GOSPODARSTVO

SALORI I MOTOMOBIL: Svečano otvorenje sajmova u petak u 11 sati

Lov, ribolov i automobili ... Sajam za muškarce i žene koje ih vole vidjeti sretne :D

  Objavljeno 09.04.2019
  Tamara Lemajić

  SALORI – odnosno 16. Sajam lova i ribolova, kao i MOTOMOBIL – 23. Sajam automobila i prateće opreme, otvaraju se svečano u petak 12. travnja u 11 sati na prostoru streljane i sajmišta Pampas u Osijeku!

  Sa ciljem najave jednog od ‘4 mastersa’ Osječkog sajma, jednog od 4 najveća koje održavaju tijekom godine, danas je na Pampasu održana konferencija za novinstvo.

  Gradska tvrtka Osječki sajam d.o.o., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom, organizira od 12. do 14. travnja 2019. najznačajniju sajamsku priredbu u našoj zemlji s temom lova, ribolova i turizma.

  TRODNEVNI SPEKTAKL

  Bit će to trodnevni ‘spektakl’ lovne i ribolovne opreme, automobila i velikog broja popratnih događanja, a u smjeru popularizacije navedenih aktivnosti, kao i prodaje. Očekuju se izlagači s programom lovne opreme, streljiva, odjeće, obuće, ribolovnog pribora i opreme, opreme za kampiranje i boravak u prirodi, nautike i vodenih sportova, ponude turističkih kapaciteta i osobitosti kontinentalnog turizma s posebnim naglaskom na lovni i ribolovni turizam.

  Osim izlaganja i prodaje, sajam tradicionalno obiluje brojnim stručno pratećim aktivnostima. Kao i prethodnih godina, na sajmu će se izvršiti ocjenjivanje trofeja divljači za prethodnu godinu i proglasiti pobjednike. Nacionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, u suradnji s Hrvatskim športsko ribolovnim savezom i Športsko ribolovnim savezom Osječko-baranjske županije održat će se u nedjelju 14. 04. 2019.

  Kako bi saznali čiji majstori kotlića imaju najviše umijeća u kuhanju čobanca,  lovačka društva županijskih lovačkih saveza svoje će kuhače ukrstiti u subotu 13. 04. 2019., na natjecanju za najbolji lovački čobanac.

  Natjecanja se odvijaju i u stručnim aktivnostima i umijećima lovaca i ribolovaca: lovci u streljačkim disciplinama, a ribolovci u ulovu ribe udicom na plovak na izmještenoj lokaciji na staroj Dravi. Svoje vještine u streljaštvu mogu isprobati svi zainteresirani posjetitelji u gađanju zračnom puškom.

  Naravno, posjetitelji će moći dobiti uvid i u sve novitete ponude lokalnih distributera vozila na 23. MOTOMOBILU, na otvorenom izložbenom prostoru.

  – Primarni cilj ove i svih drugih naših sajamskih priredbi je podizanje vidljivosti izlagačima, jer njihova prodaja traje kroz cijelu godinu, a sajam im osigurava inicijalno mjesto susreta ponude i potražnje. O značaju ovog i drugih naših sajmova govori broj od 119.000 posjetitelja u 6 priredbi i 25 sajamskih dana. Činjenica da SALORI ide 16. put, a MOTOMOBIL čak 23. – dovoljna je ilustracija važnosti i interesa – kazao je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.

  – Grad Osijek, kao vlasnik Sajma, jako je zadovoljan s projekcijama sajma Salori i Motomobil. Očekuje se velik broj posjetitelja i događanja. U Gradu procjenjuju da ovaj sajam ima najveći potencijal za Grad Osijek u budućnosti kada bude gotova zgrada novog sajma i kada bude veći i adekvatniji prostor da se sve to može bolje organizirati, iako je i sada na vrlo velikoj razini. Također, pozivamo sve Osječanke i Osječane da dođu u petak, subotu i nedjelju i da posjete Sajam te pronađu nešto za sebe – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Željko Požega.

  Sama činjenica da osnivamo to 16 poticanje gospodarstva – primarnog cilja podižemo vidljivost izlagačima i da prodaja traje kroz coiju godinu, a sajam je mjesto sustrea – značaju govori – 119.000 u 25 sajamskih dana – 6 saamskih priredbi –

  Foto: Dubravka Krmpota (OsijekNews)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Osječki jesenski sajam bi od slijedeće godine mogao biti održan na novoj lokaciji Gospodarskog centra Osijek, koji se gradi upravo za sajmovanja i gospodarske aktivnosti Osijeka i OBŽ

  [FOTO] Otvoren je 25. Osječki jesenski sajam, posljednji na lokaciji streljane Pampas

  S početkom u 11,30 sati na lokaciji streljane Pampas ministrica poljoprivrede, Marija Vučković otvorila je 25. Osječki jesenski sajam koji Više…

  Osječki sajam već četvrt stoljeća organizira zanimljivu i bogatu sajamsku priredbu gdje možete naći raznu ponudu iz sektora gospodarstva...

  Gospodarstvenici pomozite u promociji županije i regije

  Proizvodi i usluge s domaćim i autohtonim naglaskom već su četvrt stoljeća dio Osječkog jesenskog sajma, on će se ove Više…

  Zakupnik nije dužan plaćati ugovorenu zakupninu u roku od 30 dana od potpisa ugovora, ali je u navedenom roku dužan urediti prostor...

  Atraktivni poslovni prostor bivše gostionice u sklopu streljane Pampas daje se u zakup

  Športski objekti d.o.o. raspisali su i jučer (11. svibnja 2022.) objavili Natječaj za zakup poslovnog prostora u Osijeku na adresi Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Riječ je projektu kojim je obuhvaćena rekonstrukcija stare austrougarske konjušnice. Na cijelom prostoru zasađeno 86 stabala, oko 1100 ukrasnih trava, te 1800 raznih grmlja i zelenila.

  Završila izgradnja “Centra za posjetitelje Tvrđa” vrijednog 18,8 milijuna kuna

  Investicija je to Grada Osijeka i osječkog Vodovoda vrijedna oko 2,3 milijuna kuna. Postavljeni novi kanalizacijski i vodoopskrbni cjevovodi. Rekonstruirani su i svi vodovodni i kanalizacijski priključci.

  U Cvjetkovoj ulici obnovljeni vodoopskrbna mreža i sustav odvodnje

  Jučer objavljenim natječajima traže se kandidati za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 radnih mjesta koliko je najavljeno (137 radnih mjesta za državne službenike te 2 radna mjesta za policijske službenike)

  Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je prvi dio natječaja za prijam u državnu službu