GOSPODARSTVO

Sanacija javne slavine u ulici Ivana Gorana Kovačića

Izuzetno mala potrošnja vode na navedenoj slavini uzrokovala je ustajalost vode i nesukladan uzorak analize.

    Objavljeno 07.05.2024
    Matija Ivanković

    Obzirom na povećani interes javnosti te izraženu zabrinutost naših korisnika u svezi zdravstvene ispravnosti vode za piće na javnoj slavini u ulici Ivana Gorana Kovačića, očitujemo se kako slijedi:

    Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izvršio je uzorkovanje svih javnih slavina u gradu Osijeku i prigradskim naseljima, te su  samo na jednoj javnoj slavini i to u ulici  Ivana Gorana Kovačića  ( kod  starog studentskog doma) dobiveni nesukladni rezultati. Izuzetno mala potrošnja vode na navedenoj slavini uzrokovala je ustajalost vode i nesukladan uzorak analize.

    Ovim putem Vas obavještavamo da su poduzete sljedeće popravne radnje glede nesukladnosti vode za piće na javnoj slavini  u Ulici  Ivana Gorana Kovačića :

    -ispran je cjevovod od glavnog voda do same slavine

    -izvršeno uzorkovanje vode za  analizu

    Rezultati analiza NZJZ OBŽ sada pokazuju kako su kemijski i  mikrobiološki parametri ispravnosti vode na javnoj slavini u skladu s Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analiza i monitorinzima vode za ljudsku potrošnju ( NN 64/23 i 88/23), te da nema odstupanja od MDK vrijednosti, dakle voda za piće na javnoj slavini u Ulici Ivana Gorana Kovačića je zdravstveno ispravna.

    VODOVOD Osijek obavještava sve korisnike vodne usluge vodoopskrbe da nemaju razloga  za zabrinutost jer je voda iz osječkog vodoopskrbnog sustava zdravstveno ispravna a svakodnevnom kontrolom vode za ljudsku potrošnju osigurava se pravovremeno poduzimanje mjera u održavanju zadovoljavajuće kakvoće vode za ljudsku potrošnju na slavinama svih korisnika.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Završeni su radovi na prometnicama u dijelu Sljemenske i Kolodvorske ulice pa će one biti puštene u promet ali se istovremeno i zatvara Sljemenska ulica od Učke do Čvrsničke i Snježničke ulice do 31 prosinca 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Sljemenskoj i Kolodvorskoj ulici

    Završeni su radovi na prometnicama u dijelu Sljemenske i Kolodvorske ulice pa će, od ponedjeljka 20. svibnja, one biti  puštene Više…

    U tom vremenu za promet ostaje zatvorena i cesta na Trgu Baruna Trenka, a Gundulićeva ulica od Radićeve do Stepinčeve postaje slijepa ulica

    Zatvara se u poptunosti promet u dijelu Stepinčeve

    U sklopu PROJEKTA OSIJEK 4 odvija se rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici, od Ulice Više…

    Ova dionica Kapelske ulice bit će u potpunosti zatvorena za promet za vrijeme trajanja radova koji započinju u utorak 16.1.2024. Planirani završetak radova je 17.03.2024.

    Projekt Osijek 4 – obustavlja se promet za sva motorna vozila u Kapelskoj ulici, na dionici od Ćićarijske (OŠ Retfala) do Mlinske ulice

    Zbog nastavka radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda i sustava odvodnje u sklopu PROJEKTA OSIJEK 4, privremeno se obustavlja promet za Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet

    Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

    [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku

    Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

    [FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla