ŽIVOT

Snažniji no ikad do sad – 23. Pannonian Challenge

Od 15. do 19. lipnja Osijek već tradicionalno postaje grad u kojem žele biti baš svi - Pannonian Challenge se vraća u 'kvart'

Objavljeno 17.03.2022
Ivona Amidžić

Kada je riječ o izazovima i nepredvidivom, Pannonian Challenge je pravi sinonim za to. Već 23. godinu, grad Osijek postaje središte adrenalina i pozitivne energije.

Priča koja se odavno pretvorila u tradiciju pa čak i u način života i ove godine donosi šarolik program u kojem će moći uživati svi gosti, publika i natjecatelji. Mjesto na kojem se sklapaju prijateljstva, budi poseban osjećaj za sve one koji sudjeluju na najvećem regionalnom festivalu ekstremnog sporta i urbane kulture, ali ono što je još važnije i u svima onima koji već godinama željno iščekuju svaki novi Pannonian.

Pannonian Challenge koji uvijek postavlja visoke standarde i zadaje naočigled nemoguće izazove, predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije koja se održala na osječkoj Remizi, točnije u hali u kojoj „spavaju“ tramvaji. Kako i inače iza svake lokacije stoji priča, tako i iza ovog zanimljivog mjesta stoji priča koja je nadahnula organizatore.

Kada je riječ o Pannonianu, dobro je poznato koja sva prijevozna sredstva se koriste u natjecanjima, ali na kraju dana, kada svatko negdje odloži svoj bicikl ili skateboard, tramvaj je prijevozno sredstvo koje spaja grad i sve tračnice zapravo poput žila koje čine savršenu sinergiju grada, a grad su ljudi. Publika je kao i do sada, sastavni i ključni dio uspjeha Pannonian Challengea koji će se ove godine održati od 15. do 19. lipnja. U tom periodu grad na Dravi opet postaje središte najboljih svjetskih INLINE, SKATE i BMX sportaša.

Na prije svega, kao i uvijek drugačijoj konferenciji za medije, prisustvovali su Jurica Barać – direktor Pannonian Challengea, Ivan Anušić – župan Osječko-baranjske županije, Dragan Vulin – zamjenik gradonačelnika Osijeka, Tomislav Družak – državni tajnik, Ministarstvo turizma i sporta, Tajana Rogulja – direktorica Turističke zajednice grada Osijeka, Tatjana Roth – pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije i Iva Ančić – voditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije A1 Hrvatska.

„Pandemija nas je možda u jednom trenutku nakratko usporila, ali već prošle godine smo se vratili među publiku, a u ovo 23. izdanje Pannoniana ulazimo snažniji nego ikad. Vraćamo se ‘u kvart’ s puno dobre zabave, adrenalina i pozitivne energije koja nas drži na okupu. S obzirom na to da smo naše natjecatelje i publiku naviknuli na odličan program, tako nas i ove godine uz standardno jak sportski program očekuje i jak zabavni dio gdje ćemo s našom DJ-icom i producenticom Sunčicom Barišić – Insolate, pripremiti malo drugačiji glazbeni line-up. Zahvalan sam publici koja nas iz godine u godine bodri, baš kao i brojnim prijateljima i partnerima koji nam pružaju podršku, posebno u protekle dvije godine koje su bile iznimno teške, ali smo preživjeli zahvaljujući zajedništvu i pozitivi, osnovnim načelima Pannoniana“, rekao je Jurica Barać, direktor festivala Pannonian Challenge.

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije je dodao: „Jedan od najznačajnijih brandova Osijeka, Osječko-baranjske županije pa i cijelog istoka Hrvatske, Pannonian Challenge nam se vraća na velika vrata. Druga polovica lipnja rezervirana je za adrenalinsku zabavu koju ćemo nakon dvije godine upotpuniti glazbenim i kulturnim sadržajima kako bi natjecateljima i posjetiteljima ponudili jedinstveni doživljaj Slavonije i Baranje. Osječko-baranjska županija nastavlja snažno podupirati ovu manifestaciju prepoznajući njen značaj kao i benefite koje donosi našem kraju. Uz turističke sadržaje koje posljednjih godina intenzivno razvijamo i po kojima postajemo sve prepoznatljiviji i na međunarodnoj razini, dodatni impuls razvoju su i sportske manifestacije poput Pannonian Challengea“.

 „Raduje me što je grad Osijek – grad sporta. To potvrđujemo kroz brojne mlade sportaše, uspješne projekte, timske i individualne sportove, mainstream i extreme karaktera. Pannonian Challenge živi Osijek, urbanu kulturu i sport bas kao sto Osijek živi Pannoniam Challenge. Željno iščekujemo ovogodišnje 23. izdanje”, komentirao je Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

„Na ovakav način promoviranja, ovu vrstu sporta dižemo na nacionalnu razinu. Ideja je u Osijeku puno, a postoje i dobre ideje koje bi se mogle i trebale iskoristiti na drugim dijelovima Hrvatske. Pannonian je brand Osijeka i sjedište mu tu i treba ostati, ali sličnih primjera treba biti i u drugim hrvatskim gradovima. Ovo je najbolji primjer spajanja turizma i sporta što se pokazalo prošlogodišnjim rezultatima. Ulaganje u sport je ulaganje u budućnost, tj. Postoji višestruka korist ulaganja u sport – ulaganje u mladu naciju, u djecu, u zdravlje i u sport“, smatra Tomislav Družak, državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta.

