ŽIVOT

Što je to “profilio”, naša osječanka je isprobala ovaj “sveti gral” u pomlađivanju

Estetičari se kunu da je Profhilo trenutačno najbolja stvar za pomlađivanje lica na tržištu, je li Profilio "sveti gral" u pomlađivanju lica?

Objavljeno 25.10.2022
Darija Kovačić

Da su žene (najviše zastupljene) zainteresirane za razne nove neinvazivne estetske tretmane, to već znamo. Na tržištu radi razvoja medicine ali i otkrivanja novih tretmana gotovo svaki mjesec pojave neki novi načini za pomlađivanje a ovaj put je i naša osječanka isprobala jedan od njih.

No sve zainteresirane pripadnice ljepšeg spola su i dalje izgubljene u moru opcija koje im se nude. Nakon što je svima redom objasnila što je Profhilo, uslijedilo je pitanje “Da li radi?”.  Istina je da i hijaluron i botoks ili mezoterapija, te slični neinvazivni tretmani traže da za njih odvojite nešto više novca. Stoga su  žene često u strahu da će dati i nekoliko tisuća kuna za tretman od kojega neće biti koristi. I sama je nedavno bila u gostima kod jednog doktora estetske medicine u Beogradu, koji joj je rekao kako smatra da su neki slični tretmani bacanje novca. Po njemu je trenutačno jedina prava stvar na tržištu baš Profhilo. No, odmah je naglasio i kako zato ima i svoju cijenu.

Game Changer – tri u jedan plus još nešto

Kada pitate liječnike što je Profhilo onda će vam reći kako je u pitanju “Game Changer” u području estetske medicine, jer nije filer, nije mezoterapija, niti je skin booster, već kombinacija koja poboljšava hidrataciju, elastičnost i tonus kože. Profhilo zapravo aktivira masno tkivo koje je izgubilo svoj volumen. Upravo zbog  te činjenice i je inovacija u svijetu estetske medicine. Povećanjem gustoće masnog tkiva povećava se potpora kože lica. Aktiviranjem fibroblasta i keratinocita poboljšava se elasticitet i mikroreljef kože.

Do najboljih stvari dolazi se slučajno

Zanimljivo je i da je otkriven slučajno kada su u laboratorijima talijanske farmaceutske tvrtke IBSA Farmaceutici Italia došli do kombinacije hijaluronske kiseline  visoke i niske molekularne    težine (hibrid hijaluronske kiseline). Zdravstvena ustanova koja u Osijeku nudi tretmane Profhilom je u lipnju ove godine otvorena Poliklinika sveti Ante iza koje stoji bračni par znanstvenika i liječnika Mihalj. Uz ljubaznost tvrtke Humed Pharma koja je ekskluzivni zastupnik medicinskih proizvoda u kategoriji estetike za Profhilo proizvođača IBSA Farmaceutici Italia, kao i izv. prof. dr. sc. Martine Mihalj iz Poliklinike sveti Ante, naša osječanka je pozvana da na vlastitoj koži isproba ovaj proizvod.

Je li Profhilo “sveti gral” neinvazivnih zahvata?

Recimo kako je riječ o još jednoj injektivnoj metodi. Znači poput hijalurona, botoksa ili mezoterapija proizvod se putem mikroigle ubrizgava u donje slojeve kože. Profhilo se injicira BAP tehnikom (Bio Aestetic Points) tako da se na svakoj strani  odredi  pet  prethodno   definiranih   točaka   na   kojima   će   se   injektirati preparat. Prvi plus za Profhilo je činjenica da za njega nije neophodna anestetska priprema kože lica. Riječ o tek pet uboda sa svake strane lica koji su uistinu minimalno bolni. To znači da osjetite tek ubod mikroigle, ali ne i samo injektiranje preparata. Također je vrijeme trajanja tretmana samo 20 -ak minuta.

Bioremodeling

– Kako Profhilo nije umreženi hijaluron mehanizam djelovanja  mu  nije  postizanje  volumena  u  području  injiciranja,  već  se  polako širi  i  integrira  u  kožu  oko  mjesta  injekcije  i  stimulira  fibroblaste  na  lučenje novog  veziva,  stimulira  povećanje  masnih  stanica  i  hidrira  kožu  sa  svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline ( 64 mg/2 ml). Taj proces aktivacije stanica u svim razinama kože naziva se bioremodeling, objašnjava izv. prof. dr.sc. Martina Mihalj. Inače, ova sjajna liječnica trenutačno je na specijalizaciji iz dermatologije u Zagrebu, pa sam ju za tretman uhvatila na vikendu u Osijeku.

– Ono što sam primijetila odmah po tretmanu je jedrosti lica. Nakon pet dana koliko je potrebno za puni efekt nakon prvog tretmana, koža lica je definitivno pomlađena i iznimno “popunjena”.  Dobijete “baby face”.  Kako bi recenzija tretmana bila potpuno iskrena recimo kako su nakon tretmana eventualno mogući manji hematomi na mjestu uboda. Ovo ovisi o osjetljivosti vaše kože, osobno sam imala tek dva manja, kaže naša sugovornica.

Dva tretmana u mjesec dana

– U  jednom  tretmanu  lica  injicira  se  ukupno  2  ml  Profhilo.  Tretman  je potrebno  ponoviti  nakon  mjesec  dana. Nakon  toga  biti  će  potrebno  ponavljati tretmane 1-2 x godišnje. Potreba se određuje   za svaku   pacijenticu posebno, ovisno o statusu kože, mogućnostima i očekivanjima. Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon tjedan do dva od prve aplikacije s potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije Profhilo. Rezultat  je  postupno  i dugotrajno  smanjenje  vidljivih  bora  uz  zdravi  i  sjajan   izgled  kože  cijelog  lica ili vrata ( ovisno o regiji koja se tretira), kaže prof. Mihalj.

I vratimo  se na kraju teksta na ono pitanje mojih poznanica “da li radi?”. Radi i te kako, apliciranje je gotovo bezbolno, a postupak brz. Koža lica je “plump” i to već nakon prvog tretmana. Za puni efekt neophodan su dva tretmana u razmaku od mjesec dana. O tome ćemo tek pričati …

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

Izgrađeni objekt ukupne je površine 650 četvornih metara, a projekt je provela Udruga za borbu protiv ovisnosti “Ne-ovisnost”, koja na području Osijeka uspješno djeluje već 21 godinu

Otvorena novoizgrađena stambena zajednice za rehabilitirane ovisnike

Na sajmu će se predstaviti i učeničke zadruge prijateljskih škola, a održat će se i panel raspravua "Od srednje škole do doktorata znanosti

Proljetni sajam Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek