Arhiva

Spin je na PMI Forumu u Zagrebu, predstavio Project Tracer – vlastito rješenje za upravljanje projektima

  Objavljeno 22.11.2017
  OsijekNews redakcija

  Ovogodišnji Forum pod radnim nazivom „Vještine iz rukava uspješnog voditelja projekata“  je kroz niz radionica, cjelodnevnih treninga, predavanja, i panela, sudionicima je ponudio pregled najboljih alata za upravljanje projektima, treninge vođenja projekata po različitim metodologijama, rješavanje konflikata u timu (i izvan njega),  studije slučajeva,  koje su predstavile najbolje prakse, te još niz zanimljivih sadržaja, sve uz networking više od 400 sudionika koji su se tih dana okupili u City Plaza Centru, u Zagrebu.

  Tijekom konferencije Spin je prezentirao Project Tracer, jedinstveno rješenje koje omogućuje  integraciju projektnih aktivnosti s ostalim procesima i podacima u sustavu (Imovina, Nabava, Knjigovodstvo, HRM), što omogućuje uvid u stvarne troškove projekta bilo u cjelini, ili po pojedinim fazama, aktivnostima ili pojedinim članovima tima.

  Spin_projekt_tracert_2

  Ivan Matejašić i Marijana Schönberger nazočnima su pokazali prednosti koje donosi implementacija Jupiter Software-a. Tijekom prezentacije, praktično iskustvo je prezentirao i dugogodišnji korisnik, direktor ATO Inženjeringa Dejan Đurišić.

  Zbog brzine promjena u gospodarskom okruženju, PMO – ured za projektni menadžment postaje sve važniji u organizaciji tvrtke. Rezultati istraživanja PMI Hrvatska pokazali su da je dvije trećine domaćih ispitanika vodilo projekte po agilnoj metodi ili kombiniraju Agile i Waterfall, što je iznenađujuće dobar rezultat.

  Tijekom programa sudionici su mogli čuti i kako „progovoriti“ jezikom sponzora, upoznati prednosti blockchaina te saznati više o projektima Europske banke za obnovu i razvoj.

  Posebnu pažnju na kraju konferencije donio je nastup našeg istaknutog glumca Zijaha Sokolovića. Zijah je predstavio svoj projekt pomoći djeci s posebnim potrebama kroz pripremu posebnih nastupa pred svakim pojedinim djetetom, i uz vrhunski nastup objasnio razliku između objektivnog i subjektivnog pogleda na svijet!