Pannonian Challenge je komentirala i Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice grada Osijeka: „Osijek s nestrpljenjem očekuje 23. izdanje Pannonian Challengea, manifestacije koja je fantastičan spoj sporta, mladih, urbane kulture i zabave. Prošlogodišnje 22. izdanje i „novi-stari“ termin pokazali su volju i snagu organizacijskog tima da unatoč svim izazovima manifestacija bude održana i to na zavidnom nivou. Pannonian Challenge zasigurno je bio dodatni motiv dolaska u našu destinaciju te je pomogao da prošlogodišnji kolovoz postane rekordan kolovoz po broju noćenja unazad nekoliko godina. Stoga, s povjerenjem podržavamo ovu manifestaciju, te različitim dodatnim sadržajima u sinergiji s organizatorima radimo na zajedničkom pozicioniranju grada i županije na europskoj, urbanoj, sportsko-turističkoj karti“.

Tatjana Roth, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije rekla je kako je Pannonian Challenge najveći festival ekstremnog sporta i urbane kulture u Jugoistočnoj Europi i vodeći događaj grada Osijeka koji više od dvadeset godina privlači mlade ljude iz cijelog svijeta.

Tu se natječu ponajbolja svjetska imena ekstremnog sporta, a događaju na dimenziji daju radionice, ali i kasnovečernji koncerti suvremene glazbe koji zaokružuju urbani štih i imidž natjecanja. Pannonian Challenge je iznjedrio ponajbolje stručnjake u svijetu BMX-a.

“Sport i sportska aktivnost, bez obzira na to govorimo li o profesionalnom ili rekreativnom bavljenju, od iznimne su važnosti  u svim razvojnim pa i životnim fazama svih stanovnika Osječko-baranjske županije. Prepoznavši važnost, ali i potencijale sporta na području naše županije kao i iznimne rezultat brojnih dionika u sportu, Osječko-baranjska županija kroz upravni odjel za turizam, kulturu i sport te našu Zajednicu sportova razvijamo programe i potpore kojima potičemo izvrsnost u sportu, ali i rekreaciju kod najmlađih i osoba starije životne dobi. Tijekom proteklih godina prepoznali smo i aktivno se uključili u podupiranje velikih sportskih priredbi pa tako i Pannonian Challengea  čime osim ulaganja u sport ulažemo i u promociju Osječko-baranjske županije. Povezivanjem turizma, kulture i sporta osnažujemo naše potencijale, a posjetiteljima pružamo kompleksniju ponudu i jedan novi i drugačiji doživljaj boravka na istoku Hrvatske. U proteklom smo razdoblju obnovili i brojna sportska igrališta, uložili u opremu osobito u školskom sportu te ćemo i u budućnosti biti partner svim našim sportašima i rekreativcima na području županije“, dodala je Roth.

„U A1 Hrvatska posebno smo ponosni na uspješno partnerstvo s Pannonian Challengeom koje traje već 11 godina. To je puno više od samog partnerstva, to je ljubav prema sportu i zabavi. S obzirom na to da je A1 digitalna kompanija, ove godine svemu dajemo još jednu dimenziju – esporta. Naime, istovremeno s Pannonian Challengeom iz Osijeka će se streamati još jedno izdanje Reboot Online Games Weeka powered by A1, kao i finala 9. sezone A1 Adria League. Vjerujem da će nam se na tribinama Pannonian Challengea pridružiti i gejmeri, influenceri i mnogi drugi koji će proći kroz studije Reboot Onlinea Games Weeka“, najavila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda i marketinških komunikacija u A1 Hrvatska.

Duh Pannoniana će se i ove godine proširiti svakim kvartom grada na Dravi te ovaj sportski događaj nikako nemojte propustiti.

foto: Marin Stupar

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

24. izdanje ovog svjetski prepoznatog natjecanja će još jednom lijevu stranu obale Drave učiniti epicentrom ekstremnog sporta i nevjerojatne zabave

Pannonian Challenge i A1 Hrvatska u Osijek dovode svjetske zvijezde ekstremnog sporta i najbolju gejming zabavu

U Osijeku od 16. do 18. lipnja održava se najbolji do sad Pannonian Challenge powered by A1 na kojem će Više…

Otvaranje festivala ekstremnih sportova i urbane kulture najavljeno je danas na konferenciji za medije, a trajat će do nedjelje, 19. lipnja

Počinje 23. izdanje Pannonian Challengea – Osijek još jednom postaje središte nezaboravne atmosfere

Sve je spremno za početak 23. izdanja Pannonian Challengea – najuspješnijeg regionalnog festivala ekstremnih sportova i urbane kulture koji u Više…

Kroz dvije godine volonteri su sudjelovali u radionicama u sklopu Erasmus+ Sport projekta Urban Sport and Culture Volunteers

VolonterOSi završili edukaciju u sklopu koje su stjecali vještine i znanja za organizaciju nadolazećeg 23. Pannonian Challengea

Do 23. izdanja Pannonian Challengea ostalo je još malo vremena, a atmosfera je sve užarenija i sve spremnija za sportaše Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)