AFERE

Sjedinjene Države će zabraniti aromatizirane e-cigarete

Najavljena je i skora zabrana aromatiziranih tekućina, npr. mentol, mango ili jagoda, jer privlače generacije mladih koje postaju ovisne

    Objavljeno 14.09.2019
    Ivona Amidžić

    Vlada američkog predsjednika Donalda Trumpa najavila je u srijedu da će sljedećih mjeseci u SAD-u biti zabranjena prodaja aromatiziranih elektroničkih cigareta kako bi se spriječila njihova sva veća popularnost među američkim učenicima i studentima.

    “Puno ljudi misli da su elektroničke cigarete sjajne”, rekao je američki predsjednik i dodao da “tu nema ničeg sjajnog, već puno problema”.

    Istovremeno su zdravstvene vlasti najavile skoru zabranu aromatiziranih tekućina, npr. po mentolu, mangu ili jagodi, ne zato što bi te tekućine bile štetne, već zato jer privlače generacije mladih koje postaju ovisne o nikotinu, poništavajući godine napretka u borbi protiv pušenja.

    Svaki četvrti gimnazijalac puši elektroničke cigarete 2019. godine u Sjedinjenim Državama, prema godišnjem istraživanju objavilo je ministarstvo zdravlja i podsjetilo da je 2017. i 2018. svaki peti gimnazijalac pušio te cigarete.

    Svi ostali okusi osim okusa duhana uskoro će biti povučeni s tržišta, objasnio je američki ministar zdravstva Alex Azar.

    Tekst zakona će biti objavljen za nekoliko tjedana i na snagu će stupiti 30 dana kasnije.

    (Hina)

    foto: pixabay (ilustracija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    "Sve je jasno mi nećemo ništa silovati, a radit ćemo sve u cilju da imamo suđenje korektno, po zakonu i pošteno, vidimo se naredni puta, ali to će biti 18. travnja u 10 sati."

    Suđenja braći Mamić i ostalima odgođena jedanaesti put

    Ovo nije prvi sumnjivi posao Fine, prije 15 dana pisalo se kako Fina namješta natječaj za kupnju namještaja...

    Besramno! Fina objavila sumnjivi natječaj: Odredili su uvjete malo “pre” precizno

    Na snimci koja traje dvadesetak sekundi vidimo neugodnu situaciju i izraz svakodnevnog rasizma

    NK Osijek objavio video koji je mnogima simpatičan, ali je zapravo grozan i tužan