ŽIVOT

Samo dobre vijesti iz Osijeka: Novi uzlet turizma i kulturnog života

Osječanke i Osječane očekuje niz koncerata glasovitih imena urbane glazbene scene...

Objavljeno 08.06.2021
Ivona Amidžić

Da Osijeku predstoji aktivno ljeto – bogato lepezom kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja, potvrdili su danas gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i ravnatelj Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić.

Kako se i ”šuškalo” po društvenim mrežama ovih dana, osim Osječkog ljeta kulture, Osječkih ljetnih noći i svjetski poznatih manifestacija poput Pannonian Challengea, Osječanke i Osječane očekuje niz koncerata glasovitih imena urbane glazbene scene.

“Nova energija kruži gradom. Kako popuštaju epidemiološke mjere i temperatura raste, tako se Osijek okreće svojim građanima i turistima. Ovaj grad mora biti kulturno središte cijele ove regije i učinit ćemo sve da to tako i bude”, poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Potvrdio je kako Osijeku predstoji uistinu bogat glazbeni program, a koji će se realizirati u suradnji Grada, Kulturnog centra i Turističke zajednice grada Osijeka.

“Okrećemo se razvoju i optimizmu, ovo ljeto u Osijeku uistinu će biti pravo ljeto. Činimo sve da se vratimo u normalno stanje i svojim sugrađanima i turistima ponudimo što bogatiji sadržaj”, dodao je gradonačelnik Radić.

Ravnatelj KC-a Ivan Kristijan Majić otkrio je kako riječ o glazbenom programu ,,Koncerti u Osijeku” koji uključuje 12 koncerata tijekom lipnja i srpnja, a koji će, kako navodi, obogatiti ne samo Osijek nego i cijelu regiju te potvrditi ulogu grada Osijeka kao njezinoga kulturnog središta.

“Svi koncerti će se realizirati na kvalitetan i vrhunsko produkcijski način, što komercijalno što uz potporu Ministarstva kulture. Dovodimo listu bendova, a osim velikih zvučnih imena, bit će i niz manjih koncerata mlađih bendova s kojima želimo iznova aktivirati glazbenu scenu u gradu”, kazao je Majić.

Tako će Osječanke i Osječani na Trgu Vatroslava Lisinskog i u dvorištu Stare Pekare moći uživati u zvucima Drita i Vesne Pisarović, Gorana Bareta i Majki, Hladnog piva, Urbana, Silentea, Brkova, Gibonnija i mnogih drugih. Sve najave i događanja moći će se pratiti na web stranici i društvenim mrežama KONCERTI U OSIJEKU.

Oni koji će se realizirati na Trgu V. Lisinskog i u dvorištu Stare pekare bit će komercijalni, ali cjenovno svima pristupačni, dok će koncerti u Novoj rupi biti u cijelosti besplatni. Kako je najavljeno, već se dogovaraju koncerti i za drugi dio ljeta, što samo potvrđuje da je uistinu pokrenut novi uzlet kulturnog života u Osijeku.

Svi ovi napori novog osječkog gradonačelnika i njegovih suradnika omogućit će Osijeku da ostane zanimljiva destinacija poznatim izvođačima i turistima te da potvrdi svoju ulogu kao pravog regionalnog urbanog središta.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gostoljubivost ponuđača smještaja prepoznata je i od korisnika Booking.com platforme pa je Osječko-baranjska županija 2023. godine proglašena najsrdačnijom hrvatskom regijom.

Osječko-baranjska županija kao hedonistička destinacija ponovo bilježi rekordne turističke rezultate

Osječko-baranjska županija u turističkom smislu iz godine u godinu postavlja nove rekorde, 2023. godina ponovo je najuspješnija turistička godina, a Više…

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

Više od 500 različitih programa za bezbroj nezaboravnih doživljaja najbolja su pozivnica za doći na Špancirfest, koji počinje 18. kolovoza i traje sve do 27. kolovoza.

[FOTO] Najbolja zabava za kraj ljeta, Gdje? Na Špancirfestu!

Jeste li spremni za najbolju zabavu za kraj ljeta? Svi putevi, već tradicionalno, u drugom dijelu kolovoza vode u Varaždin, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša