ŽIVOT

Šetnja neotkrivenim stazama Baranje po prvi put u zimskom izdanju

Dobro poznata vinska šetnja neotkrivenim stazama Baranje, ove godine po prvi puta dobiva svoje zimsko izdanje u selima Zmajevac i Suza...

Objavljeno 28.10.2022
Iven Jurić

Winter wine & walk provest će vas kroz sela Suza i Zmajevac u subotu 10. prosinca, bit će to prvo zimsko izdanje ove manifestacije.

Na stazi dugoj 9 km kroz sela Suza i Zmajevac, poznate baranjske vinske meke, sudionke će na čak 14 točaka dočekati baranjski vinari i restorani s vrhunskim vinima, te tradicionalnim snackovima.

Walkere opremamo kartom, vinskom čašom i zimskom kapom, a sudionici sebe opremaju udobnom odjećom i obućom, te onim jednako važnim – dobrim raspoloženjem i dobrom ekipom.

Walkeri se kreću u grupama pod vodstvom turističkog vodića koji osim o ruti brine i o tome da njegova grupa nauči nešto novo o Baranji.

Okupljanje sudionika je u Zmajevcu ispred Doma kulture, gdje svi u blizini mogu parikrati automobile. Nakon preuzimanja svoje opreme i evidencije kod oraganizatora, walkeri ulaze u autobus koji ih vozi do 1. točke gdje starta njihova šetnja.

Redom ih čekaju vinarije: Pinkert, Kovač, Kolar, Horvat, Gerštmajer, Svijetli dvori, Zlatno brdo, Kalazić, Josić, Szabo i Kusić. A za energiju baranjskim snackovima će se pobrinuti restoran Kovač čarda, kuća za odmor Oaza mira, udruga Tako je to nekad bilo, Vinarium Borarium, te podrumi Kusić.

Start grupa je prema sljedećem rasporedu:

  • Grupa 12:00 h
  • Grupa 12:30 h
  • Grupa 13:00 h
  • Grupa 13:00 h

Kako bi sva osjetila bila zadivljena, osim prekrasnog pejzaža i vrhunske hrane i pića, za vrijeme ove avanture baranjskim vinskim prijestolnicama, walkerima će dobrodošlicu uz pjesmu, glazbu i ples poželjeti i naši umjetnici.

Kraj šetnje ne znači i kraj zabave! Na kraju staze te očekuje početak adventskog afterpartya u zmajevačkom ”katoličkom surduku”.

Božićni sajam, kuhano vino, lampice, bogat glazbeni program i poseban doživljaj zmajevačkih surduka očekuje sve 10.12.2022. na Winter Wine & Walku.

PRIJAVE se primaju ispunjavanjem obrasca OVDJE.

Kotizacija: 300,00 kn | 39,82 €

Kotizacija uključuje: vinsku čašu, zimsku kapu, kartu, vaučer za degustacije vina na 12 lokacija + 5 gastro lokacija, turističkog vodiča i prijevoz autobusom (Zmajevac-Suza)

Uplate se vrše najkasnije do ponedjeljka 5.12.2022. na račun:

Turistička zajednica Baranje

Kralja Tomislava 70, Beli Manastir

Opis: Kotizacija za Winter Wine & walk

IBAN: HR32 2340 0091 1108 3919 1

U videu ispod možete pogledati snimku događaj Baranja Wine & walk održanog u lipnju ove godine.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Festival tista i Baranjski bećarac su jedinstvene manifestacije koje posjetiteljima nude mogućnost upoznavanja kulturne i eno baštine Bunjevaca i Šokaca Baranje i Bačke i to na jedinstvenom prostoru Baranje

[FOTO] Skup Podunavskih Hrvata, Festival tista i Baranjski bećarac obilježili su vikend u Baranji!

Potpisivanjem Pisma namjere o uspostavljanju suradnje između Osječko-baranjske županije i Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj nastavilo se obilježavanje Dana Osječko-baranjske Više…

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

Festival tista i Baranjski bećarac- ponovo vas zovu u srce Baranje!

Postaje već tradicionalno – prvi vikend u lipnju u drvoredu ispred crkve sv. Petra i Pavla u Topolju čekaju vas Više…

"Odgovorni ne shvaćaju da nas truju, komarci su odavno postali imuni na naše oprašivače, kaže Mario Romulić" - Uz ljude jako pate životinje, koje su cijele prekrivene komarcima. "Kada netko izađe van, odmah se dižu komarci.

[VIDEO] Najezda komaraca u Baranji. “Masakriraju nas, ne da se živjeti”

Rekordno kišni svibanj sa sobom je donio poplave diljem Hrvatske. Brojna su naselja uništena zbog popuštanja nasipa pod ogromnim pritiscima Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pet slavonskih županija će tijekom pet dana ponuditi program koji već unaprijed s razlogom možemo ocijeniti - čistom peticom! Slavonija, Baranja i Srijem bit će domaćini svjetskim vinskim znalcima, ocjenjivačima, novinarima, sommelierima i proizvođačima graševine

Go GROW – manifestacija koja graševinu stavlja na svjetsku vinsku kartu

Napadom na komarce iz zraka i sa zemlje nastavlja se borba protiv letećih krvopija na području OBŽ

U naredna dva dana tretmani suzbijanja komaraca u šumskim područjima

Na festivalu će se provesti 20 radionica i demonstrativnih aktivnosti iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike, a u sklopu njih brojne zanimljive aktivnosti

[NAJAVA] STEAM festival za djecu