Arhiva

Ronilački Centar Osijek ponovno prvak Hrvatske u podvodnom hokeju

    Objavljeno 14.01.2015
    OsijekNews redakcija

    Na Gradskim bazenima u Osijeku u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i Ronilačkog centra Osijek održano je 10. prvenstvo Hrvatske u podvodnom hokeju.

    Na sada već tradicionalnom Božićnom turniru nastupili su klubovi iz Mađarske, Hrvatske, Srbije. Domaća ekipa bila je najuspješnija, pa je pobjednički pokal nakon četiri godine ponovno u Osijeku, drugo mjesto zauzela je ekipa RK Sisak a treće RK Geronimo iz Zagreba.

    Dvadeset osam utakmica, osam ekipa, ekstreman pogled, to je ono što je iznova obogatilo ovaj sport u Hrvatskoj. Ovogodišnji turnir bit će upamćen i po do sada najvećem odazivu – natjecalo se čak 100 natjecatelja.

    Inače Ronilački Centar Osijek začetnik je ovog dinamičnog 3D sporta u Hrvatskoj, koji se igra u 60-tak zemalja svijeta, i nakon četiri izazovne godine vratio je ono što pripada Osijeku – zlato.

    Članovi RC Osijek i ove su ove godine uspjeli izboriti finale s ekipom iz Siska. Za razliku od prošle godine kada su bili drugi, Ronilački centar Osijek je završio turnir kao pobjednik. U izjednačenoj i neizvjesnoj utakmici gosti iz Siska poraženi su rezultatom 1:0 te tako izgubili dosadašnju titulu prvaka Hrvatske u podvodnom hokeju.

    Za Ronilački Centar Osijek nastupili su: Ivan Aleksi, Mate Delaš, Domagoj Jukić, Tin Benšić, Marko Čulin, Dario Đurđević, Krešimir Trdin, Igor Špoljarić, Ivan Novokmet i Andrej Slivka.

    – Konkurencija je velika no također raduje spoznaja da se može vidjeti u redovima svih klubova mnoštvo novih igrača kojima je ovo bilo prvo natjecanje. Svojim zalaganjem u ovoj nadasve zanimljivoj igri pod vodom pokazali su da na njih treba itekako računati na budućim natjecanjima.

    Pri tome mislimo podjednako na djevojke i mladiće jer je ovo jedini sport gdje se ravnopravno mogu natjecati oba spola. Naime, za one koji ne znaju, u podvodnom hokeju su dozvoljeni mješoviti timovi, a također je moguće da ženski tim potpuno ravnopravno nastupa na natjecanjima i igra utakmice protiv muških timova i pobijedi. – kaže Andrej Slivka, dopredsjednik Ronilačkog centra Osijek.

    Nakon utakmica uslijedilo je proglašenje pobjednika i prigodni domjenak u klupskim prostorima na Trgu V. Lisinskog u Tvrđi.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ronilački centar Osijek – ronjenje za najmlađe

    Ronilački centar  Osijek, osim u ronjenju i plivanju perajama sudjeluje i u ekološkim akcijama, te akcijama za vrijeme elementarnih nepogoda  Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!