SPORT

Sedam medalja na PH za mlađe juniore Mia Wild ponovo ruši državni rekord, Stjepan Tarcal prvak Hrvatske

Nesvakidašnju je "lavinu" pokrenula Mia Wild, članica AK "Slavonija-Žito" Osijek, i to u kvalifikacijskoj utrci na 60m s preponama, gdje postavlja novi dvoranski mlađejuniorski državni rekord (8,31).

  Objavljeno 23.01.2023
  Darija Kovačić

  Na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske u dvorani, održanom ove subote (21.1.2023. g.) u Zagrebu, u disciplinama se nisu izmjenjivali samo osvajači medalja, nego i državni rekorderi.

  Nesvakidašnju je “lavinu” pokrenula Mia Wild, članica AK “Slavonija-Žito” Osijek, i to u kvalifikacijskoj utrci na 60m s preponama, gdje postavlja novi dvoranski mlađejuniorski državni rekord (8,31). Nedugo iza nje, trči Varaždinka Jana Koščak koja ga u kvalifikacijama popravlja za jednu stotinku, da bi ga u finalu dovela do konačnih 8,26, što ujedno odlučuje o plasmanu na ovom prvenstvu (pa Wild biva druga s rezultatom 8,33 u finalu).
  Uz državni plasman, rezultati ih smještaju na dva vodeća mjesta u svijetu (u disciplini i uzrastu). Mia je, s preponaškim, kombinirala utrke na 60m pa kvalifikacije trči 7,56, a finale 7,68, čime i ovdje zaslužuje titulu državne viceprvakinje.

  Skok s motkom donosi čak tri medalje, a za onu najsjajniju pobrinuo se motkaš Stjepan Tarcal koji prvak države postaje zahvaljujući preskoku od 4,00m. Na istom postolju, uz osvojenu broncu, bio je i Jakov Maričak (3,40m), a jednak uspjeh, ali u ženskoj konkurenciji, ostvaruje Laura Azenić. Do bronce dolazi s preskočenih 2,80m.

  Kako se atletičari ovog kluba vole “družiti” po postoljima, uz drugoplasiranu Wild, na postolje staje trećeplasirana Patricija Kladarić u utrci 60m s preponama (9,16).

  Za kraj, broncama se okitila mlađejuniorska postava na 4x400m u sastavu: Ivano Škurla, Milan Glodić, Leon Lončar i Roko Dimić. Rezultat vrijedan bronce bio je 3:44,39.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Najviše su nam bodova donijeli motkaši. Iza pobjednika Darija Prekla iz Agrama (5,03), redom su ostali: Ivan Paravac (4,43), Ivan Horvat (4,43), Rocco Martinović (4,03) i Karlo Salaj (4,03).

  [Atletika] Osječanima 4. mjesto u seniorskom Kupu Hrvatske

  Atletski klub Slavonija Žito zauzeo je 4. mjesto u ukupnom poretku natjecanja seniorskog Kupa Hrvatske, održanog u Zagrebu. Dečki su Više…

  Čak u tri navrata uspio je preskočiti dosadašnje rekordne visine na ovome natjecanju što je uistinu kuriozitet u svijetu „kraljice sportova“

  AK Slavonija-Žito – Stjepan Tarcal triput rušio državni rekord!

  Puno je atletskih uzbuđenja bilo proteklog vikenda u Zagrebu. Za nas je najljepša vijest stigla s ekipnog kadetskog Prvenstva Hrvatske Više…

  Naši su predstavnici osvojili tri zlatne, 4 srebrne i 2 brončane medalje na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke

  Kurtek, Paravac i Faktor mlađeseniorski prvaci Hrvatske

  Proteklog vikenda (16. i 17. rujna 2023. godine) u Zagrebu je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i mlađe Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Očekuje se dolazak 600 biciklista s područja cijele Hrvatske. Ove godine Febire se održava u sklopu manifestacije HeadOnEast.

  6. FEBIRE – 18. Festival biciklističke rekreacije Hrvatske [PROGRAM/RUTE]

  Finalnim natjecanjima završilo je još jedno Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku, tko su pobjednici i kako je to izgledalo, pogledajte u našem prilogu

  [FOTO] Uzbudljivim finalima završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu na Pampasu!

  Najviše su nam bodova donijeli motkaši. Iza pobjednika Darija Prekla iz Agrama (5,03), redom su ostali: Ivan Paravac (4,43), Ivan Horvat (4,43), Rocco Martinović (4,03) i Karlo Salaj (4,03).

  [Atletika] Osječanima 4. mjesto u seniorskom Kupu Hrvatske