrijeme trajanja priprema slavonskih atletičara za novu dvoransku sezonu

  Objavljeno 27.12.2022
  Matija Ivanković

  Nova atletska sezona, ako se osvrnemo na rezultate Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ Osijek, nije mogla bolje početi: nakon što su, prije samo tjedan dana, osvojili čak osam međunarodnih medalja, ovaj su vikend, uz medalje, padali i državni rekordi.

  Grad Beograd bio je domaćin čak dva jaka međunarodna mitinga: 6. miting budućih šampiona (24.12.’22.) i Novogodišnji miting (25.12.’22.) održani su upravo u vrijeme trajanja priprema slavonskih atletičara za novu dvoransku sezonu.

  Mia Wild, mlađejuniorska uzdanica trenera Saše Šešuma, prvog dana nastupa u utrci na 60m. Bio je to odličan izbor jer, odmah na početku dvoranske sezone, ostvaruje rezultat identičan državnom dvoranskom rekordu za mlađe juniore u ovoj disciplini (7,61). Dakako, to je značilo i zlato oko vrata, kao i postavljanje novog osobnog rekorda u sportskoj karijeri.

  Drugog dana – drugi državni rekord, a za njega je zaslužan kadetski sprinter Roko Dimić koji, prolaskom kroz cilj, postavlja novi kadetski nacionalni dvoranski rekord na 200m (22,98). Dakako, ni kod njega nisu izostali zlato i novi osobni rekord koji će, nedvojbeno, još „rušiti“. Uz ovu, Dimić bilježi još jednu pobjedu, i to u utrci na 60m (7,34), a Wild osvaja zlato u utrci na 60m s preponama (8,54), no to previše ne iznenađuje ako uzmemo u obzir da je to njena „najjača“ disciplina.

  Na 60m, uz osobni rekord, pobjedu bilježi i starija juniorka Lorena Faktor, uz novi osobni rekord (7,84). Drugog dana pobjeđuje i na 60m s preponama (9,08), dok u utrci na 60m biva brončana (7,67).

  Milan Glodić se također okitio s dvije medalje, obje na 60m: prvog dana na postolje staje uz klupskog kolegu Dimića i osvaja srebrnu medalju (7,41), dok drugog dana ostvaruje pobjedu (7,46).

  Odlična klupska postava na postolje dovodio još jednog sprintera – starijeg juniora Franka Salaja (7,35) koji se na postolje penje po srebrnu medalju.

  Valja spomenuti i Petru Šešum koja, iako ostaje korak o postolja, ostvaruje najbolji osobni rezultat u utrci na 400m (1:02,95).

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Mia Wild ostvarila je trenutno najbolji europski rezultat u ovoj kategoriji u utrci na 100 metara prepone – 13,58!

  Wild trenutno najbrža mlađa juniorka Europe!

  Sjajne vijesti dolaze iz Karlovca, s državnog prvenstva za mlađe juniorke i juniore. Naša Mia Wild ostvarila je trenutno najbolji europski rezultat Više…

  Odličan uspjeh juniora AK Slavonija - Žito na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Rocco Marttinović skočio 4,60!

  AK “Slavonija-Žito” – Tri pehara na Kupu i ekipnom prvenstvu Hrvatske

  Juniori AK Slavonija Žito osvojili su drugo mjesto na Kupu Hrvatske, održanom na stadionu Mladosti u Zagrebu, dok su naše juniorke zauzele četvrtu Više…

  Državna je reprezentativka iz redova Crveno-plavih potvrdila status jedne od najperspektivnijih hrvatskih atletičarki

  Wild ispunila normu za dva europska prvenstva!

  Članovi Atletskog kluba Slavonija Žito koji su nastupili na 3. međunarodnom Memorijalu Roberta Preloga u slovenskom Ptuju, imaju razloga biti Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Započelo 14. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici - DOBRO World Cup Osijek

  [FOTO] Osijek okupirali gimnastičari iz cijeloga svijeta

  Iktusovci su uz pratnju trenera Krešimira Ižakovića i Dominika Matijevića nastupili s 38 veslača u 40 posada i u 23 discipline/kategorije te su ostvarili odlične rezultate

  [FOTO] Iktus odličan na Jumbovoj regati

  Ovogodišnje izdanje festivala ekstremnih sportova donosi dašak priče s početka

  Uskoro počinje 24. Pannonian Challenge