Slavonci pripremaju kulinarski vatromet
Ovu subotu, 30. svibnja, od 12 sati u osječkoj Tvrđi održat će se četvrti Zlatni ćevap. Na ovom sada već tradicionalnom natjecanju u pripremi jela s ražnja natjecat će se ekipe: Ugrij muški Krešmira Pivca iz Višnjevca, Pivo, lege i zabava Darija Bučanovića iz Osijeka, Ekipa za otčepit Marija Lukavskog iz Osijeka, Caffe bar Parenzo Dražena Rebalja iz Osijeka, Valpovački kotlić Željka Turalije iz Valpova i Red Snapper Marija Đanića iz Osijeka, a još šest slavonsko-baranjskih timova svoj ulazak u finale popularnog gastro-natjecanja tražit će u Orhanovici 21. lipnja.
U subotu ćemo moći vidjeti kako ćevapčiće, ražnjiće, pljeskavice, junetinu i vratinu roštiljanjem pripremaju profesionalci koji prate svaki nastup hrvatske nogometne reprezentacije (Caffe bar Parenzo), strastveni skupljači začina iz cijelog svijeta (Red Snapper), ali i državni prvak u pripremi fiš paprikaša (Željko Turalija) te osvajači prvog mjesta na Sarmijadi (Pivo, lege i zabava).
Tim koji skupi najviše bodova u Osijeku u velikom će finalu 28. lipnja u Zagrebu ukrstit svoje roštilj-vilice s pobjednicima ostalih regionalnih natjecanja (24.4. Križevci, 26.4. Umag, 1.5. Zagreb, 9.5. Zadar, 24.5. Kastav, 13.6. Knin i 21.6. Orahovica), no samo jedna ekipa osvojit će Zlatni ćevap i trajno se upisati u povijest hrvatske gastronomije.
Atmosferu će dodatno zagrijavati tamburaški sastavi Kas i Zlatni vez te voditeljica Martina Validžić. Posjetitelji će se moći okušati u različitim igrama poput Jamnica Gajbomjera, Mlinar Tortomlata i PIK pogodi tko sam, saznati sve o pripremi mesa u Gastro akademiji Branka Ognjenovića i za 25 kuna ručati velike ćevapčiće u somunu uz piće po izboru. Program traje od 12 do 19 sati, a ulaz na ovaj kulinarski vatromet potpuno je besplatan.
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?