SPORT

Ronilački Centar Osijek – Apsolutni prvaci DPP Varaždin 2019

Duljina staze bila je 7 km, dok je temperatura vode bila svega 13 C°

    Objavljeno 25.09.2019
    Ivona Amidžić

    U subotu, 21. rujna 2019. u Varaždinu je održana Finalna trka Hrvatske u daljinskom plivanju perajama. Ujedno se radi i o 28. natjecanju takvog tipa u organizaciji KPA Drava Varaždin i Hrvatskog Ronilačkog Saveza.

    Na prvenstvu već tradicionalno sudjeluju članovi Ronilačkog Centra Osijek koji su i ovog puta polučili više nego dobre rezultate. Članovi u sastavu: Robert Štrbik, Tomislav Šarčević, Darko Iharoš, Ivan Galić, Krešimir Erk, te ženske članice u sastavu Božana Skeledžija, Petra Štrbik, Ana-Marija Johum te Viktorija Drinovac, zaslužni su za Apsolutno 1. mjesto u ukupnom klupskom poretku.

    Prvi put u povijesti kluba osvojene su dvije medalje u ženskoj kategoriji. Božana Skeledžija i Petra Štrbik osvojile su prvo mjesto u kategoriji parovi, te Ana-Marija Johum i Viktorija Drinovac zasjele su na brončano postolje.

    U muškoj kategoriji Krešimir Erk i Ivan Galić osvajaju srebro. Zlatne bodove donosi i Robert Štrbik koji u veteranskoj kategoriji osvaja zlato, kao i ukupno drugo mjesto na kupu Hrvatske u pojedinačnom plivanju perajama.

    Duljina staze bila je 7 km, dok je temperatura vode bila svega 13 C°.

    Samom činjenicom da je Osijek Grad na Dravi, ovi rezultati produkt su upornog i predanog rada članova RC Osijek pod vodstvom trenera Andreja Slivke, koji je ujedno i glavni instruktor ronjenja u klubu.

    foto: Dragutin Kermek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

    Taekwondo – Tehničko prvenstvo Hrvatske 2024.

    Dana 18.02.2024. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo Više…

    Natjecanje je održano za kategorije kadeta i ml. kadeta, a sudjelovalo je 16 plivačkih klubova sa oko 300 natjecatelja

    Plivački klub Osijek na natjecanju u Zagrebu – Medo 2024

    U Zagrebu je na bazenu Jelkovec  u organizaciji PK Medveščak održano natjecanje Medo 2024.  Natjecanje je održano za kategorije kadeta Više…

    Nakon 7 kola lige Karate Akademija Osijek osvojila je prvo mjesto i nagradu za najuspješniji klub Otvorene lige Osječko baranjske Županije

    31 natjecatelj – 31 osvojena medalja – 1. klub ukupnom poretku – 7 pojedinačnih nagrada za članove Karate Akademija Osijek

    10.12.2023. su nastupili na 7. kolu otvorene lige OBŽ, koje je ujedno bilo i posljednje kolo u 2023. godini. Na Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu