Službenik županijskog državnog odvjetništva zlouporabio svoj položaj i ovlasti

Tereti ga se da je za sebe prisvajao mobilne i druge uređaje namijenjene za službene potrebe tijela u kojem radi te je neovlašteno ugovarao pretplatničke odnose koristeći se službenim pečatom

Objavljeno 22.12.2023
Matija Ivanković

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjska su proveli kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim Osječaninom, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Sumnjiči ga se da je od 3. siječnja 2019. do 31. kolovoza 2022., kao službenik županijskog državnog odvjetništva zadužen za informatičku podršku, u nakani da se okoristi, prekoračio ovlasti u službi tako što je prisvajao mobilne telefone i druge uređaje, namijenjene za službene potrebe tijela u kojem radi. Uz navedeno, neovlašteno je ugovarao pretplatničke odnose s teleoperaterom za pružanje mobilnih i internetskih usluga za što je potpisao zahtjeve koje je neovlašteno i bez odobrenja ovjerio pečatom tijela u kojem je zaposlen. Opisanim radnjama pričinio je materijalnu štetu veću od 11.800 eura.

Protiv osumnjičenog Osječanina podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iznimno bogat dvodnevni program uistinu je pružio svakome ponešto u čemu bi se mogao pronaći, od najmlađih do najstarijih.

Održan 1. Festival pripovjedanja “Zaiskri pričom”

Ova manifestacija već nekoliko desetljeća okuplja ljubitelje tamburaške glazbe iz cijele Hrvatske i inozemstva

Otvoren 47. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Konferencija omogućuje, ističu organizatori, analizu prošlih kriza, njihovih uzroka, odgovora i preporuka koje se mogu identificirati kao važna tema svih istraživanja koji se provode kao studije slučaja

Požar u Dravi Internacional – tema ovogodišnjih Dana kriznog upravljanja