ŽIVOT

Šesti WineOS nadmašio očekivanja

Izvrsna posjeta nadmašila je očekivanja organizatora, a prve reakcije izlagača i publike su iznimno pozitivne, posjetitelji su mogli uživati u kušanju proizvoda više od 110 izlagača

Objavljeno 13.01.2020
Mihael Šilac

Približno 2800 ljudi proteklog je vikenda posjetilo dvoranu Gradski vrt u kojoj je održano šesto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS. Izvrsna posjeta nadmašila je očekivanja organizatora, a prve reakcije izlagača i publike su iznimno pozitivne.

Tijekom dva festivalska dana, u petak 10. i subotu 11. siječnja, posjetitelji su mogli uživati u kušanju proizvoda više od 110 izlagača. U prvom su redu, kao i obično, to bila vina, a niti ovaj put nisu izostale razne delicije, slastice, piva, žestoka pića. Osim izložbenog dijela, brojni su gosti pratili bogat dodatni program. Naglasak je ponovno bio na proizvođačima s istoka Hrvatske koji su se predstavili u najboljem izdanju, a brojni su gosti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Makedonije bili mamac za sve goste.

Vinske radionice, ponovno u “režiji” novinara i pisca Željka Garmaza, nisu mogle smjestiti sve zainteresirane. Oni koji su osigurali mjesta, imali su prigodu upoznati žive legende vinarstva, prije svih probati premijerna vina, ali i rijetke arhivske primjerke, kušati vina uz kamenice, čuti neponovljive životne priče proizvođača te naučiti i spoznati mnogo zanimljivih činjenica i slatkih, sitnih detalja. Kao pun su se pogodak pokazale i dvije pivske radionice udruge Panonski pivarski sindikat koje su također bile izvrsno popunjene te su i ljubitelje piva privukle na vinsku manifestaciju.

Publika je mogla uživati i u dvodnevnom kulinarskom showu tijekom kojeg su četiri vrhunska kuhara pokazala svoje umijeće. Saša Vojnović, Tomislav Špiček, Marinko Rotim i Tomica Đukić svojim su znanjem i izvrsnim jelima istinski razveselili posjetitelje WineOS-a. Posjetitelji su pozorno pratili što rade i kako kuhaju vrhunski profesionalci, čuli su i pregršt dobrih savjeta za sve one koji vole kuhati u svojim domovima, a na kraju su bili nagrađeni slasnim zalogajima od svinjetine, janjetine, ribe…

Rijetko koji događaj u Osijeku izaziva toliku pozornost medija. Proteklog je vikenda najveću vinsku manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske posjetilo čak 130 novinara iz preko 60 redakcija, a među njima je bio zavidan broj najcjenjenijih enoloških i gastronomskih autora naše regije te mnogo medijskih djelatnika iz inozemstva. Prva izvješća iznimno su pozitivna što je posebna pohvala organizatorima.

WineOS je i ove godine dao mjerljiv doprinos razvoju turizma u Osijeku i Osječko – baranjskoj županiji. Drugi vikend u godini donedavno je bio među najslabije posjećenim, a zahvaljujući ovoj manifestaciji stanje se osjetno mijenja na bolje. Brojni gosti festivala donijeli su i dobru posjetu hotelima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima koji su proteklog vikenda imali pune ruke posla, a dobili su i značajniju medijsku eksponiranost u medijima te na društvenim mrežama. Osim toga, festival je ujedno bio i uvod te posebna pozivnica za predstojeći blagdan Svetog Vinka.

WineOS su ponovno organizirali udruga Dekanter i vinoteka Vinita uz značajnu podršku Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, turističkih zajednica županije i grada, Osječkog sajma, Hrvatske gospodarske komore, udruge proizvođača Graševina Croatica te brojnih partnera i sponzora koji su omogućili Osječanima i gostima vikend za pamćenje. Organizatori su zahvalili svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta, a posebnu zahvalu upućuju izlagačima i gostima uz poruku – vidimo se 2021. na sedmom izdanju WineOS-a.

FOTO: Denis Despot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dvorana Gradski vrt je oslobođena kreveta i medicinske opreme te ponovno spremna za svoju originalnu namjenu!

STOŽER OBŽ: Jedan novooboljeli, jedan izliječeni, ponovno 210 osoba u samoizolaciji

Danas su vrijedni volonteri Crvenog križa još jednom uskočili u pomoć i rastavili i iznijeli 200 posebno pripremljenih ležaja, zajedno Više…

Nitko nije na respiratoru - Dogovorena je demobilizacija dvorane Gradski vrt koja je bila pripremljena za prihvat pacijenata

STOŽER OBŽ: Od jučer četvero izliječenih, u Tenji i Dalju dva kršenja mjera samoizolacije,

Redovnu presicu Stožer Osječko-baranjske županije održao je i danas, na Praznik rada, kako bi obavijestio o stanju u protekla 24 Više…

Uz pomoć Saponije Osijek, Osječkom taxiju osigurane su velike količine sredstva za dezinfekciju kako bi zaštitili svoje zaposlenike i putnike

Osječki taxi spreman je za koronavirus i ne najavljuje otkaze

S obzirom na situaciju sa COVID-19 virusom, Osječki taxi još jednom pokazuje da je tu za svoje sugrađane i zaposlenike! Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Trenutno su potvrđene ukupno 2.244 osobe zaražene koronavirusom, a 2.035 osoba se oporavilo

Nacionalni stožer: Od jučer nema novooboljelih osoba, preminula 100. žrtva

Ovog su vikenda Osječani pokazali kako i dalje mogu odvojiti malo vremena i volje (i krvi) kako bi pomogli drugome

Preko vikenda odličan odaziv na akciju darivanja krvi

Iako se još 12 pacijenata nalazi na kućnom liječenju, polako se približavamo "corona-free" stanju! :D

STOŽER OBŽ: 120 uzoraka od jučer i svi su negativni – Još samo jedna osoba u bolnici