ŽIVOT

Šetnja neotkrivenim stazama Baranje po prvi put u zimskom izdanju

Dobro poznata vinska šetnja neotkrivenim stazama Baranje, ove godine po prvi puta dobiva svoje zimsko izdanje u selima Zmajevac i Suza...

Objavljeno 28.10.2022
Iven Jurić

Winter wine & walk provest će vas kroz sela Suza i Zmajevac u subotu 10. prosinca, bit će to prvo zimsko izdanje ove manifestacije.

Na stazi dugoj 9 km kroz sela Suza i Zmajevac, poznate baranjske vinske meke, sudionke će na čak 14 točaka dočekati baranjski vinari i restorani s vrhunskim vinima, te tradicionalnim snackovima.

Walkere opremamo kartom, vinskom čašom i zimskom kapom, a sudionici sebe opremaju udobnom odjećom i obućom, te onim jednako važnim – dobrim raspoloženjem i dobrom ekipom.

Walkeri se kreću u grupama pod vodstvom turističkog vodića koji osim o ruti brine i o tome da njegova grupa nauči nešto novo o Baranji.

Okupljanje sudionika je u Zmajevcu ispred Doma kulture, gdje svi u blizini mogu parikrati automobile. Nakon preuzimanja svoje opreme i evidencije kod oraganizatora, walkeri ulaze u autobus koji ih vozi do 1. točke gdje starta njihova šetnja.

Redom ih čekaju vinarije: Pinkert, Kovač, Kolar, Horvat, Gerštmajer, Svijetli dvori, Zlatno brdo, Kalazić, Josić, Szabo i Kusić. A za energiju baranjskim snackovima će se pobrinuti restoran Kovač čarda, kuća za odmor Oaza mira, udruga Tako je to nekad bilo, Vinarium Borarium, te podrumi Kusić.

Start grupa je prema sljedećem rasporedu:

  • Grupa 12:00 h
  • Grupa 12:30 h
  • Grupa 13:00 h
  • Grupa 13:00 h

Kako bi sva osjetila bila zadivljena, osim prekrasnog pejzaža i vrhunske hrane i pića, za vrijeme ove avanture baranjskim vinskim prijestolnicama, walkerima će dobrodošlicu uz pjesmu, glazbu i ples poželjeti i naši umjetnici.

Kraj šetnje ne znači i kraj zabave! Na kraju staze te očekuje početak adventskog afterpartya u zmajevačkom ”katoličkom surduku”.

Božićni sajam, kuhano vino, lampice, bogat glazbeni program i poseban doživljaj zmajevačkih surduka očekuje sve 10.12.2022. na Winter Wine & Walku.

PRIJAVE se primaju ispunjavanjem obrasca OVDJE.

Kotizacija: 300,00 kn | 39,82 €

Kotizacija uključuje: vinsku čašu, zimsku kapu, kartu, vaučer za degustacije vina na 12 lokacija + 5 gastro lokacija, turističkog vodiča i prijevoz autobusom (Zmajevac-Suza)

Uplate se vrše najkasnije do ponedjeljka 5.12.2022. na račun:

Turistička zajednica Baranje

Kralja Tomislava 70, Beli Manastir

Opis: Kotizacija za Winter Wine & walk

IBAN: HR32 2340 0091 1108 3919 1

U videu ispod možete pogledati snimku događaj Baranja Wine & walk održanog u lipnju ove godine.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Više od 15 000 ljudi iz cijele Hrvatske, Mađarske te ostalih europskih zemalja tijekom proteklog je vikenda posjetilo Zmajevac i uživalo u ovom jedinstvenom eno gastro turističkom doživljaju u baranjskim surducima

[FOTO] U baranjskom Zmajevcu održan Vinski maraton

Proteklog je vikenda kroz malo baranjsko mjesto Zmajevac prošlo više od 15 000 ljubitelja vina, dobre hrane i zabave. Vinski Više…

Ovogodišnji Vinatlon je okupio više od dvije tisuće posjetitelja, što ovu manifestaciju, čije je treće izdanje održano ovog vikenda, čini jednom od najperspektivnijih vinskih manifestacija istoka Hrvatske

[FOTO] Vinatlon 2023 – rekordan broj posjetitelja u Zmajevcu na festivalu vina

Iz godine u godinu sve je bolji – baš kao i vino – Vinatlon je ove godine oduševio posjetitelje. Nakon Više…

Treći po redu Vinatlon otvara natjecanje u guranju bačvi uz surduk u Zmajevcu od 15 sati, a nakon Bačvatlona započinje obilazak najboljih baranjskih vinara sve do 19:30 kada pred posjetitelje izlaze Goran Karan i Vagabundo band

Vinatlon – 23. i 24. lipnja ponovo u znaku baranjskog vina

Sredinom svibnja započeo je „Vinski mjesec Osječko-baranjske županije“ festivalom „Sira i vina“ u Valpovu, a završava u vikendu koji je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Udruga Pobjede koja se brine za Azil za pse u Nemetinu traži radnika, novog vrijednog člana ekipe, a oglas za posao detaljno opisuje kakvu osobu traže. Javite se ako ste zaineresirani!

Udruga Pobjede traži novog člana ekipe

Jedna od najvažnijih točaka bio je prijedlog pravilnika o uređenju terasa ugostiteljskih objekata, koji je usvojen, a kojim se utvrđuju zone i lokacije za postavljanje terasa te način njihova uređenja

Osijek će radi ljepše vizure grada ujednačiti izgled terasa ugostiteljskih objekata

Djeca su upoznata kako pravilno i sigurno sudjelovati u prometu kao pješaci te kada samostalno voze bicikl

Povodom Dana policije u PU osječko-baranjskoj povedene preventivne aktivnosti