SPORT

Šest atletičara AK “SLAVONIJA-ŽITO” nastupilo na seniorskom susretu reprezentacija CRO-SLO-SRB

23 medalje za Hrvatsku, što ju smješta na središnju poziciju sa 163 boda, između vodećih domaćina, Srbije (180 bodova) i trećeplasirane Slovenije (162 boda).

    Objavljeno 26.01.2023
    Matija Ivanković

    Jučer (25. siječnja 2023. g.) je u Beogradu održan Tromeč atletskih reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije koji (sad već tradicionalno) okuplja najbolje atletičare s tog područja.

    Iz Atletskog kluba ‘Slavonija-Žito” Osijek, poziv je dobilo čak šest predstavnika koji su poziv na kraju opravdali – rezultatima.

    Drugo mjesto ostvario je dugoprugaš Lovro Nedeljković koji, u utrci na 3000m, ciljnom ravninom prolazi u vremenu 8:14,83.

    Još jedno drugo mjesto ostvaruje Ivan Horvat, poznati skakač s motkom, koji ovaj put preskače 5,20m. Njemu se na postolju pridružio klupski kolega, sve zvučnije motkaško ime, trećeplasirani Ivan Paravac, s rezultatom 5,10m.

    Perspektivna slavonska sprinterica, Mia Wild, ni sada nije razočarala navijače: prolaskom kroz cilj, nakon napete utrke na 60m, biva trećeplasirana (7,56).

    Za kraj, valja spomenuti debitante koji su opravdali poziv u Reprezentaciju: Leonarda Patača u troskoku ostvaruje peto (11,42m), a David Kurtek u visu šesto mjesto (1,85m).

    U konačnici je to značilo 23 medalje za Hrvatsku, što ju smješta na središnju poziciju sa 163 boda, između vodećih domaćina, Srbije (180 bodova) i trećeplasirane Slovenije (162 boda).

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Županović je svojim konkurentima ponovno dokazao da je daleko najbolji u ovoj disciplini o čemu svjedoči i rezultat kojega je ostvario

    AK Slavonija – Žito – Još jedna uvjerljiva Županovićeva pobjeda

    Velika Gorica je proteklog vikenda bila domaćin paraatletskog mitinga koji je ujedno vrednovan i kao 3. kolo Hrvatske paraatletske lige. Više…

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grad na Dravi ponosan je na svoje nogometašice koje su, treba spomenuti, 25. naslovom izborile i nastup u UEFA Ligi prvakinja.

    ŽNK Osijek izborio 25. titulu državnog prvaka

    Županović je svojim konkurentima ponovno dokazao da je daleko najbolji u ovoj disciplini o čemu svjedoči i rezultat kojega je ostvario

    AK Slavonija – Žito – Još jedna uvjerljiva Županovićeva pobjeda

    U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje!

    Atletika – Srebro i bronca na državnom u štafetama