SPORT

Sara Aščić postavila novi klupski rekord!

Uspjela je, naime, pobijediti na mitingu AK Agram u Zagrebu te ostvariti svoj najbolji rezultat u karijeri i postaviti novi klupski rekord – 1,85 metara!

    Objavljeno 23.05.2023
    Matija Ivanković

    Kakav je to bio dan za našu Saru Aščić! Subota, 20. svibnja 2023. sigurno će joj ostati cijeloga života u sjećanju. Uspjela je, naime, pobijediti na mitingu AK Agram u Zagrebu te ostvariti svoj najbolji rezultat u karijeri i postaviti novi klupski rekord – 1,85 metara! Dosadašnja rekorderka bila je Marinela Foško-Lepinjica koja je 23. lipnja 1990. u Beogradu preskočila 1,84. Dakle, nakon 33 godine Slavonija-Žito ima novu rekorderku u ovoj disciplini, što apsolutno zaslužuje pozornost i velike čestitke.

    „O tom klupskom rekordu govorim već godinama i mogu reći da se jedan mali dio mene, da to tako kažem, počeo bojati da sam obećavala nešto, što neću nikada napraviti. No, osobno sam se uvijek nekako nadala da hoću, da ja to ipak mogu. Iskreno, nisam baš očekivalo da će to biti na ovom mitingu, ali se pokazalo da sam dala sve što sam mogla. Bila sam brza, snažna također, radila sam stvari koje inače ne uspijem napraviti i to je na kraju rezultiralo s 1,85. U tom je trenutku toliko emocija prošlo kroz mene, baš sam bila uzbuđena, tako da mi je trebalo neko vrijeme kako bih povjerovala da sam to zaista napravila“, pričala nam je Sara.

    Iz njezine perspektive, u 26. godini kada je dosta fokusirana i na trenerski posao, ovo je definitivno velika stvar za jednu od najiskusnijih članica AK Slavonija Žito.

    „Nešto je do sada nedostajalo da dosegnem taj rekord, sve do ove subote. Osobni pomak za tri centimetra u mojoj disciplini nije mala stvar, tako da sam jako sretna. Ovo mi je vratilo i nadu da možda mogu dosegnuti i nešto više u odnosu na ono što sam mislila u kontekstu nekih svojih granica. Poznati trener Bojan Marinović koji je nekada radio s Blankom Vlašić mi je rekao da se okušam i na visini 1,90, poslušala sam ga i probala to preskočiti. Bio je to ipak, barem zasad, preveliki zalogaj, ali nije mi izgledalo tako strašno kao što sam mislila. Neću ništa obećavati, ali mi je ovaj rekord veliki stimulans za dalje“.

    Što se tiče ostalih rezultata predstavnika Crveno-plavih na ovom zagrebačkom mitingu, istaknimo drugo mjesto za Miu Wild na 100 metara prepone s rezultatom 14,13. Na taj način naša je preponašica izjednačila svoj osobni rekord. Pobijedila je Klara Koščak iz varaždinske Slobode (13,50). Broncu je osvojio David Kurtek (Sara mu je trenerica) u skoku u vis preskočivši 1,95 metara, a korak do medalje ostala je Melani Bosić koja je bila četvrta na 100 metara (12,23).

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Posebno se istaknula sprinterica Lorena Faktora koja je pobijedila i ostvarila osobni rekord na 60 metara s odličnim rezultatom 7,59, a naša iskusna visašica Sara Aščić imala je zadovoljstvo sudjelovati na međunarodnom mitingu u belgijskom Gentu

    Sprinterica Lorena Faktor pobijedila s osobnim rekordom

    Skupina naših atletičarki i atletičara nastupila je proteklog vikenda na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Zagreba. Posebno se istaknula sprinterica Lorena Faktora koja je pobijedila Više…

    Dat ću sve od sebe, dobro sam trenirao, dobro se i osjećam, a najvažnije je da sam zdrav i spreman za sve što me očekuje u novoj sezoni, rekao je Županović

    Županović na pripremama reprezentacije

    Paraatletska reprezentacija Hrvatske na posebnim je zimskim pripremama koje su ovoga petka počele u Medulinu. Izbornik Damjan Sedić među reprezentativce Više…

    Tek što je i službeno iz kategorije mlađih juniorki prešla među juniorke, odmah je potvrdila svoju rijetko viđenu dominaciju. Pobijedila je u utrci na 60 metara i to u rekordnom vremenu 7,45 što je zaista vrijedno svake pozornosti!

    Čim je postala juniorka – Mia odmah do rekorda!

    U atletskom tunelu Gradskog vrta održan je Miting otvorenja dvoranske sezone u Osijeku, dakako u organizaciji AK Slavonije Žito. Sjajna Mia Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.