CRNA KRONIKA

Sorry za vozačku – Ministrica Žalac izrazila žaljenje zbog nesreće i ispričala se jer nije produžila vozačku

Izvijestila je da je posjetila "svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja" ...

  Objavljeno 10.03.2019
  Alan Srčnik

  Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je u subotu ujutro s nevažečom vozačkom dozvolom automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu, kasno navečer je na svom facebook profilu izrazila žaljenje zbog nesreće te se ispričala javnosti jer je propustila produžiti vozačku dozvolu – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

  “Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu”, napisala je ministrica Žalac.

  Nakon ovog nesretnog dana, također je napisala, još jednom iskazujem duboko žaljenje zbog nesreće.

  Izvijestila je da je posjetila “svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja”.

  “Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve su uz djevojčicu i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak”, stoji u upisu ministrice Žalac na facebooku.

  Banski dvori poručili su u subotu kako ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo.

  “Riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi”, poručili su iz Banskih dvora nakon prometne nesreće u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu.

  Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

  Iz Vlade ističu da je ministrica odmah po nesreći zaustavila automobil, pomogla unesrećenom djetetu, da je u kontaktu s njezinom obitelji te je najavila posjetu djevojčici u osječkoj bolnici.

  Predsjednik Demokrata i saborski zastupnik Mirando Mrsić smatra da ministrica Žalac treba odmah podnijeti ostavku, reagirajući na prometnu nesreću u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu, a nije imala važeću vozačku dozvolu.

  “Netko tko je ministar u Vladi ne može kršiti propise vlastite zemlje. Ministrica Gabrijela Žalac treba odmah podnijeti ostavku. To je jedini ispravan način preuzimanja odgovornosti za svoje postupke”, priopćili su Demokrati.

  Prometni stručnjak Željko Marušić drži da je ministrica napravila niz prometnih prekršaja.

  “Ovdje je vozačica prekršila niz odredbi: nije se prilagodila osobinama i stanju ceste, nije se prilagodila stanju svog vozila. Kad krenete u vožnju, prvo morate biti sigurni da imate važeće dokumente i onda prilagoditi vožnju propisima i uvjetima. Ovdje je napravljeno, rekao bih, niz ozbiljnih i teških prekršaja. Ovake se stvari ne smiju događati”, rekao je Marušić za N1 televiziju.

  Upitan da komentira činjenicu da je ministrica za volan sjela bez važeće vozačke dozvole, Marušić je rekao da je to loša poruka.

  Sudski vještak za cestovni promet Goran Husinec, komentirajući nesreću u kojoj je sudjelovala ministrica Žalac, rekao je da je riječ o neupitnom nemaru.

  “Trebala je provjeriti dokle joj vrijedi vozačka dozvola, trebala je biti primjer drugima”, kazao je Husinec za HRT.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Šest osoba ozlijeđeno

  Tijekom vikenda čak 17 prometnih nesreća!

  Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 17 prometnih nesreća. U tri prometne nesreće šest je Više…

  Nesreća se dogodila u Vinkovcima, a dijete je zbrinuto u bolnici...

  Ministrica Žalac automobilom naletjela na dijete?!

  Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da u Vinkovcima u subotu ujutro došlo do naleta osobnog vozila na dijete koje je prelazilo Više…

  Za vikend prometna nesreća na putu prema Sarvašu ('ukleti podvožnjak'?), a jučer baš u Sarvašu požar... :O

  Zbog ručka zamalo izgorjela kuća!?

  Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka u 13,07 h primilo dojavu da gori u kuhinji kuće u Sarvašu. Tek što smo pisali o Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U proteklih nekoliko mjeseci i na području PU osječko – baranjske pojavio se novi oblik prijevare putem poruka elektroničke pošte

  Policija upozorava na CEO (Chief Executive Officer) prijevare

  Osječki Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv poduzetnika i bivšeg predsjednika uprave "Osijek Koteksa" Drage Tadića, koji je u bijegu pred hrvatskim pravosuđem

  Potvrđena nova optužnica protiv odbjeglog osječkog poduzetnika Drage Tadića

  Igračke od šprica i igala dospjele u ruke male djece, a od korištenih pelena za odrasle pravili nove!!

  Odvratno! Raskrinkane kineske tvornice: Od medicinskog otpada pravili dječje igračke