ŽIVOT

Šest članova Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek na Ekipnom prvenstvu Europe

Svi su oni pridonijeli ukupnom osmom mjestu Hrvatske atletske reprezentacije sa 174 boda, čime Hrvatska ostaje u sastavu 2. lige

Objavljeno 24.06.2021
Ivona Amidžić

Proteklog je vikenda (19.-20. lipnja 2021.) u Bugarskoj održano Ekipno prvenstvo Europe. Atletski klub „Slavonija-Žito” Osijek u redove Reprezentacije poslao je čak šest svojih predstavnika.

Pozvani su sljedeći predstavnici: Dominik Škorjanc u utrkama na 400m prepone i kao dio štafete 4x400m, Luka Jakobović kao dio štafetne utrke 4x100m, Melani Bosić u rezervi kao dio štafete 4x100m te u utrci na 200m, ozljeđeni Ivan Horvat kao rezerva skoka s motkom, Lovro Nedeljković kao rezerva na 3000m sa zaprekama i Benjamin Lovrić koji je trebao imati ulogu rezerve bacača kladiva, no ipak mu se pružila prilika da nastupi.

Dominik Škorjanc prvi je dan otrčao utrku 400m prepone i uvjerljivo slavio u B finalu s rezultatom 53,23. U konačnici završava na šestom mjestu.

Pred kraj drugog dana Škorjanc trči prvu izmjenu na 4x400m te ova štafeta ciljem prolazi kao prvoplasirana s rezultatom 3:09,47. To je u konačnici dovelo do drugog mjesta u ukupnom poretku.

Luka Jakobović prvoga je dana trčao štafetnu utrku 4x100m. Njegova je štafeta ukupno završila na petom mjestu s rezultatom 40,77.

Benjamin Lovrić nastupio je u bacanju kladiva. Najdalje je bacio u drugom pokušaju, 49,78m, što je bilo dovoljno za deveto mjesto.

Svi su oni pridonijeli ukupnom osmom mjestu Hrvatske atletske reprezentacije sa 174 boda, čime Hrvatska ostaje u sastavu 2. lige.

Podsjetimo, prve tri reprezentacije (u ovom slučaju Mađarska, Danska i Slovenija) prelaze u 1. ligu, a posljednje tri (Izrael, Austrija i Rusija) padaju u nižu, 3. ligu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Marin Županović je državni prvak u bacanju diska i koplja (F54), aktualni državni rekorder u bacanju koplja (F54) s rezultatom 20,05 m

Atletski klub Slavonija-Žito Osijek osnovao paraatletsku sekciju i postao član HASOSI

Atletski klub Slavonija-Žito Osijek na svojim je stranicama objavio lijepu vijest. Pridružili su se #HASOSI -u, tako da napokon grad Više…

Sezona kupova i ekipnih prvenstava Hrvatske u atletici, počela je prošlu srijedu 14. rujna, čast da ju otvore imali su kadeti...

Pet Slavonaca brani naše boje u Češkoj!

Za kadetske selekcije atletskih klubova prošlu srijedu 14. rujna počela je sezona kupova i ekipnih prvenstava Hrvatske, ASK Slavonija-Žito imala Više…

Danas se zbog natjecanja od 11:00 do 20:30 sati neće moći koristit tereni na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku

Danas na osječkoj Srednjiki Erste plava liga – najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj!

Pred nama je i taj dugoočekivani dan: danas, 5. svibnja 2022. godine, s početkom u 14:00 sati, u našem se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje