KULTURA

Sedam novih dječjih igrališta u Osječko – baranjskoj županiji

Drenje, Feričanci, Vladislavci, Vuka, Semeljci, Ernestinovo i Petlovac bogatiji za nova igrališta

  Objavljeno 28.12.2017
  OsijekNews redakcija

  Oko pola milijuna kuna vrijedne ugovore o projektu izgradnje i opremanja sedam novih dječjih igrališta na području Osječko-baranjske županije u Osijeku su danas potpisali župan Ivan Anušić i sedam načelnika općina u kojima će se graditi igrališta.

  Župan Anušić istaknuo je kako je riječ o nastavku ulaganja u jedinice lokalne samouprave, podsjetivši da su dosad izgrađena 102 dječja igrališta, za što je županija izdvojila ukupno 8,2 milijuna kuna. ‘S ovih 500 tisuća kuna gradit će se još sedam igrališta, a svako je vrijedno oko 70 tisuća kuna. Očekujemo da će radovi početi odmah iza Nove godine, a planirano je da svih sedam igrališta bude u funkciji na proljeće 2018. godine’, izjavio je novinarima. Za novi Zakon o porezu na dohodak Anušić je rekao kako će puno pomoći svim općinama i gradovima na području županije. ‘Apeliram na gradonačelnike i načelnike općina da taj znatan priljev sredstava u proračune iskoriste za pripremu novih projekata za daljnji razvoj općina i gradova, kao što je i zamišljeno ‘Projektom Slavonija’. Mi ćemo i dalje pomagati razvoju svih, pa i najmanjih naselja, jer težimo ravnomjernom razvoju svih dijelova županije’, istaknuo je.

  Ugovore o gradnji igrališta potpisali su načelnici općina Drenje, Feričanci, Vladislavci, Vuka, Semeljci, Ernestinovo i Petlovac.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Osim filmova, najmlađi se mogu okušati u filmskim radionicama

  Novi filmovi i radionice u kinu Urania

  KultAkt potiče i provodi kulturne aktivnosti u regiji, namijenjene svim dobnim skupinama i profilima ljudi

  Before Sunset okuplja mlade i odrasle

  Riječ je o izložbi fotografija skupine slovenskih autora, koji su htjeli pokazati ključne povijesne trenutke dolaska izbjeglica u njihovu zemlju

  „Balkan Trails exhibition”