ŽIVOT

State Department Amerikancima: Izbjegavajte putovanja u Njemačku, Dansku, Hrvatsku…

Upozorenje State Departmenta na razini 4 povezano je s najnovijom procjenom situacije američkog Centra za kontrolu i sprječavanje bolesti (CDC)

    Objavljeno 23.11.2021
    Ivona Amidžić

    Američki State Department upozorio je da se ne putuje u Njemačku zbog trenutnog ubrzanog širenja koronavirusa u toj zemlji, a na popisu visokorizičnih zemalja nalazi se i Hrvatska, prenosi Index.

    Upozorenje State Departmenta na razini 4 protiv putovanja u Njemačku povezano je s najnovijom procjenom situacije američkog Centra za kontrolu i sprječavanje bolesti (CDC).

    “Izbjegavajte putovanja u Njemačku. Ako morate tamo ići, osigurajte se da prije puta budete potpuno cijepljeni”, upozorava CDC.

    “Zbog trenutne situacije u Njemačkoj čak i potpuno cijepljenima može prijetiti rizik da dobiju i šire varijante covida-19”, dodaje CDC.

    Njemačka se suočava s porastom broja zaraženih i medicinski stručnjaci i kancelarka Angela Merkel upozorili su da se bolnice već bore u nekim regijama.

    Broj novih slučajeva zaraze u zemlji udvostručuje se svakih 12 dana.

    I Hrvatska na popisu

    Njemačka i Danska su među državama za koje je objavljeno upozorenje na razini 4, što je najviši stupanj ljestvice CDC-a.

    Upozorenje razine 4 također se primjenjuje za druge države u Europi trenutno teško pogođene pandemijom, među kojima su Belgija, Hrvatska, Mađarska, Austrija i Nizozemska.

    Za Francusku i Italiju primjenjuje se razina 3, u sklopu koje se putnike poziva da razmotre svoje planove za putovanja.

    Prije pandemije najviši stupanj upozorenja bio je uglavnom rezerviran za države poput Afganistana i Iraka, u kojima traju krize i sukobi.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

    Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

    Brži i jednostavniji prelazak granice, mogućnost najave dolaska na odredište i maksimalna sigurnost i pouzdanost samo su neke od prednosti Više…

    Šengenski prostor ili, kolokvijalno rečeno, Europa bez granica jedno je od najopipljivijih dostignuća Europske unije i jedan od temelja europskog projekta. Područje je slobodnog kretanja ljudi i roba, unutar kojeg su ukinute kontrole granica za sve putnike, osim u izvanrednim okolnostima

    Hrvatska ulazi u Schengen, od 01.01.2023. uklanjaju se rampe na granicama sa Slovenijom i Mađarskom

    Ministri unutarnjih poslova država članica EU-a i šengenskog prostora donijeli su danas u Bruxellesu konačnu odluku – Hrvatska je od Više…

    Europsko vijeće prije tjedan dana je donijelo preporuku o koordiniranom pristupu za olakšavanje sigurnog slobodnog kretanja tijekom pandemije...

    Od sutra nova pravila u EU za putovanja, covid-potvrde – Ovo su najvažnije promjene

    Europsko vijeće prije tjedan dana je donijelo preporuku o koordiniranom pristupu za olakšavanje sigurnog slobodnog kretanja tijekom pandemije bolesti covid-19, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

    [FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića

    Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

    Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

    Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

    Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice