POLITIKA

Sinoć u zagrebačkom uredu Most predstavio nacionalnog koordinatora za mlade

Božo Petrov: "Mi smo ovdje zbog vas jer je došlo vaše vrijeme i Hrvatska treba biti zemlja krojena za vas"

  Objavljeno 24.09.2020
  Ivona Amidžić

  Most je uz prisustvo šezdesetak mladih ljudi, sinoć u zagrebačkom uredu Mosta predstavio nacionalnog koordinatora za mlade Mosta, FER-ovca Filipa Fišića, a okupljenima su se obratili predsjednik Božo Petrov, organizacijska tajnica Kristina Bakula i saborski zastupnici Marin Miletić, Ante Kujundžić i Zvonimir Troskot.

  “Mi Hrvatsku zamišljamo kao zemlju u kojoj ne caruje nepotizam, veze i protekcije, nego rad, iskustvo i poštenje. Mi mladi Mosta smo ovdje jer iz ideala želimo mijenjati društvo, spremni smo na borbu za bolju budućnost. Zajedno s organizacijskom tajnicom Mosta Kristinom Bakulom spremni smo raditi konkretne stvari, i na terenu i na zakonskim prijedlozima”, rekao je Fišić.

  Božo Petrov je istaknuo kako je došao zahvaliti brojnim mladim ljudima koji su došli: “Mi smo ovdje zbog vas jer je došlo vaše vrijeme i Hrvatska treba biti zemlja krojena za vas. Vi ste ti koji trebaju ići u borbu za sebe i svoju djecu, za njihovu budućnost”, rekao je Petrov.

  Marin Miletić je rekao kako se isplati živjeti za ideale, a jasno je da nema laganih rješenja i da se za velike stvari treba boriti i žrtvovati: “Mladost zrači, živi za ideale i samo to se isplati. Gradimo Most pred kojim je budućnost”.

  Ante Kujundžić je opisao svoj put, kada je kao 28-godišnjak u Imotskoj krajini, krenuo u borbu na lokalnoj razini i s mladom nezavisnom listom uspio zbaciti s trona HDZ: “Može se, stvari se mogu mijenjati, tome treba stremiti, a vi ste ti koji morate gurati i boriti se.”

  Zvonimir Troskot, kao koordinator za Zagreb, pozvao je mlade da svatko u svojoj sredini pridonese svojim radom i trudom, a posebno je istaknuo bivšeg zastupnika Mosta Marka Sladoljeva, koji je svojim stavom i pristupom pridonio dobrom rezultatu Mosta.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Dr. Ivan Bekavac: Zdravstvena zaštita zajamčena je ustavom i građani na nju imaju pravo, a na Vladi RH je zadatak da osigura dostupnu zdravstvenu zaštitu i da zdravstveni sustav dovede u solventno stanje!

  Most: Vlada je trebala davno početi s provođenjem reformi, to je jedino trajno rješenje

  Na današnjoj konferenciji za novinare politički tajnik Mosta Nikola Grmoja i voditelj Mostovog Savjeta za zdravstvo dr. Ivan Bekavac, govorili su Više…

  "Svi vi koji igrate po svojim pravilima, premijer i zastupnici koji imaju "extra" pravila oko samoizolacije, koji se sa svima nama ismijavate, zašto to činite, gdje vam je mjera, gdje vam je kraj?"

  Most secirao HDZ i HNS te “promjenjiva” pravila: Dvostruki standardi po leđima Osijeka i Slavonije

  Petar Kopunović Legetin, predsjednik kluba vijećnika Mosta u Gradskom vijeću Grada Osijeka, osvrnuo se na posljednju zabranu okupljanja koja se Više…

  Osječani su neke nagradili a neke baš i ne. Moglo bi se reći da je Osijek "otišao" u desno s gotovo 62% glasova prema "desnim" strankama

  Osječani HDZ nagradili s 39,73%, Restart 23,11%, Domovinski pokret 15,64% i Most s 6,21% glasova

  Obrađena su sva izborna mjesta. U ozračju nikad manje izlaznosti (46,85 % svih birača s pravom glasa u RH) na Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Svake godine na natječaj Grada Osijeka javljaju se brojne udruge s projektima koji doprinose kvalitetnijem životu u gradu, a podrška Grada kroz ovaj natječaj osigurava im neophodna sredstva za rad i provedbu projekata.

  Gamoš: Unatoč koroni, udruge smo podržali s gotovo milijun kuna

  Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova doc. dr. sc. Marija Selak Raspudić upozorila je danas na konferenciji za novinare kako je u koronakrizi broj teških kaznenih djela nasilja u obitelji porastao za 50 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

  Marija Selak Raspudić: „Teška kaznena djela nasilja u obitelji porasla za 50 posto u doba koronakrize“

  Božinović je pojasnio da se nove mjere donose na rok od dva tjedna, nakon čega će se procijeniti kakva je njihova provedba i hoće li se produžiti.

  Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove mjere