ŽIVOT

Srbija zatvorila granične prijelaze s Hrvatskom

Italija je "crvena zona", Austrija poduzima posebne mjere, a Mađarski radikali traže zatvaranje granica

    Objavljeno 12.03.2020
    Ivona Amidžić

    Od jutros su iz Srbije prema Hrvatskoj zatvorena tri, a iz BiH, odnosno prema Srbiji nekoliko graničnih prijelaza. Donosimo informaciju srpskog MUP-a o svim zatvorenim prijelazima.

    Prema Hrvatskoj su zatvoreni prijelazi: Sot, Ljuba, Neštin, Bogojevo, Apatin, Bezdan, Novi Sad (riječni) Berkasovo i Vajska – skelski prelaz.  Za sav promet zatvoreni su GP Batina, Principovac, Principovac 2 i Ilok 2, a unutarnji granični prijelazi koji su privremeno zatvoreni – Beograd – riječni i zračni, Morava i Vršac.

    Prema Mađarskoj i Rumunjskoj su za cestovni promet zatvoreni prijelazi Rastina, Bajmok, Bački Vinogradi, Horgoš 2, Kanjiža (riječni), Đala, Rabe, Vrbica, Kikinda, Nakovo, Jaša Tomić, Kaluđerovo, Golubac, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo i Đerdap 2.

    Granični prijelazi koji su zatvoreni prema Bugarskoj: Mokranje, Strezimirovci i Ribarci.

    Prema Sjevernoj Makedoniji zatvoreni su prijelazi – Prohor Pčinjski i Goleš – Golema Crcorija, prema Crnoj Gori – Godovo, Vrbnica i Jabuka, prema BIH – Priboj, Carevo polje, Mokra Gora, Sremska Rača, Perućac, Mali Zvornik-stari most i Jamena – skelski prijevoz.

    Pojačana je provjera na graničnim prijelazima pa su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila. Zato se svi mole za strpljenje, naglasili su iz HAK-a.

    U Srbiju je zabranjen ulazak svih građana Italije, Južne Koreje, Irana, Kine i Švicarske. Isto vrijedi i za vozila s, na primjer, talijanskim registarskim oznakama.

    Italija je “crvena zona”

    Italija je takozvana crvena zona i nakon svakog ulaska u tu zemlju promet će biti otežan, a povratak neizvjestan.

    Također, na slovenskoj granici s Italijom danas počinje kontrola svih vozača i putnika koji nisu slovenski državljani, odnosno nemaju adresu prebivališta u toj državi, a žele u nju ući.

    Svi vozači i putnici morat će pokazati potvrdu o negativnom nalazu testiranja na koronavirus koji nije stariji od tri dana. Osobama koje neće imati taj nalaz na slovenskom, engleskom ili talijanskom jeziku neće biti dopušten ulazak u Sloveniju.

    U koordinaciji sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Kriznim stožerom Republike Hrvatske, Uprava Jadrolinije donijela je Odluku o privremenom prekidu međunarodne linije Split – Ancona, s obzirom na uvedene restrikcije kretanja stanovništva u susjednoj Italiji zbog epidemije coronavirusa. Obustava linije predviđa se do 1. travnja, dok se međunarodna linija Dubrovnik – Bari obustavlja do 19. travnja 2020. godine.

    Austrija poduzima mjere

    Svi koji žele ući u Austriju iz Italije moraju na graničnom prijelazu predočiti liječničku potvrdu koja nije starija od četiri dana i potvrditi negativan test na koronavirus. Ako se ne može dobiti zdravstvena potvrda, austrijski državljani ili osobe koje imaju glavnu ili sekundarnu prebivalište u Austriji mogu ući u državu, ako odmah uđu u 14-dnevnu karantenu.

    Ulaz u Austriju je moguć (čak i bez zdravstvenog uvjerenja) ako napustite Austriju bez zaustavljanja. Na primjer, njemački državljanin može proći kroz Austriju bez zdravstvenog uvjerenja ako napusti Austriju bez zaustavljanja.

    Prekinut je željaznički promet s Italijom. Obustavljeni su zračni letovi između Bologne, Vencije, Milana i Beča.

    Slovenski premijer u odlasku Marjan Šarec najavio je da će od ponedjeljka biti zatvorene sve škole, vrtići i fakulteti u Sloveniji.

    Slovensko Delo piše da hrvatska policija zaustavlja kamione koji dolaze iz Italije

    Dnevni list Delo piše da vozači kamiona koji na hrvatske granične prijelaze dolaze iz Italije moraju dati izjavu da će proći Hrvatsku bez zaustavljanja ili će – ako su hrvatski vozači – otići 14 dana u izolaciju.

    Mađarski radikali traže zatvaranje granica

    U mađarskom palramentu predstavnici oporbene radikalno desne stranke Jobbik zatražili su zatvaranje graničnih prijelaza i propuštanje samo mađarskih državljana te putnika koji imaju potvrdu da nisu oboljeli od koronavirusa.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

    ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

    U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 15. do 21. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske Više…

    Uspostavlja se privremena regulacija prometa kojom se zatvara raskrižje Sljemenske i Učke ulice

    Obavijest o zatvaranju prometa na križanju Sljemenske i Učke ulice

    Zbog radova na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Sljemenskoj ulici, uspostavlja se privremena regulacija prometa kojom Više…

    U navedenom periodu dionica Dubrovačke ulice, od Pejačevićeve do Strossmayerove ulice biti će zatvorena za promet motornim vozilima

    Zatvara se cestovni promet u dijelu Dubrovačke ulice

    Djelatnici Društva Vodovod Osijek d.o.o. izvest će radove hitne sanacije kanalizacijskog kolektora i cestovne površine u Dubrovačkoj ulici,  neposredno pred Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje