POLITIKA

Sladoljev: Pozivam sindikate na ujedinjenje oko zaštite učitelja, pa i putem prosvjeda

"Potresna svjedočanstva dokaz su sustavnog zanemarivanja dobrobiti učitelja i profesora" - zaključuje Sladoljev

  Objavljeno 08.12.2018
  Lucija Tokić

  Saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev poziva pučku pravobraniteljicu da stane u obranu prava i digniteta učitelja i profesora, kao i cijele struke te sindikate na ujedinjenje oko zaštite učitelja kako bi se što snažnije zalagali za karakterizaciju napada na učitelje kao napada na službenu osobu.

  Uz to, Sladoljev poziva prosvjetnu inspekciju da uzme u obzir okolnosti pod kojima se dogodio čin profesora Franje Dragičevića te njegov dugogodišnji dosadašnji rad bez takvih reakcija.

  – Potresna svjedočanstva na društvenim mrežama dokaz su sustavnog zanemarivanja dobrobiti učitelja i profesora, koje je sada eskaliralo u obliku lošeg postupka profesora Dragičevića. Pučka pravobraniteljica treba reagirati u svrhu zaštite svih učitelja, ne samo njega, jer je u najmanju ruku neprikladno da visokopozicionirani pojedinci u medijima govore da učiteljima treba pažnja ili da su sami odabrali svoj “poziv”, pa neka trpe. Učiteljima treba sustav koji će ih zaštititi, ne pažnja – navodi Sladoljev.

  – Što se poziva tiče, vidjeli smo nedavno kako sustav staje iza policajaca kad je u pitanju vrijeđanje, pa nikome ne pada na pamet gađati policajce kredom u glavu, loviti ih nožem, jer su krivo pogledali njihovo dijete ili reći da je u policijskom pozivu normalno da se susreću s nasiljem, pa ga trebaju i prihvatiti. Ako profesor Dragičević dobije otkaz, sindikati se trebaju ujediniti oko zaštite učitelja, pa i putem prosvjeda, kako se ovakvi slučajevi više ne bi događali – izjavio je Sladoljev.

  foto: YouTube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Čini se da bi Borzan mogla nastaviti Hrvatskoj osiguravati mjesto pod europskim suncem budući da se njezino ime našlo na SDP-ovoj listi kandidata

  Biljana Borzan za OsijekNews.hr: ‘U ovih pet godina nastojala sam raditi za Hrvatsku najbolje što sam mogla’

  - Inače, doktorat se dobiva kada osoba dokaže nešto novo u znanosti - dodaje i zaključuje prof.dr.sc Željko Požega

  Požega ironizira Bandićev počasni doktorat

  Postavlja se pitanje koji od tih 12 čeka, a kojih 11 ide. Svi koji su izabrani su apsolutno ravnopravni - ironizira Palić

  Da ne bilo zabune – Mato Palić veli: Imamo 11 zastupnika u Europarlamentu