GOSPODARSTVO

Rukomet – Dan poslije: 91% ljudi pratilo svaku utakmicu, 60% kaže – ne ometa nas rukomet u poslu

Posao.hr je istražio koliko i s kim građani Hrvatske prate prvenstvo te kako njihov poslodavac gleda na ovaj sportski događaj ...

    Objavljeno 26.01.2019
    Alan Srčnik

    Pirova pobjeda i kvalifikacije za Olimpijske igre 2020., tako bi se mogao zaključiti epilog Hrvatske rukometne reprezentacije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Velika šteta. Igra je bila na zavidnom nivou, no falio je ‘onaj’ faktor sreće. Bilo kako bilo, naši su Kauboji pokazali lavovsko srce, borbenost i taktičnost te su pokazali cijelom svijetu kako se ruši europski prvak – Španjolska, a potom i svjetski prvak – Francuska. Bravo Kauboji!

    Posao.hr tim tom prilikom istražio je koliko i s kim građani Hrvatske prate prvenstvo te kako njihov poslodavac gleda na ovaj svjetski sportski događaj. Rezultati su donijeli i više nego interesantne podatke. Od ukupno 601 ispitanih, čak 91% njih prati ovo Svjetsko rukometno prvenstvo, dok njih 9% pogleda poneku utakmicu. Najčešće se utakmice prate u društvu obitelji/prijatelja – čak kod 78,5% ispitanika. Slijede ih oni koji utakmice prate sami i to u 16.5% slučajeva, a samo 5% ispitanika utakmice prati u društvu kolega s posla. Ispitano je 55,5 % žena i 44,5 % muškaraca. Najveći je broj ispitanih u rasponu godina od 18-24 – 69,5%, potom ih slijede 15,5 % ispitanih u rasponu godina od 25-34, a nakon njih dolazi i ‘starija’ garda.

    Kakva je kohezija kod vas na poslu, prate li se utakmice s kolegama nakon posla, bio je izazov za istražiti. U čak 65% slučajeva nema inicijative za organiziranje gledanja utakmice nakon posla. U 21% slučajeva nekoliko kolega se organizira i prati utakmice nakon radnog dana. Ipak, 15% ispitanika potvrđuje da je zajedničko gledanje utakmica s kolegama apsolutno prisutno kod njih. Nastavno na ovaj podatak, čak 60% ispitanika tvrdi da ih gledanje utakmica ne ometa u obavljanju posla, dok 19% tvrdi da bi ih itekako ometalo ako bi Kauboji dogurali do finala. A da je potpuni fokus na Kaubojima od početka prvenstva, potvrdilo je čak 21% ispitanika, koji zasigurno pripadaju grupi uvijek vjernih i vatrenih navijača.

    Prognoze za Kauboje bile su i više nego optimistične. Nakon prolaska grupe, svi smo vjerovali da možemo daleko dogurati, pa je tako 54% ispitanika tvrdilo da Kauboji idu po zlato. Već 40% sudionika istraživanja vjerovalo je da Kauboji mogu do finala, a samo 6% njih tvrdilo je da nećemo proći skupinu i očito su bili jako u krivu. Razmišljanja za odlazak u Njemačku i Dansku, kako bi se uživo pratile utakmice, bila su opcija za 15% ispitanika, koji su namjeravali podržati Kauboje u finalu. Njih 9% potvrdilo je da ako Kauboji doguraju do polufinala, uzimaju godišnji i idu podržati reprezentaciju. A da se utakmice prate isključivo u udobnosti doma potvrdilo je 76% ispitanika.

    Nerijetko smo svjedoci kako sportski događaji skreću pozornost s gospodarskih neprilika u državi i da je tomu tako vjeruje i 55,5% ispitanika. Da su sportski događaji u malim količinama instrument za to smatra 29,5%, a samo 15% tvrdi da to nije slučaj i da sportski događaji ni na koji način ne utječu na percepciju gospodarskih neprilika oko nas.

    No, neminovno je da veliki sportski događaji potiču nacionalni ponos i veliko zajedništvo unutar obitelji, na poslu, ma zapravo gdje god da krenete. S tom tezom slaže se 61,5 % ispitanih ljudi, dok 34% njih misli da se definitivno osjeća veća povezanost, a 4,5 % ne primjećuje nikakvu veću povezanost.

    Na koncu, poruka za sve Kauboje bila je ‘Pokupite to zlato i vidimo se na trgu!’, no nažalost morat ćemo se još malo strpiti za taj scenarij. Vjerujemo da zlatne godine naših fantastičnih rukometaša tek dolaze. Kauboji, hvala vam na svemu! A hvala i vama dragi ispitanici. Pratite nas i dalje, jer za vas imamo nešto jako interesantno, kako ne biste ostali praznih ruku i kako biste se ovog prvenstva sjećali u pozitivnom ozračju. Stay tuned!

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

    Tjedna ponuda slobodnih radnih mjesta u OBŽ

    FIX rješenja d.o.o. zapošljava osobu na radnom mjestu Instalater grijanja i klimatizacije (m/ž). Mjesto rada Osječko – baranjska županija. Potpune Više…

    Prestani čekati da se dobre stvari dogode, krenite i napravite dobre stvari sami za sebe!

    Nezadovoljni ste trenutnim poslom, šefom, plaćom? Donosimo rješenje za vas!

    U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada. Portal za zapošljavanje donosi top 10 poslovnih Više…

    Traže se vulkanizer, alatničar, frizer, informatičar, kontrolor kvalitete, komercijalist... Dječji vrtić Jaglac, EUROMETAL d.o.o., Orteo d.o.o., Frizerski studio „B“, svima im treba pojačanje!

    Tražite posao? Donosimo vam listu slobodnih radnih mjesta…

    Workforce Ljudski Potencijali d.o.o. za klijenta zapošljava Agenta u timu za prodajne aktivnosti (m/ž) u Osijeku. Poslodavac nudi rad u smjenama, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

    [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku

    Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

    [FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla

    Završeni su radovi na prometnicama u dijelu Sljemenske i Kolodvorske ulice pa će one biti puštene u promet ali se istovremeno i zatvara Sljemenska ulica od Učke do Čvrsničke i Snježničke ulice do 31 prosinca 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Sljemenskoj i Kolodvorskoj ulici