SPORT

Sara Šulekić juniorska viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama!

Hrvatska ženska juniorska gimnastika do sada je na Europskim prvenstvima imala 4 finala

    Objavljeno 20.12.2020
    Darija Kovačić

    Sjajna 15-godišnjakinja trenera Marka Breza i članica ZTD Hrvatski Sokol, Hrvatskoj je donijela prvu žensku medalju u povijesti EP-a nakon što je danas u finalu Europskog prvenstva u Mersinu dobila ocjenu 12,400.

    Bolja je bila samo Rumunjka Ana Barbosu (13,450). Druga hrvatska finalistica u ovom finalu, Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) zauzela je šesto mjesto sa 10,700.

    Sara je danas nastupila u ukupno tri finala. Startala je s preskokom na kojem je zauzela 6. mjesto s ocjenom 13,175, dok je naša Antea Ercegović (GK Marjan) bila sedma sa 13,050.

    U svom posljednjem finalu, Sara je završila kao osma na parteru s ocjenom 11,800.

    „Osvojila sam srebro! Presretna sam! Čak je bilo i suza radosnica. Ma, ne znam uopće što da kažem. Znam samo da sam se koncentrirala isključivo na svoju vježbu i evo, došao je jedan odličan rezultat“, rekla je Sara nakon velikog uspjeha u Mersinu.

    Hrvatska ženska juniorska gimnastika do sada je na Europskim prvenstvima imala 4 finala. Tri su bila višebojska u kojima je Tina Erceg u Patrasu 2002. bila 12., zatim Tanja Delladio 15. a Maria Fišter 19. u Amsterdamu 2004. Jedino pojedinačno finale do sada imala je naša dvostruka olimpijka Ana Đerek koja je 2012. godine u Bruxellesu bila 4. u Europi na preskoku. I evo, osam godina kasnije dočekali smo Mersin, čak 5 juniorskih finala i konačno medalju. I Saru Šulekić.

    Veliki posao u Turskoj djelo je juniorske ekipe u sastavu Sara Šulekić, Nika Kukuljan Frleta, Antea Ercegović, Emi Matoščević i Katerina Strinić, a u njemu su svoje prste imali i treneri Marko Brez, Diana Lukašić i Miroslav Končarević, te sutkinje Dunja Lederer, Julija Ljubančić i Anamarija Palijan Vračević.

    No, ovo nije kraj hrvatske gimnastičke ekspedicije u Mersinu. Od 13 sati uz prijenos na HRT-u 2 kreću finala seniorki, a u lovu na medalje biti će i Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker na dvovisinskim ručama i gredi. Žensku seniorsku medalju još nemamo. Imamo tek tri finala. Višebojska Tine Erceg iz Amsterdama 2004. i Debrecena 2005. te jedino pojedinačno ono Tijane Korent iz Moskve 2013. godine. (8. mjesto).

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Fantastične vijesti stigle su iz Katara – Aurel Benović četvrtim mjestom u finalu partera Svjetskog kupa u Dohi osigurao je Više…

    Šest medalja osvojila je hrvatska gimnastika na jubilarnom 15. DOBRO World Cupu koji je danas završen u osječkoj areni Gradski vrt

    [FOTO] Drugi finalni dan – DWC Osijek, Benović zlatni, Srbić srebrni, Zelčić brončana u Osijeku!

    Šest medalja osvojila je hrvatska gimnastika na jubilarnom 15. DOBRO World Cupu koji je danas završen u osječkoj areni Gradski Više…

    Benović, Ude, Korent, Šulekić i debitanti Mešter i Sambolec izborili borbe za medalje. Najbolji nastup odradio je domaći dečko, Osječanin Aurel Benović koji je imao najveću kvalifikacijsku ocjenu na parteru!

    [FOTO] Prvi kvalifikacijski dan – DOBRO World Cup u Osijeku – Čak 6 hrvatskih finala u Osijeku!

    Šest od sedam! Čak šest hrvatskih gimnastičara izborilo je subotnja finala na Svjetskom kupu u Osijeku! Prvog kvalifikacijskog dana DOBRO Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grad na Dravi ponosan je na svoje nogometašice koje su, treba spomenuti, 25. naslovom izborile i nastup u UEFA Ligi prvakinja.

    ŽNK Osijek izborio 25. titulu državnog prvaka

    Županović je svojim konkurentima ponovno dokazao da je daleko najbolji u ovoj disciplini o čemu svjedoči i rezultat kojega je ostvario

    AK Slavonija – Žito – Još jedna uvjerljiva Županovićeva pobjeda

    U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje!

    Atletika – Srebro i bronca na državnom u štafetama