GOSPODARSTVO

SALORI I MOTOMOBIL: Svečano otvorenje sajmova u petak u 11 sati

Lov, ribolov i automobili ... Sajam za muškarce i žene koje ih vole vidjeti sretne :D

  Objavljeno 09.04.2019
  Tamara Lemajić

  SALORI – odnosno 16. Sajam lova i ribolova, kao i MOTOMOBIL – 23. Sajam automobila i prateće opreme, otvaraju se svečano u petak 12. travnja u 11 sati na prostoru streljane i sajmišta Pampas u Osijeku!

  Sa ciljem najave jednog od ‘4 mastersa’ Osječkog sajma, jednog od 4 najveća koje održavaju tijekom godine, danas je na Pampasu održana konferencija za novinstvo.

  Gradska tvrtka Osječki sajam d.o.o., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom, organizira od 12. do 14. travnja 2019. najznačajniju sajamsku priredbu u našoj zemlji s temom lova, ribolova i turizma.

  TRODNEVNI SPEKTAKL

  Bit će to trodnevni ‘spektakl’ lovne i ribolovne opreme, automobila i velikog broja popratnih događanja, a u smjeru popularizacije navedenih aktivnosti, kao i prodaje. Očekuju se izlagači s programom lovne opreme, streljiva, odjeće, obuće, ribolovnog pribora i opreme, opreme za kampiranje i boravak u prirodi, nautike i vodenih sportova, ponude turističkih kapaciteta i osobitosti kontinentalnog turizma s posebnim naglaskom na lovni i ribolovni turizam.

  Osim izlaganja i prodaje, sajam tradicionalno obiluje brojnim stručno pratećim aktivnostima. Kao i prethodnih godina, na sajmu će se izvršiti ocjenjivanje trofeja divljači za prethodnu godinu i proglasiti pobjednike. Nacionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, u suradnji s Hrvatskim športsko ribolovnim savezom i Športsko ribolovnim savezom Osječko-baranjske županije održat će se u nedjelju 14. 04. 2019.

  Kako bi saznali čiji majstori kotlića imaju najviše umijeća u kuhanju čobanca,  lovačka društva županijskih lovačkih saveza svoje će kuhače ukrstiti u subotu 13. 04. 2019., na natjecanju za najbolji lovački čobanac.

  Natjecanja se odvijaju i u stručnim aktivnostima i umijećima lovaca i ribolovaca: lovci u streljačkim disciplinama, a ribolovci u ulovu ribe udicom na plovak na izmještenoj lokaciji na staroj Dravi. Svoje vještine u streljaštvu mogu isprobati svi zainteresirani posjetitelji u gađanju zračnom puškom.

  Naravno, posjetitelji će moći dobiti uvid i u sve novitete ponude lokalnih distributera vozila na 23. MOTOMOBILU, na otvorenom izložbenom prostoru.

  – Primarni cilj ove i svih drugih naših sajamskih priredbi je podizanje vidljivosti izlagačima, jer njihova prodaja traje kroz cijelu godinu, a sajam im osigurava inicijalno mjesto susreta ponude i potražnje. O značaju ovog i drugih naših sajmova govori broj od 119.000 posjetitelja u 6 priredbi i 25 sajamskih dana. Činjenica da SALORI ide 16. put, a MOTOMOBIL čak 23. – dovoljna je ilustracija važnosti i interesa – kazao je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.

  – Grad Osijek, kao vlasnik Sajma, jako je zadovoljan s projekcijama sajma Salori i Motomobil. Očekuje se velik broj posjetitelja i događanja. U Gradu procjenjuju da ovaj sajam ima najveći potencijal za Grad Osijek u budućnosti kada bude gotova zgrada novog sajma i kada bude veći i adekvatniji prostor da se sve to može bolje organizirati, iako je i sada na vrlo velikoj razini. Također, pozivamo sve Osječanke i Osječane da dođu u petak, subotu i nedjelju i da posjete Sajam te pronađu nešto za sebe – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Željko Požega.

  Sama činjenica da osnivamo to 16 poticanje gospodarstva – primarnog cilja podižemo vidljivost izlagačima i da prodaja traje kroz coiju godinu, a sajam je mjesto sustrea – značaju govori – 119.000 u 25 sajamskih dana – 6 saamskih priredbi –

  Foto: Dubravka Krmpota (OsijekNews)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Tijekom tri dana, na prostoru od dvije tisuće četvornih metara zatvorenog i pet tisuća četvorih metara otvorenog izložbenog prostora posjetiteljima će se predstaviti oko 180 izlagača

  FOTO VIDEO OsijekNews TV – Otvoren 27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam

  Na sajamskom prostoru Pampas, od 6. do 8. ožujka bit će održana prva ovogodišnja sajamska priredba. Riječ je o 27. Više…

  "Posjetiteljima će se predstaviti 32 obrtnika, a sajam je dobra prilika da oni koji nešto proizvode pokažu i kako to izgleda"

  Najavljen 27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam

  Na sajamskom prostoru Pampas, od 6. do 8. ožujka bit će održana prva ovogodišnja sajamska priredba. Riječ je o 27. Više…

  Donosimo prijavu s uvjetima izlaganja na sajmu koju možete preuzeti :D

  27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam (6.-8.3.2020.)

  Osječki sajam d.o.o., organizator je 27. Osječkog proljetnog sajma i 21. Obrtničkog sajma u Osijeku, od 6. do 8. ožujka Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Prvi vinski susret zakazan je već ove srijede, 12. kolovoza u Regionalnoj vinoteci

  Regionalna vinoteka i TZ Osječko-baranjske županije organiziraju prezentacije vinara

  Piližota: "Sljedeća tri mjeseca most će biti zatvoren, a pozivam građane na strpljenje jer sve ovo što radimo radimo kako bi nam most bio siguran"

  Počela obnova pješačkoga mosta u Osijeku

  Za usporedbu, prošle je godine iz optjecaja izdvojeno 278 komada krivotvorenih novčanica kune...

  U prvoj polovini ove godine iz optjecaja izdvojeno 97 krivotvorenih novčanica kune i 129 eura