Službenik županijskog državnog odvjetništva zlouporabio svoj položaj i ovlasti

Tereti ga se da je za sebe prisvajao mobilne i druge uređaje namijenjene za službene potrebe tijela u kojem radi te je neovlašteno ugovarao pretplatničke odnose koristeći se službenim pečatom

Objavljeno 22.12.2023
Matija Ivanković

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjska su proveli kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim Osječaninom, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Sumnjiči ga se da je od 3. siječnja 2019. do 31. kolovoza 2022., kao službenik županijskog državnog odvjetništva zadužen za informatičku podršku, u nakani da se okoristi, prekoračio ovlasti u službi tako što je prisvajao mobilne telefone i druge uređaje, namijenjene za službene potrebe tijela u kojem radi. Uz navedeno, neovlašteno je ugovarao pretplatničke odnose s teleoperaterom za pružanje mobilnih i internetskih usluga za što je potpisao zahtjeve koje je neovlašteno i bez odobrenja ovjerio pečatom tijela u kojem je zaposlen. Opisanim radnjama pričinio je materijalnu štetu veću od 11.800 eura.

Protiv osumnjičenog Osječanina podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića

Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!