Arhiva

SANJA MIŠEVIĆ I ŽELJKO POŽEGA: ZAMJENICI GRADONAČELNIKA ZA #BUĐENJE OSIJEKA

  Objavljeno 24.04.2017
  OsijekNews redakcija

  Miroslav Šimić, kandidat za gradonačelnika Osijeka, na današnjoj konferenciji za novinare predstavio je svoje najbliže suradnike i kandidate za zamjenike gradonačelnika grada Osijeka, Sanju Mišević i dr.sc. Željka Požegu. Naglasio je kako mu je zadovoljstvo raditi s ljudima respektabilnih karijera izvan politike, a zajedničko im je jedno – odlučnost i rad kako bi ostvarili zacrtano, a to je ‘probuditi’ Osijek. Rekao je da mu je čast što je u svom najužem timu okupio osobe koje su u mnogima područjima kvalitetnije od njega te da mu je to i cilj, u svom timu imati najkvalitetnije pojedince.

  Sanja Mišević, osječka je odvjetnica s iskustvo stečajne upraviteljice, koja trenutno obnaša dužnost državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa, a dr.sc. Željko Požega izvanredni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te privatni konzultant iz područja upravljanja zaposlenicima.

  Dr. sc. Željko Požega u svojim je uvodnim riječima prvo zahvalio Miroslavu Šimiću na pozivu da se uključi u ovaj proces buđenja Osijeka te naglasio kako u ovo ulazi kao politički neovisni kandidat s velikom željom da svojim znanjem i kvalitetama pomogne u ostvarenju krajnjeg cilja, a to je probuđeni Osijek. ‘ Osijek je grad u kojem se loše upravlja, a treba ga se voditi kao ozbiljna tvrtka’, naglašava Požega, uz usporedbu Osijeka s ostalim većih gradovima u Hrvatskoj. ‘ Najbolji primjer ulaganja u gospodarstvo je Rijeka, dok je Osijek u svim projekcijama posljednji ‘, ponavlja Požega. U slučaju da im građani Osijeka daju povjerenje, Željko Požega naznačio je koji su prvi koraci koje će poduzeti.

  ‘Naš prvi korak bit će reorganizacija gradske uprave i gradskih poduzeća, osnivanje posebnog društva koje će preuzeti sve zajedničke službe gradskih poduzeća i uvođenje kontrolinga čime ćemo postići dramatične uštede, zatim privremena zabrana zapošljavanja, biranje menadžmenta gradskih tvrtki prema vrlo strogim kriterijima, zaustavljanje nepotizma uvođenjem vanjske selekcije prema uzoru na najbolje svjetske gradove i tvrtke. Rasterećenje proračuna bit će u cijelosti usmjereno ka poticanju poduzetništva putem niza mjera koje smo pripremili u našem programu rada”, zaključio je Željko Požega.

  Miroslav_simic_zeljko_pozega_sanja_misevic_2

  Odvjetnica Sanja Mišević, iz Bosne je u Osijek došla 1992. godine i sjeća ga se kao grada ponosa, slave i nade. Mišević ističe kako ju je Osijek prigrlio u teškim vremenima i prihvaćanje ove dužnosti osjeća kao obavezu prema Osijeku.

  Kao i prvi kandidat dr.sc. Željko Požega, Mišević naglašava kako se grad loše vodi i da bi se trebala provesti temeljna reorganizacija u gradskoj upravi i gradskim poduzećima.
  ”S obzirom na svoja dosadašnja radna iskustva posebno ću se baviti organizacijom novog društva koje će preuzeti sve zajedničke službe gradskih poduzeća, poslove javne nabave, računovodstveno-knjigovodstvene poslove, kadrovske poslove i poslove digitalizacije poslovanja gradskih tvrtki. To će sigurno dovesti do velikih ušteda”, istaknula je Mišević.
  Aktualna državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa, ukoliko dobije priliku raditi u Gradu Osijeku, najavljuje preokret u načinu vođenja Grada.

  ”Mi ćemo grad voditi kao vlastitu tvrtku. Imamo iskustva u upravljanju tvrtkama, imamo znanje i volju, i što je jednako važno, mi nismo odlazeći u Zagreb okrenuli leđa Osijeku. Mi smo pokazali da volimo ovaj grad”, zaključila je Sanja Mišević na predstavljanju kandidature.

  Miroslav_simic_zeljko_pozega_sanja_misevic_3

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  VIP Smartica – pametno iskustvo prijevoza

  Jedna od zanimljivih i korisnih novosti za naše građane je VIP SMARTICA, mobilna aplikacija za kupovinu, aktivaciju i validaciju putnih Više…

  Crtalica u Mallu

  Još jedan vikend kada Mall Osijek ostvaruje dječje snove. Ako želite na jedno poslijepodne postati omiljena životinjica, super heroj, princeza Više…

  Đorđe Balašević u Osijeku – još jedan koncert za pamćenje! [Najava koncerta 2017 + poklanjamo ulaznice]

  Đorđe Balašević, jedan od najvećih pjesnika u glazbi u cijeloj regiji, najavio je ponovni dolazak u Hrvatsku i to u Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na cestama u gorju, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima ...

  Stanje na cestama: Pazi – mokro, sklisko … Imaš zimske gume?

  Zbog magle smanjena je vidljivost mjestimice na cestama u Slavoniji ...

  HAK: Od danas obavezna zimska oprema

  Poslije obustave proslave rođendana na Gradskim bazenima, a malo nakon remonta bazena, Športski objekti d.o.o. zatvorili su i 'kavez' na Srednjoškolskom ...

  Športski objekti zatvorili nogometni ‘kavez’ na Srednjoškolskom