KULTURA

Šest premijernih naslova u novoj sezoni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku

Sezona uobičajeno počinje predstavama izvedenima na Osječkom ljetu kulture, a ove godine riječ je o predstavama ,,Kako je Temnava dobila dan” i ,,Bon Ton iza duge”

Objavljeno 08.09.2021
Ivona Amidžić

Šest premijernih naslova i jednu obnovu u novoj sezoni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića najavio je ravnatelj Ivica Lučić sa suradnicima uz ansambl Kazališta, a potporu su pružili i zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka Dražen Alerić te voditeljica Odsjeka za kulturu Danijela Klobučar.

Sezona uobičajeno počinje predstavama izvedenima na Osječkom ljetu kulture, a ove godine riječ je o predstavama ,,Kako je Temnava dobila dan” i ,,Bon Ton iza duge”. Potom slijede ostali premijerni naslovi: ,,Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica”, ,,Posljednja ovčica”- predstava u kojoj ovce pripovijedaju božićnu priču sa svog gledišta i pri tom razgovaraju o vječnim temama, ljubavi i razumijevanju; ,,Divlji konj” – predstava koja u sebi nosi višestruko značajnu temu slobode, te “Rock ’n’ roll bajka” – adrenalinski raspjevana predstava o izumirućoj vrsti srednjoškolaca rockera.

Kako je tijekom sezone uobičajena je i jedna obnova, ravnatelj Ivica Lučić pojasnio je da se radi o uspješnoj predstavi ,,Vrijeme je za bajku”, te dodao kako repertoar nudi i široku lepezu ostalih predstava za predškolski i školski uzrast djece.

– Nadam se da ćemo ga uspjeti do kraja izvesti. Dođite, pogledajte i uživajte u predstavama – pozvao je Lucić.

– Ukazana nam je velika čast da predstavom Bon Ton iza duge otvorimo 23. susret profesionalno vođenih kazališta Hrvatskoga centra Assitej u Rijeci već 13. rujna. Naša predstava iz prošle sezone Ljepotica i zvijer otvara i veliki međunarodni lutkarski festival PIF u Zagrebu 17. rujna. Već u listopadu s ovom predstavom nastupamo i u natjecateljskoj konkurenciji festivala HC Assitej u Čakovcu, a predstava Kako je Temnava dobila dan bit će izvedena i na festivalu “Jaje” u Koprivnici – istaknula je Tatjana Grganović, voditeljica propagande Dječjega kazališta, dodajući kako je ovo je jedino kazalište u Hrvatskoj u koje su tijekom prošle sezone organizirano dolazila djeca, a uspješno je organiziran i SLUK, nakon što su brojni drugi festivali bili otkazani.

Zamjenica gradonačelnika čestitala je na otvaranju sezone i bogatom repertoaru:

– Čestitam vam na novim premijerama, posebno na premijeri koja uključuje vaš Dramski studio za djecu i mlade, gdje stvarate pravu domaću bazu uspješnih i velikih glumaca i potičete kreativnost u glumačkom stvaralaštvu. Grad Osijek je tu uvijek bio za dječje kazalište, ostat će i dalje, i ponosni smo što idete na sve glumačke festivale prikazujući svu svoju kazališnu raskoš – kazala je Crnković.

Cjeloviti repertoar Dječjega kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, uz podrobnije informacije o svim kazališnim aktivnostima mogu se pronaći na mrežnim stranicama Kazališta.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku

„Šumska kraljica“ plemenita je priča iz narodne tradicije i ima sedam prizora. Likovi koji se pojavljuju u njoj su: djevojčica Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black