KULTURA

Što nas danas očekuje u gradu?

Radionice za mališane i velišane, koncerti i predstave ;) Dosad programom najbogatiji dan Osječkog ljeta kulture 2019.!

Objavljeno 06.07.2019
Ivona Amidžić

Polako je došao i taj vikend, a OLJK još uvijek traje! Nakon što smo posjetili stvarno puno i radionica, priredbi, izložbi, koncerata, predstava, manifestacija, i da ne nabrajamo dalje, napokon je stigla i ta subota.

Rado bismo rekli kako danas OLJK priprema nešto posebno, ali kako su svaki dan organizirani iznimno posebni sadržaji, nema smisla ponavljati isto. I danas će dan biti poseban, ali na malo drugačiji način.

Dolaze nam posebni gosti, a pred nama je dosad programom najbogatiji dan Osječkog ljeta kulture 2019. godine. Danas nas očekuju čak šest programa i jedna repriza. Provjerite što i gdje…

JOŠ RADIONICA…

U poslijepodnevnim satima, točnije od 18, slijedi nova u nizu radionica u Kazamatu, ovoga puta riječ je o sitotisku.

„MISTIKA“ U MLUO

Putevima olovke u istraživanju tekstura, linija i formata, u 17 sati na radionici „Mistika“ u Muzeju likovnih umjetnosti, provest će vas doc. art. Marko Živković. Nakon radionice Živković će, u 18 sati i 30 minuta, održati predavanje na kojem će okupljene pobliže upoznati s mistikom u njegovim radovima.

Dobrodošli su svi – od starijih osnovnoškolaca, preko mladih do odraslih osoba.

RI & OS POP ROCK UNPLUGGED

Brojna će publika Osječkoga ljeta kulture 2019. imati prigodu iskusiti jedinstven glazbeni doživljaj u okviru kojega će, na zajedničkom koncertu pod naslovom RI & OS pop-rock unplugged, nastupiti čak tri izvrsna pjevačka zbora iz dva raspjevana grada – Osijeka i Rijeke!

Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ iz Osijeka, koje vam ne trebamo posebno predstavljati, u goste je pozvalo riječke glazbene prijatelje – Riječki komorni zbor „VAL“ i Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“.

Posrijedi su višestruko nagrađivani i kvalitetni pjevački zborovi, a zanimljivost je, primjerice, kako je PZM „Josip Kaplan“ 2012. godine pobijedio u popularnom showu „Do posljednjeg zbora“ Hrvatske radiotelevizije.

Dirigentica oba zbora je prof. Doris Kovačić. Koncert će biti održan u atriju Arheološkog muzeja, s početkom u 20 sati, a nazočit će mu i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

„VOLIŠ LI ME?“

Život koji smo sanjali nije se ostvario. Umjesto bračne idile koju smo planirali nakon prvotne zaljubljenosti susreli smo svoju osobnu bol od koje ne možemo pobjeći. Možemo li je nadvladati? I što nas čeka iza toga? Ljubav ili…?

Ovo su neke od tema koje otvara komedija „Voliš li me?“, oživljena fantazija dvadesetogodišnjeg perioda jednoga života koji su dvoje ljudi odlučili dijeliti u ulogama ljubavnika, životnih suputnika, iskrenih prijatelja, roditelja, pa čak i žestokih suparnika te naposljetku iskonskih ljudskih bića.

Sve što jedna »ljubavna« veza može podnijeti pred očima gledatelja će se i dogoditi. Mizanscena je jednostavna. Dvoje glumaca, stol i stolice, te bezbroj fiktivnih predmeta koji ne postoje samo u mašti već i u zbilji.

Ovu ljubavnu komediju u Barutanu nam donosi Zagrebački glumački atelje u suradnji sa Studijem Teatra Exit. Prva je izvedba u 20 sati i 30 minuta, druga u 22.

foto: facebook (screenshot – Hrvatsko pjevačko društvo Lipa)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na komičan način obrađuje temu koja je vrlo aktualna u današnjem društvu...

Komična predstava “Brak za ručak, ručak za seks”

Kino Urania vas poziva vas na predstavu Brak za ručak, ručak za seks, autora Stanka Holcera, koja na komičan način obrađuje temu Više…

Nakon jadranske turneje jedinstvena Vesna Pisarović dolazi u Osijek

Osječko ljeto mladih u ritmu Vesne Pisarović!

Nakon jadranske turneje, tijekom koje su u njenim najvećim hitovima uživali obožavatelji od Splita do Opatije, jedinstvena Vesna Pisarović nastavlja u radnom Više…

Za pravi ugođaj i zonu uživanja pobrinut će se plesni studio Wings iz Osijeka te DJ Kruno - Vinyl, pop disko glazba 80's i 90's

Sajam CreArt u sklopu Belomanastirskog ljeta mladih

Ove veoma popularne subote, 3. kolovoza 2019. uz mnoštvo događanja dodajemo još jedno – veliki Sajam “CreArt” – sajam kreativnosti Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Najbolji splitski stand up komičari po prvi put dolaze u Osijek!

Osijek: Dalmatinska stand-up comedy večer

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera