KULTURA

Spektakl godine: nastavak Avatara napokon u kinu Urania

Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru kako bi završili prvotnu potragu za rijetkim mineralom, AVATAR - PUT vode nastavak je filmskog spektakla nagrađenog s tri oscara

Objavljeno 14.12.2022
Mihael Šilac

James Cameron je s filmom Avatar 2009. godine napravio revoluciju, čija je priča vizualno zapanjujuća koliko je i ekološki osviještena. Prvi je film osvojio tri Oscara te je potukao sve rekorde gledanosti koje drži još i danas. Nakon iznimno uspješnog prvog filma, Cameron je tada potpisao ugovore o snimaju još četiri filma Avatar franšize. Radnja novog nastavka Avatar: Put vode odvija se više od jednog desetljeća nakon događaja iz prvog dijela. Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na Pandori. On i Neytiri su osnovali obitelj i dobili djecu. Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru kako bi završili prvotnu potragu za rijetkim mineralom, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem.

U 25 nezavisnih kina diljem Hrvatske će se održati Maraton kratkometražnih filmova, manifestacija kojom se na najkraći dan u godini, 21. prosinca, slavi kratka filmska forma. Projekcija 42 kratkometražna naslova moći će se pogledati u kinu Urania od 16. do 21. prosinca. Vrlo opsežan program s čak šest filmskih blokova, podijeljenih na Male europske maratonce i Male hrvatske maratonce – programe namijenjene djeci. Istovremeno, za odrasle su tu Domaći maratonci 1,2 i 3, čak 26 naslova koji čine nagrađivani animirani, eksperimentalni, igrani i dokumentarni filmovi. Inicijativa Najkraći dan iz koje je proizašao Maraton kratkometražnog filma je nastala 2012. godine u Francuskoj s idejom promocije bogatog repertoara kratkometražne forme. U međuvremenu se proširila na mnoštvo europskih zemalja, uključujući Hrvatsku, gdje se održava već desetu godinu zaredom, u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra i Kino mreže, uz podršku domaćih kina, autorica i autora.

Nakon pauze od 2 godine, u petak 16.12. s početkom u 21:15 h nezaobilazna je i Promocija najljepšeg kalendara na svijetu Azila za napuštene životinje i Udruge Pobjede, a u srijedu 21.12. u 18 h pjesmom i plesom dočekujem Božić na „Kuc-kuc stiže Božić“ programu Udruge Dokkica.

Ponedjeljak 19.12. u 19:00 h rezerviran je za posljednju projekciju iz ciklusa Misli modu, kada gledamo izvrsnu britansku socijalnu dramu Ja, Daniel Blake.

U novom filmskom tjednu uz Avatar 2 premijerno na program stiže i Proslavimo blagdan u miru. Irina, Belén i Ángel dovest će roditelje do ludila, ali i osnažiti njihovu bliskost i obiteljsko zajedništvo, u ovoj blagdanskoj glazbenoj komediji redatelja Juana Manuela Cotela.

Ne propustite pogledati ni obiteljski sinkronizirani crtić Mačaka u čizmama: Posljednja želja te biografiju biografija Helmut Newton: Perverzija i ljepota i CoolTour Francuska romantičnu komediju Seks fantazije u Kino klubu.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama, uz grupne popuste i poklon vouchere . Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black