POLITIKA

Sladoljev: Pozivam sindikate na ujedinjenje oko zaštite učitelja, pa i putem prosvjeda

"Potresna svjedočanstva dokaz su sustavnog zanemarivanja dobrobiti učitelja i profesora" - zaključuje Sladoljev

  Objavljeno 08.12.2018
  Lucija Tokić

  Saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev poziva pučku pravobraniteljicu da stane u obranu prava i digniteta učitelja i profesora, kao i cijele struke te sindikate na ujedinjenje oko zaštite učitelja kako bi se što snažnije zalagali za karakterizaciju napada na učitelje kao napada na službenu osobu.

  Uz to, Sladoljev poziva prosvjetnu inspekciju da uzme u obzir okolnosti pod kojima se dogodio čin profesora Franje Dragičevića te njegov dugogodišnji dosadašnji rad bez takvih reakcija.

  – Potresna svjedočanstva na društvenim mrežama dokaz su sustavnog zanemarivanja dobrobiti učitelja i profesora, koje je sada eskaliralo u obliku lošeg postupka profesora Dragičevića. Pučka pravobraniteljica treba reagirati u svrhu zaštite svih učitelja, ne samo njega, jer je u najmanju ruku neprikladno da visokopozicionirani pojedinci u medijima govore da učiteljima treba pažnja ili da su sami odabrali svoj “poziv”, pa neka trpe. Učiteljima treba sustav koji će ih zaštititi, ne pažnja – navodi Sladoljev.

  – Što se poziva tiče, vidjeli smo nedavno kako sustav staje iza policajaca kad je u pitanju vrijeđanje, pa nikome ne pada na pamet gađati policajce kredom u glavu, loviti ih nožem, jer su krivo pogledali njihovo dijete ili reći da je u policijskom pozivu normalno da se susreću s nasiljem, pa ga trebaju i prihvatiti. Ako profesor Dragičević dobije otkaz, sindikati se trebaju ujediniti oko zaštite učitelja, pa i putem prosvjeda, kako se ovakvi slučajevi više ne bi događali – izjavio je Sladoljev.

  foto: YouTube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Kolakušić kaže da nije podržao von der Leyen zbog neravnopravnosti u EU-u

  Ursula von der Leyen je nova predsjednica Europske komisije zahvaljujući tankoj većini

  Poznata Osječanka poduprla veliku akciju otočana

  Možda u Slavoniji nema otoka, ali zato ima suosjećanja!

  Pokazao je ujedno Požega da osječka koalicija SDP-a s listom Mosta NL, a s koje je kao nezavisni kandidat izabran u Gradsko vijeće, nema i ne smije imati veze s kritikom

  Željko Požega na Facebook-u umjereno ‘opleo’ po Zoranu Milanoviću