ŽIVOT

Skripta d.o.o. donirala zaštitne vizire osječkim vatrogascima

Velike pohvale na predivnoj donaciji našim hrabrim dečkima!

Objavljeno 15.04.2020
Ivona Amidžić

Krizna situacija uzrokovana pandemijom novog koronavirusa potaknula je prosocijalno ponašanje u brojnim članovima lokalne zajednice i ujedinila ih u solidarnosti i altruizmu. Proteklih tjedana svjedočili smo raznim donacijama zaštitne opreme osječkih ali i okolnih tvrtki, a ovoga puta Skripta d.o.o. donirala je 100 zaštitnih vizira Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka.

Dalibor Pospišil, jedan od vlasnika Skripte rekao je kako svaki dan svjedočimo hrabrosti i požrtvovnosti medicinskih djelatnika, vatrogasaca, članova Civilne zaštite i brojnih volontera te da ovom donacijom žele, kako kažu, pokazati zahvalnost svima onima koji brinu o našim bakama i djedovima, našim malima i nama samima.

“Vizir je napravljen prema visokim standardima u suradnji sa strukom te se nadamo da će biti od velike koristi u samom radu. Nadamo se da će ova gesta pomoći da se čim prije vratimo u našu svakodnevicu”, napomenuo je Pospišil.

Obavljajući svoju profesionalnu zadaću, osječki vatrogasci svakodnevno su izloženi riziku zaraze, kao i operativne snage Stožera civilne zaštite Grada Osijeka koje u dvije smjene na terenu provode i kontroliraju provedbu odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Trenutačno je u rad Stožera uključeno više od 300 ljudi, no s minimalnim količinama zaštitne opreme jer je u ovim okolnostima nedostupna, stoga je načelnik Gradskoga stožera i zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota uputio riječi iskrene zahvalnosti vlasnicima Skripte dodavši kako zapovjedni dio Stožera funkcionira 0-24, zbog čega im svaka donacija zaštitne opreme predstavlja značajnu vrijednost na terenu.

“U ime Stožera civilne zaštite Grada Osijeka zahvaljujem vlasnicima tvrtke Skripta d.o.o. Daliboru Pospišilu i Saši Ostojiću na donaciji 100 višekratnih zaštitnih vizira koji će našim vatrogascima omogućiti sigurnije uvjete rada i zaštitu na terenu. Virus nas je sve učinio izloženima, ranjivima i jedinstvenima u našoj ljudskosti, a solidarnost i zajedništvo cijele zajednice u velikoj će mjeri doprinijeti borbi protiv širenja koronavirusa na području Osijeka.”

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Četvrto izdanje utrke okupilo je preko 300 trkača svih dobnih kategorija, a sav iznos prikupljen od startnina i donacija uplaćen je na račun KBC-a Osijek

Uručen moderni mikroskop KBC-u Osijek zahvaljujući humanitarnoj utrci “Osijek trči”

U Kliničkom bolničkom centru Osijek, danas (2. ožujka 2023. godine) je održano svečano uručenje donacije sredstava kojima je nabavljen moderni Više…

Donacija dm-a omogućit će opremanje odjela za novorođenčad te prostorija za boravak i druženje djece

Više od 230 tisuća kuna donacije Centru Klasje Osijek

U četvrtak, 22. prosinca, dm je Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek predao donaciju vrijednu 238.978,50 kuna te Više…

Osječki taxi svojom je pojavom napravio pomak u prijevozima, a jučer su u sjedištu tvrtke proslavili svoj 5. rođendan uz odličnu atmosferu...

Smijeh, odlična atmosfera i planovi za budućnost obilježili proslavu 5. rođendana Osječkog taxija

Osječki taxi svojom je pojavom napravio pomak u uslugama taxi prijevoza, osigurani i praćeni automobili kroz napredne sustave omogućuju im Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.