ŽIVOT

SDP Osijek: “Od šest najavljenih projekata biciklističke infrastrukture nije realiziran niti jedan”

"Pamtimo šest najavljenih projekata biciklističke infrastrukture od kojih nije realiziran niti jedan! Podsjećamo gradonačelnika i javnost i na njegovo obećanje o izdvajanju 10% sredstava namijenjenih razvoju prometne infrastrukture za razvoj biciklističke infrastrukture, izjavili su u SDP-u"

Objavljeno 08.07.2023
Matija Ivanković

SDP Osijek je danas održao press konferenciju s temom problematike biciklističke infrastrukture. Na press konferenciji se Vjeran Marijašević osvrnuo na predizborna obećanja trenutnog gradonačelnika te je naglasio kako projekti koji su se spominjali nisu realizirani.

Izjavu prenosimo u cijelosti.

“Jedan od najpoznatijih brendova Osijeka svakako je bic, bajs ili bicikl. Vožnja biciklom ima niz benefita, od zdravstvenih preko ekoloških, ekonomskih i praktičnih. Zahvaljujući ravnom terenu i biciklima pogodnoj geografiji, Osječanke i Osječani itekako uživaju u vožnji svojih dvokotača. Potaknuti željom da prometovanje bajsom našim sugrađanima učinimo sigurnijim, danas prijepodne smo na Promenadi podijelili 200 svjetala za bicikle čime smo poslali poruku da je sigurnost u vožnji prioritet.

Sigurnost i odgovornost stječu se edukacijom najmlađih koja se, sjetit će se mnogi stariji sugrađani, nekada davno provodila učenjem prometnih propisa i osnova sigurne vožnje na školskim poligonima. Ovom prilikom želimo pozvati čelnike Grada Osijeka, kao osnivača osnovnih škola, da razmisle o pokretanju edukativnih programa učenja sigurne vožnje i prometnih propisa na poligonima školskih igrališta koji se u ovom trenutku ne provode. Time će čelnici Osijeka pokazati stvarnu brigu za život i zdravlje, u prvom redu svojih najmlađih sugrađana.

Žalosti činjenica što u protekle dvije godine mandata aktualne gradske vlasti nije izgrađen niti metar nove biciklističke staze u Osijeku koji je grad simbol biciklističkog prometa u cijeloj Republici Hrvatskoj. Prisjećamo se i predizbornih obećanja trenutnog gradonačelnika koji je obećavao razviti Strategiju razvoja biciklističkog prometa u Gradu Osijeku što na žalost nije učinio. Pamtimo i njegovih šest najavljenih projekata biciklističke infrastrukture od kojih nije realiziran niti jedan! Podsjećamo gradonačelnika i javnost i na njegovo obećanje o izdvajanju 10% sredstava namijenjenih razvoju prometne infrastrukture za razvoj biciklističke infrastrukture što je također očito bila još jedna od predizbornih floskula i prijevara birača.

Vjerujemo da će aktualno gradsko čelništvo prepoznati potrebu redovnog ulaganja u održavanje postojećih kilometara biciklističke infrastrukture izgrađene u mandatu prethodnih gradskih uprava te da ćemo nakon dvije godine propuštenih prilika uskoro vidjeti nove metre biciklističkih staza”, Izjavio je Vjeran Marijašević predsjednik GO SDP-a Osijek.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kako su na ovoj biciklijadi sudjelovale različite generacije svima je skrenuta pozornost na sigurnu vožnju odnosno na provjeru stanja bicikla prije nego što se uključuju u prometu

Biciklirajmo biciklističkom – “Đir” po Retfali

U sklopu preventivnih aktivnosti projekta „Roadpol Safety Days – Dani sigurnosti u prometu“ kao i projekata „Biciklirajmo, biciklističkom“ i „Sigurnost Više…

Za vrijeme provođenja „Dana sigurnosti u prometu“, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine "četiri glavne ubojice u prometu"

Ovog rujna budi dio promjena! Ostani živ i spasi živote!

Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, i ove se godine već tradicionalno održavaju od 16. do 22. Više…

Stanje sigurnosti cestovnog prometa od 1. siječnja do 31. kolovoza 2023. godine. Najveći broj prometnih nesreća dogodio se zbog neprilagođene brzine...

Policija objavila analizu stanja sigurnosti cestovnog prometa do 31.08.2023.

U razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza 2023. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 1297 (2022. – Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj projekt odnosi se na sve građane s prebivalištem u Osijeku i okolici (Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Klisa). Broj kastracija je ograničen i projekt će trajati dok ima sredstava, stoga se prijavite već danas.

Besplatna kastracija mačaka, posljednja u ovoj godini

Udruga Pobjede koja se brine za Azil za pse u Nemetinu traži radnika, novog vrijednog člana ekipe, a oglas za posao detaljno opisuje kakvu osobu traže. Javite se ako ste zaineresirani!

Udruga Pobjede traži novog člana ekipe

Jedna od najvažnijih točaka bio je prijedlog pravilnika o uređenju terasa ugostiteljskih objekata, koji je usvojen, a kojim se utvrđuju zone i lokacije za postavljanje terasa te način njihova uređenja

Osijek će radi ljepše vizure grada ujednačiti izgled terasa ugostiteljskih objekata