KULTURA

Sinoć otvoreno Osječko ljeto kulture

Fantastična večer na novom gledalištu Donjodravske 11

Objavljeno 29.06.2019
Ivona Amidžić

Predstavom „Doljnjodravska 11“ redatelja Zlatka Svibena, nastalom prema romanu Drage Hedla, započelo je Osječko ljeto kulture 2019. na autentičnoj lokaciji, ispred bivšeg Ribarskog doma, na adresi Donjodravska obala 11.

Dvjestotinjak gledatelja imalo je priliku vratiti se u godine sa sredine prošlog stoljeća i prisjetiti se života Donjograđana.

Čak 45 glumaca svih životnih dobi, od onih najmlađih do najstarijih, uspješno je iznijelo do kraja težak i zahtjevan zadatak koji je pred njih stavio Zlatko Sviben, prateći do u detalj misli i sjećanja Drage Hedla sadržane u romanu.

Ambijentalnu atmosferu predstave upotpunjavale su projekcije pojedinih scena na zidovima Donjodravske 11.

“Vraćajući se u prošlost, imamo priliku ponovno se zaljubiti u neke osobe, stvari, događaje… Tako je bilo i sinoć s ovom predstavom”, istaknula je zamjenica gradonačelnika i predsjednica Organizacijskog odbora Žana Gamoš, jer nam je „Doljnjodravska 11“ omogućila da se, kroz povijest jedne obitelji i ljudi koji su je okruživali, ponovno zaljubimo u svoj grad.

Nadamo da će OLJK 2019., u 17 dana, sa svojih 56 programa na 22 lokacije, svima dati priliku da iznova zavole kulturu i sve ljepote koje ona, kroz svoju širinu, nudi.

foto: oljk (Marin Franov)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Predstava Baka ima dečka popularna je i posjećena od velikog broja gledatelja na razini Hrvatske posljednjih mjeseci, a u našoj će ju organizaciji gledatelji prvi puta imati prilike pogledati besplatno.

Komedija Baka ima dečka u Centru za kulturu Čepin

U organizaciji udruge Rame uz rame će se u Centru za kulturu Čepin u subotu 9. ožujka 2024. održati komedija “Baka Više…

Najavljujemo Vam događanja koja će se u sklopu Osječkog ljeta kulture odvijati u njegovom posljednjem tjednu

[NAJAVA] Posljednji tjedan 23. Osječkog ljeta kulture

Četvrtak, 31.8./19.00 sati/Arheološki muzej Osijek – promocija romana i razgovor s autoricom IVANA ŠOJAT: ROGUS. Književne večeri OLJK-a predstavljaju roman Više…

Veliki orkestar TŠ „Batorek“ s poznatim solističkim imenima: Stjepanom Jeršekom - Štefom, Igorom Delačem, Blankom Došen, Viktorijom Kulišić, Dinkom Glavašem, i brojnim drugima…

Velikim koncertom na OLJK-u s poznatim imenima tamburaške scene, TŠ “Batorek” obilježava 30 godina škole

Velikim koncertom u sklopu Osječkog ljeta kulture Tamburaška škola „Batorek“ obilježit će tri desetljeća postojanja Škole koja je odškolovala ponajbolje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova