SPORT

Sara Aščić postavila novi klupski rekord!

Uspjela je, naime, pobijediti na mitingu AK Agram u Zagrebu te ostvariti svoj najbolji rezultat u karijeri i postaviti novi klupski rekord – 1,85 metara!

  Objavljeno 23.05.2023
  Matija Ivanković

  Kakav je to bio dan za našu Saru Aščić! Subota, 20. svibnja 2023. sigurno će joj ostati cijeloga života u sjećanju. Uspjela je, naime, pobijediti na mitingu AK Agram u Zagrebu te ostvariti svoj najbolji rezultat u karijeri i postaviti novi klupski rekord – 1,85 metara! Dosadašnja rekorderka bila je Marinela Foško-Lepinjica koja je 23. lipnja 1990. u Beogradu preskočila 1,84. Dakle, nakon 33 godine Slavonija-Žito ima novu rekorderku u ovoj disciplini, što apsolutno zaslužuje pozornost i velike čestitke.

  „O tom klupskom rekordu govorim već godinama i mogu reći da se jedan mali dio mene, da to tako kažem, počeo bojati da sam obećavala nešto, što neću nikada napraviti. No, osobno sam se uvijek nekako nadala da hoću, da ja to ipak mogu. Iskreno, nisam baš očekivalo da će to biti na ovom mitingu, ali se pokazalo da sam dala sve što sam mogla. Bila sam brza, snažna također, radila sam stvari koje inače ne uspijem napraviti i to je na kraju rezultiralo s 1,85. U tom je trenutku toliko emocija prošlo kroz mene, baš sam bila uzbuđena, tako da mi je trebalo neko vrijeme kako bih povjerovala da sam to zaista napravila“, pričala nam je Sara.

  Iz njezine perspektive, u 26. godini kada je dosta fokusirana i na trenerski posao, ovo je definitivno velika stvar za jednu od najiskusnijih članica AK Slavonija Žito.

  „Nešto je do sada nedostajalo da dosegnem taj rekord, sve do ove subote. Osobni pomak za tri centimetra u mojoj disciplini nije mala stvar, tako da sam jako sretna. Ovo mi je vratilo i nadu da možda mogu dosegnuti i nešto više u odnosu na ono što sam mislila u kontekstu nekih svojih granica. Poznati trener Bojan Marinović koji je nekada radio s Blankom Vlašić mi je rekao da se okušam i na visini 1,90, poslušala sam ga i probala to preskočiti. Bio je to ipak, barem zasad, preveliki zalogaj, ali nije mi izgledalo tako strašno kao što sam mislila. Neću ništa obećavati, ali mi je ovaj rekord veliki stimulans za dalje“.

  Što se tiče ostalih rezultata predstavnika Crveno-plavih na ovom zagrebačkom mitingu, istaknimo drugo mjesto za Miu Wild na 100 metara prepone s rezultatom 14,13. Na taj način naša je preponašica izjednačila svoj osobni rekord. Pobijedila je Klara Koščak iz varaždinske Slobode (13,50). Broncu je osvojio David Kurtek (Sara mu je trenerica) u skoku u vis preskočivši 1,95 metara, a korak do medalje ostala je Melani Bosić koja je bila četvrta na 100 metara (12,23).

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Osvojio je prvo mjesto u kategoriji F54, a osim zlatne medalje može se pohvaliti i činjenicom da je svojim najduljim hicem u karijeri postavio i novi državni rekord, uz najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini!

  Županoviću zlato s novim državnim rekordom!

  Sjajne rezultate ove godine ostvaruje naš Marin Županović u bacanju koplja. Na Otvorenom prvenstvu Srbije u paraatletici osvojio je prvo mjesto u kategoriji Više…

  Rocco Martinović (4.40) je kompletirao tercet Crveno-plavih na pobjedničkom postolju kada je riječ o skakačima s motkom

  Nova medalja za Marina, tri zlata u Zagrebu

  Pobrinuo se Marin Županović da mu se u torbi po povratku iz Italije nađe još jedna medalja. Nakon srebra u Više…

  U subotu, 6. svibnja 2023., u sedam gradova diljem Hrvatske okupit će se brojni sportaši i amateri kako bi pokušali oboriti rekord iz 2021., kada je špaga iznosila čak 1349 metara

  [NAJAVA] Najduža gimnastička špaga na svijetu

  U subotu, 6. svibnja 2023., u sedam gradova diljem Hrvatske okupit će se brojni sportaši i amateri kako bi pokušali Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ove godine su na turniru 11 ekipa koje su podijeljene u tri grupe nakon čega slijede polufinalne utakmice

  Malonogometni turnir djelatnika KBC-a Osijek

  Državna je reprezentativka iz redova Crveno-plavih potvrdila status jedne od najperspektivnijih hrvatskih atletičarki

  Wild ispunila normu za dva europska prvenstva!

  Zanimljivo je bilo na 100 mix u kategoriji plivača „D kategorije“ gdje su dečki PK Osijek pomeli konkurenciju i zauzeli cijelo postolje

  [FOTO] Plivački klub Osijek – Sova kup 2023