ŽIVOT

SIMS: Otvoren natječaj za studente novinarstva, u tijeku i istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih

Natječaj je otvoren do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 15. veljače 2021.

Objavljeno 29.01.2021
Darija Kovačić

Centar za razvoj mladih i Pragma otvorili su natječaj za sudjelovanje u projektu SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, namijenjen studentima diplomskog studija novinarstva. U sklopu projekta trenutno provode i istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih.

Raspisan je natječaj za uključivanje 15 sveučilišnih prvostupnika novinarstva, odnosno studenata diplomskog studija novinarstva u projektne aktivnosti. Njihova je obveza sudjelovati na Novinarskoj akademiji, odnosno na 7 od 10 edukacija koje obuhvaća, a kroz koje stječu kako novinarska tako i znanja vezana uz problematiku socijalne isključenosti. K tome, očekuju ih individualne edukacije i pisanje članaka za portal Studentski.hr. Za njihov angažman u vremenskom periodu od ožujka do srpnja 2021. osigurana je novčana naknada.

Natječaj je otvoren do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 15. veljače 2021. Prijave se zaprimaju e-mail adresi [email protected] s naznakom Prijava za sudjelovanje u SIMS-u, a potrebno im je priložiti: potvrdu o stečenom akademskom nazivu (završen preddiplomski sveučilišni studij novinarstva), životopis i motivacijsko pismo.

U sklopu SIMS-a provodi se istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih te o izvještavanju medija o potrebama i društvenim problemima nezaposlenih. Sudjelovati mogu osobe u dobi između 18 i 30 godina koje su nezaposlene minimalno 3 mjeseca, ispunjavanjem online ankete na poveznici.

Sudjelovanje u istraživanju dobrovoljno je te potpuno anonimno. Dobiveni rezultati poslužit će kao temelj nizu narednih edukativnih aktivnosti kroz koje će se ojačati kapaciteti budućih medijskih djelatnika za kvalitetnije izvještavanje o danoj problematici.

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. U njegovu će se sklopu, tijekom 24 mjeseca koliko traje, osnaživati studenti diplomskog studija novinarstva, kao budući medijski djelatnici, za kvalitetnije izvještavanje o nezaposlenim mladima radi suzbijanja njihove socijalne isključenosti. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a vrijedan je ukupno 1 400 000 kuna. Sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima državnog proračuna (15%).

Projekt „SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr” provodi Centar za razvoj mladih (CERM) u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Za sve projektne aktivnosti kao i sadržaj nastao u njihovu sklopu odgovoran je isključivo CERM.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

“Lanterna: knjiga mrak rastjeruje” je besplatna edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina

Svjetski savez mladih Hrvatska otvorio je prijave za književno-edukativne radionice “Lanterna: knjiga mrak rastjeruje”.

“Lanterna: knjiga mrak rastjeruje” je besplatna edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se održava drugi put u Više…

Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu! - „Za svako dijete – osmijeh“

Natječaj za odabir likovnog rješenja dječje poštanske marke RH

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u sklopu projekta „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradnu sjajnu!“ Više…

Laboratorij će se koristiti za potrebe istraživačkih projekata, samostalnih istraživanja te održavanje nastave

Novi laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja na FFOS-u

Novi laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja veličine je 70 m2 i ubraja se u skupinu većih laboratorija na fakultetima Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od COVID-19

U OBŽ 28 novopozitivnih, preminule četiri osobe

Strože epidemiološke mjere uvode se i u Primorsko-goranskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Zagrebačkoj županiji

Od ponedjeljka strože mjere u Osječko-baranjskoj županiji

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.551 osoba.

Na koronavirus novopozitivno 88 osoba, preminule dvije osobe