POLITIKA

SDP: Dva gradska HDZ-a ili jedan HDZ s dva kontradiktorna stava!?

SDP 'udario' na HDZ !!!

  Objavljeno 07.04.2019
  Alan Srčnik

  Povodom obmanjujuće press konferencije HDZ-a grada Osijeka, ali i zbog nastavka pripreme i realizacije trećeg reciklažnog dvorišta u nizu, dužni smo reagirati pred cjelokupnom osječkom javnosti i neutralizirati kontradiktornu političku demagogiju koja šteti daljnjem razvijanju komunalne infrastrukture našega grada – piše u priopćenju Gradska organizacija SDP-a Osijek i nastavlja … 

  Svakom odgovornom političkom dužnosniku trebalo bi biti jasno da se projekt reciklažnog dvorišta mora uokviriti u postojeće prostorno-urbanističke uvjete. Prema GUP-u iz 2006. godine izgradnja reciklažnog dvorišta bila je predviđena i jedino moguća na predmetnoj čestici.

  Zemljište je bilo u vlasništvu RH te je Grad Osijek ishodio lokacijsku dozvolu za izgradnju RD i podnio zahtjev za darovanje zemljišta. 9.10.2018. Ministar državne imovine donosi Odluku o darovanju (1832 m², vrijednosti 439.000,00 kn). Ugovor o darovanju je potpisan 28.11.2018. i Grad Osijek je 14.12. 2018. prijavio projekt na poziv na dostavu projektnih prijedloga – otvoreni postupak u modalitetu trajnog poziva – građenje reciklažnih dvorišta pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Ukupna vrijednost projekta je 4.884.581,50 kn, prihvatljivi troškovi su 4.608.456,50 kn, a bespovratna sredstva bi iznosila 3.917.192,20 kn (85%).

  Osječki gospodarski subjekt izrazio je pozitivnu tendenciju širenja svog proizvodnog pogona i proizvodnje, čime se projekt reciklažnog dvorište na ovoj lokaciji ne uklapa u našu zajedničku koncepciju razvoja osječkog gospodarstva i povećanja broja radnih mjesta.

  Kao odgovorna, a nikako politikanska gradska uprava (politička opcija), osluškujući potrebe osječkih gospodarskih subjekata i što im je potrebno za dodatni razvoj, odlučili smo uz podršku Gradskog vijeća izmjestiti projekt na neku drugu adekvatniju lokaciju. Ovakav konstruktivan i racionalan prijedlog na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća podržao je i cjelokupan Klub vijećnika HDZ-a. Hvala im na podršci!

  Međutim, samo nekoliko dana kasnije 3. travnja ista ta politička opcija, komunalne i gospodarske interese našega grada podređuje svojim sitnim stranačkim interesima i obmanjuje osječku javnost na  press konferenciji.

  Nakon uspješne realizacije dvaju reciklažnih dvorišta u Retfali i Gornjem gradu, uvjereni smo da ćemo u sinergiji s nadležnim ministarstvom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u konačnici realizirati i ovaj projekt u Donjem gradu na drugoj lokaciji.

  Štoviše, potrebna je zajednička i konstruktivna politika svih lokalnih političkih opcija kada s projektima idemo prema Zagrebu i europskim institucijama. Očekujemo i podršku onakvog  HDZ-a s posljednje sjednice gradskog vijeća, dok destruktivnim političkim djelovanjima moramo reći ”stop”! – piše u priopćenju Gradska organizacija SDP-a Osijek.

  Foto: (ilustracija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Modrića suspendirao HDZ, a HOPS smijenio ...

  HDZ-ovac Modrić nokautirao mladića u Zagrebu – osječki šef HDZ-a Radić poručuje: Suspendiran je!

  – Najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja. Za to imamo nultu stopu tolerancije. Modrić je suspendiran iz HDZ-a – poručio je Više…

  Ploča "glorificira fašistički, kvislinški i izdajnički režim Nezavisne Države Hrvatske"

  Osječko-baranjski SDP osudio natpis na ploči dvanaestorici hrvatskih vojnika u Valpovu

  Saborski zastupnik i predsjednik osječko-baranjske Županijske organizacije SDP-a Domagoj Hajduković i potpredsjednik te organizacije Marko Bogatić osudili su u ponedjeljak na konferenciji za Više…

  Bernardić: Žalac bi trebala podnijeti ostavku

  HDZ podsjetili Bernardića kako je „zaboravio“ da je bio uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona

  Nakon što je u nedjelju predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao da bi ministrica Žalac trebala podnijeti ostavku jer je vozila bez Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Poslije operacijski oporavak je u tijeku

  Gradonačelnik Vrkić operiran!

  „Žalosno je da se građanima svo ovo vrijeme davala lažna nada", ovom je prigodom izjavila Sonja Čikotić

  Ministrica Žalac i Vlada obmanjivali građane o mogućnosti ugradnje dizala novcem iz EU fondova?