SPORT

Škorjanc zgrabio broncu i normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo, Bosić zlato i novi državni rekord!

Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili...

    Objavljeno 14.06.2021
    Ivona Amidžić

    Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili. Radi se o velikom međunarodnom atletskom natjecanju: Prvenstvu Balkana za juniore/ke čiji je domaćin grad Istanbul (Turska).

    Nakon prvog dana (12. lipnja 2021. g.), reprezentativci Hrvatske, izabrani iz redova Atleskog kluba „Slavonija-Žito”, ostvaruju zapažene rezultate.

    Dominik Škorjanc u utrci na 400 m s preponama, njegovoj „najjačoj” disciplini, osvaja brončanu medalju prošavši ciljnom ravninom za 52,73 sekunde,  što je ujedno značilo i ispunjenje norme za Svjetsko prvenstvo za juniore/ke koje će se u kolovozu održati u Keniji.

    Škorjanc je trčao i utrku na 400 m te zauzeo odlično šesto mjesto s rezultatom 49,06.

    Melani Bosić, „zlatna” djevojka AK Slavonija-Žito Osijek, tu je titulu zaslužila kao dio štafete 4x100m s kojom je ujedno postavila novi juniorski državni rekord u toj disciplini. On sada iznosi 46,49.

    Luka Jakobović, najbrži junior u Hrvatskoj, u napetoj utrci na 100 m osvaja deseto mjesto, pritom postavivši novi osobni i klupski rekord: 10,87.

    Zanimljivo je istaknuti da su svi spomenuti atletičari „djelo” trenera Saše Šešuma koji je siguran u uspjeh i na kraju drugog dana Prvenstva, kada nastupaju Škorjanc u štafetnoj utrci 4x400m te Bosić u utrci na 200 m.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

    Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!