ŽIVOT

Stipendije za darovite studente i one u deficitarnim i STEM područjima

Grad Osijek i ove akademske godine stipendira darovite studente te studente koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima i u STEM području znanosti!

Objavljeno 24.12.2020
Ivona Amidžić

Grad Osijek i ove akademske godine stipendira darovite studente te studente koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima i u STEM području znanosti. Riječ je o novčanoj potpori od 12.000 kuna koja se učenicima isplaćuje tijekom školske godine, od listopada do srpnja, u iznosu od 1.200 kuna mjesečno, a ove su godine dodijeljene 54 takve stipendije.

Njih 15 ostvarilo je pravo na stipendiju za darovite studente, u STEM studijskim programima stipendiju je ostvarilo 26 studenata, dok je za deficitarna zanimanja uvjete ispunilo njih 13. Grad je za ove stipendije iz proračuna izdvojio 648.000 kuna, a sa studentima se u srijedu 23. prosinca putem videokonferencije sastala Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka.

“Grad Osijek cijeni, nagrađuje i ponosan je na naše natprosječne studente i studentice, tako da i ove godine nastavljamo s našim redovitim stipendijama za darovite studente, za studente u deficitarnim zanimanjima, a nastavljamo poticati i STEM područje”, kazala je osječka dogradonačelnica i zahvalila studentima na izvrsnosti.

Inače, Grad Osijek stipendira studente od prve godine diplomskog studija, odnosno od druge godine dodiplomskog studija i integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija. Pravo na stipendiju imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području grada Osijeka i redovito upisani na sveučilišni ili stručni studij, te koji nemaju odobren kredit, stipendiju ili jednokratnu potporu drugog subjekta.

Uz to, daroviti studenti trebaju ostvariti prosjek ocjena najmanje 4,00, dok je studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja i STEM područja znanosti dovoljan prosjek od 3,50.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Troškove studija uglavnom je plaćao poslodavac: 55,8 posto, a 43,7 posto studenata osobno su platili studij

Istraživanje: Žene prednjače na poslijediplomskim specijalističkim studijima

Poslijediplomski specijalistički studij u akademskoj 2019./2020. godini upisalo je 1429 studenata, među njima i 948 žena te je njihov udio čak Više…

Novčane potpore od 6000 kuna učenicima se isplaćuje tijekom školske godine u iznosu od 600 kuna mjesečno. Ove su godine dodijeljene 32 takve stipendije.

Grad Osijek: Dodijeljene stipendije za darovite učenike i one koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Grad Osijek i ove školske godine stipendira darovite učenike osječkih srednjih škola, kao i one koji se obrazuju za deficitarna Više…

Nova odluka vrijedni za sve putnike, neovisno o državljanstvu pa tako i za Hrvate koji se trenutno nalaze izvan zemlje

Svi koji ulaze u RH moraju imati negativan PCR test ili u samoizolaciji čekati nalaz

Za ulazak u Hrvatsku svi putnici moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili moraju u samoizolaciji Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Većina oštećenih zgrada je građena od nearmiranog ziđa i opeka koje su izgubile svojstva, kao i mort koji ih povezuje, odnosno vezivni materijal.

Konstruktori: U potresu stradale stare građevine i dio loše obnovljenih

1468 pacijenta su na bolničkom liječenju

Stožer: 599 novih slučajeva na 4872 testa, 29 preminulih

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 756 osoba.

Stožer OBŽ: Pozitivno tek 5,9 posto testiranih uzoraka. Preminule dvije osobe.