ŽIVOT

Škole brzog čitanja i mudrog učenja napokon otvorene diljem Slavonije

Nakon Velike Gorice, Čakovca, Varaždina i Bjelovara ovih su se dana otvorile Škole brzog čitanja i mudrog učenja i u Osijeku, Vukovaru, Vinkovcima, Županji i Valpovu!

Objavljeno 28.07.2019
Ivona Amidžić

Nakon Velike Gorice, Čakovca, Varaždina i Bjelovara ovih su se dana otvorile Škole brzog čitanja i mudrog učenja i širom Slavonije – u Osijeku, Vukovaru, Vinkovcima, Županji i Valpovu!

Helena i Hrvoje Tkalčić, osnivači i vlasnici Centra za poduku HELENA iz Velike Gorice, koji je vlasnik licence Škole brzog čitanja i mudrog učenja za Republiku Hrvatsku, potpisali su ugovor o suradnji sa gospođom Anom Gale, ravnateljicom Učilišta STUDIUM, koje je postalo vlasnikom licence ove međunarodne škole za slavonske gradove.

Učilište STUDIUM će tako od jeseni samostalno provoditi program Škole brzog čitanja i mudrog učenja u svojim centrima širom Slavonije, a nastavu će voditi isključivo certificirani nastavnici koji će proći obuku kod autora programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja.

Dinamično okruženje, moderne učionice i ugodna radna atmosfera te kontinuirani napredak i razvoj Učilišta STUDIUM, njihovih djelatnika, predavača i nastave samo su neke od značajki koje Školu brzog čitanja i mudrog učenja povezuju s Učilištem STUDIUM, stoga ne iznenađuje kako je došlo do međusobne suradnje.

Učilište STUDIUM zapošljava preko 150 predavača, među kojima će se uskoro naći i međunarodno certificirani nastavnici programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja

Prema rezultatima znanstvenih istraživanja, dnevno primamo 100 puta više informacija nego što je prosječan čovjek primao prije samo 30 godina.

Ekspanzija interneta – društvenih mreža, online sadržaja, digitalnih usluga, suvremene televizije, radija i sličnih medija najviše su doveli do toga. U Školi brzog čitanja i mudrog učenja polaznike se uči kako tu ogromnu količinu informacija kvalitetno primiti – kako u kratkom vremenu izdvojiti bitne informacije te kako povećati kapacitet za prijem informacija korištenjem specijalnih tehnika brzog čitanja.

Nadalje, polaznici uče kako primljene informacije kvalitetno pohraniti u mozgu i učiniti ih brzo dostupnima kad zatrebaju, korištenjem posebno osmišljenih tehnika pamćenja.

Na kraju, uče kako kvalitetno prezentirati sve što su naučili, a to je ono što se kroz klasično obrazovanje rijetko nauči, objašnjavaju Helena i Hrvoje Tkalčić, vlasnici licence Škole brzog čitanja i mudrog učenja za Republiku Hrvatsku.

Dodaju da kada savladaju ove vještine, učenici postaju motiviraniji za učenje, bolji u školi i na fakultetu te im ostaje više vremena za slobodne aktivnosti.

Škola je namijenjena baš svima!

Škola brzog čitanja i mudrog učenja je jedinstvena škola u Hrvatskoj i namijenjena je svima koji žele uz manje dosade, truda i utrošenog vremena postići bolje rezultate u školi, na fakultetu, poslu te u svakodnevnom životu. Idealni polaznici programa su pametna, ali pomalo lijena djeca ili, pak, marljiva, ali pomalo zbunjiva i dekoncentrirana djeca, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete ne vole.

Također, interesna skupina Škole brzog čitanja i mudrog učenja su i djeca koja puno vremena ulažu u sportske aktivnosti – Škola će ih naučiti kako da s manje vremena svladaju školsko gradivo kako bi mogli uskladiti školske i sportske obaveze.

Program Škole brzog čitanja i mudrog učenja organiziran je kroz tri vezana školska sata jednom tjedno tijekom šest mjeseci za osnovnoškolce i srednjoškolce, dok za studente i odrasle postoji i tromjesečna verzija programa.

Roditelji imaju mogućnost priključiti se svojoj djeci na završnoj radionici kako bi bili u mogućnosti pružiti djeci podršku u implementaciji naučene metodologije u njihovom svakodnevnom učenju.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja jedinstvena je i po tome što je po završetku programa Škole moguće nastaviti njegovati tehnike i vještine naučene u Školi brzog čitanja i mudrog učenja u Klubu mudrog učenja.

Uskoro više informacija o promotivnim radionicama, testiranjima i upisima u Škole brzog čitanja i mudrog učenja u Slavoniji, a za više informacija posjetite njihove web stranice: http://brzocitanjeiucenje.eu/

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Studenac će i ove godine nastaviti podržavati udruge koje donose pozitivne promjene i dobrobit u svojoj zajednici, a ukupno će u 2024. donirati 80 000 eura

Studenac otvorio sedmi krug prijava za dodjelu 20 000 eura neprofitnim organizacijama i udrugama iz Slavonije

Hrvatski lanac susjedskih dućana Studenac otvorio je sedmi krug prijava za donacije u sklopu svog društveno-odgovornog programa „Korak bliže zajednici“ Više…

Drastično se smanjuje koncentracija svih spojeva čiju smo prisutnost detektirali u zraku na svim mjernim postajama. Radi se o spojevima kao što su formaldehid, benzen, etilbenzen, toluen, stiren, fenol i dioksini

Učenici se od sutra u Osijeku i okolnim mjestima vraćaju u školske klupe, kvaliteta zraka se popravlja

U ponedjeljak je u Osijeku održana sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije nakon koje su javnosti na konferenciji za novinare Više…

U Antunovcu nema škole ni danas, a zrak onečišćen. Smjer vjetra trenutno je nepovoljan za grad Osijek jer sada dim ide prema Osijeku

Plastika i dalje gori, a vjetar sada puše prema gradu Osijeku

“Dosta toga gori još, a smjer vjetra trenutno je nepovoljan za grad Osijek jer sada dim ide prema Osijeku. S Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku