ŽIVOT

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

Objavljeno 25.09.2023
Darija Kovačić

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio djevojku DORH sada tereti za ubojstvo, oglasio se i SDP OBŽ svojim priopćenjem:

Tragični događaj smrtnog stradavanja mlade osječke studentice koju je usmrtio policijski službenik na površinu je iznio niz problema koji svoje ishodište imaju u očitom nefunkcioniranju sustava koji bi trebao štititi građane ove zemlje. Izražavamo, prije svega, našu najdublju sućut obitelji i prijateljima stradale djevojke i osudu čina nasilja koji nas je sve potresao.

Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države? Trebamo li se zabrinuti po pitanju sigurnosti u našoj zemlji jer ovaj slučaj ozbiljno propitkuje načela koja nam institucije jamče?

Minimalno što smo nakon ove sramotne farse u Osijeku očekivali bila je reakcija nadležnog ravnatelja i ministra, ali one su nažalost izostale. Potpuno je jasno da se u ovom slučaju radi o neprofesionalnom postupanju, a odgovorne pozivamo na reakciju u skladu s odgovornostima koje nose funkcije koje obnašaju. Očekujemo nedvosmisleno i nepristrano postupanje po svakom obliku nasilja i nedvosmislenu i nepristranu istragu po ovom slučaju u Osijeku koji nesumnjivo narušava integritet policije. Očekujemo odgovornost svih u lancu koji su ovakvo postupanje dopustili te reviziju sustava koji je zaboravio na svoj osnovnu svrhu – zaštitu života, sprječavanje i suzbijanje kažnjivog ponašanja i održavanja povoljnog stanja sigurnosti.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 15. do 21. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske Više…

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe

Važna obavijest za građane

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe. Naime, Više…

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela

Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir u suradnji s djelatnicima Službe čuvara prirode Javne ustanove parka prirode Kopački rit, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje