GOSPODARSTVO

Što pivopije i ‘craft-lovers’ najviše žele? Isprobavanje! U Podrumčiću danas promjena na ‘tapu’!

Pivska srijeda je ‘težak dan’ u Podrumčiću. Novi ‘kegovi’ su u podrumu u hladnoj komori! A i pušenje je dozvoljeno! Još novosti? Nastavlja se uskoro i koncertna sezona!

  Objavljeno 28.11.2018
  Alan Srčnik

  Što pivopije najviše žele i vole, što ‘craft-lovers’ žele svaki dan? Imati dovoljno ‘svog’ voljenog piva i isprobavati nove uratke ‘craft’ scene u Hrvatskoj i svijetu! Podrumčić u Osijeku, lokal u dvorištu hotela Waldinger nudi upravo to! Od danas su, od pivske srijede, na ‘tapu’ nove sorte, novi ‘kegovi’ u hladnoj komori! A unutra u lokalu toplo, milina … i pepeljare su na stolu. Pušenje dozvoljeno!

  Permanent Vacation NEIPA (North East IPA) je današnja novost! Imena se ne prevode, ali ovo je neodoljivo, jer riječ je o – ‘trajnom godišnjem odmoru’. To pivo mora biti dobro! U  hladnoj komori još vas čekaju i ‘smijulje’ se Hopface Killah American IPA, Valens Porter, Plzensky Prazdroj – Gambrinus 12, nepasterizirani pilsner iz Češke, zatim Flamingo i Pivionica India Pale Lager.

  Ponuda je točno ‘u sridu’ pogođena za hladne dane pred nama, a ponavljamo – u vrhunskom i vizualno i fizički i atmosferom toplom ambijentu.

  I ono što vaš autor voli i što podvlače svi koje pivo nanese u Podrumčić – savršeno ventiliran prostor vas na zrak poslije piva šalje čiste i mirisne. Iz Podrumčića se ne izlazi ‘dimljen kao šunka’. To ne!

  Dakle, da ponovimo kratko gradivo – ‘Pivska srijeda’ ili s ‘hashtag-ovima’ – #pivskasrijeda i #podrumcic – ostaju i jačaju. Sva su tada piva u Podrumčiću na popustu od 10%, a nagrađuje se, već od sada i netko tko na bilo kojoj od najpopularnijih društvenih mreža (Facebook, Twitter i Instagram) načini post s tim ‘hashtag-om’, na Face-u na zidu ‘Podrumčića’ i napiše točan odgovor na sljedeće pitanje – Znamo što je IPA, a što je NEIPA? A nije negacija … 🙂 Nagrada su dva piva po izboru, onome koga Podrumčić izvuče!

  Ako ne nađete odgovor među ovim redovima, a morali bi, neka vam po dolasku u Podrumčić objasni ‘pipničar’ Matija. Onda kada vam za stol donese – besplatni čips!

  A nije samo srijeda ‘in’ u Podrumčiću. Dužni smo vas sjetiti i za četvrtak i petak. Četvrtak je bio i ostaje dan za koncerte. Uskoro kreću nove glazbene večeri, a o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Očekujte vrhunsku urbanu glazbu stvarnih žica i nota.

  Stoji na koncu i novost za petak – Podrumčić je aperitiv poslije posla petkom uveo već od 13 sati!? Craft pivska kušaonica Podrumčić uvela je sjajnu novost za opuštanje prije vikenda – #PPPP ili Petkom poslije posla Podrumčić! Od 13 do 18 sati svakom gostu daruje se gratis aperitiv dobrodošlice. Namjera je ukoračiti u vikend što opuštenije, a Podrumčić tu figurira kao sjajno mjesto za druženje i dobro ozračje …

  Ulaz u Podrumčić se, razumije se, ne naplaćuje.

  Podrumčić je najnovije na ‘craft’ sceni što Osijek nudi. Vidjeli su što ima kod drugih, izuzeli iz spektra inovacija ‘izmišljanje tople vode’ i dali točno ono što je nedostajalo – hranu, evente i glazbu! I drugačija piva. Jer, nećemo valjda i tamo i vamo isto piti. Nismo pijanci, zaboga!

  A usluga!? Konobari? Važno je da znaju što nude. A znaju. Traži pa ćeš i dobiti. Predloži okus koji bi htio i točno to će ti Zlaja donijeti za stol. Spremni su, naime, svi konobari odmah pomoći u izboru crafta …

  Vlasnici ponosno ističu svoju suradnju s pivovarom Nova Runda iz Zagreba, koja je imala veliku ulogu u planiranju i opremanju Podrumčića.

  Naime, sva piva su isključivo točena, a u vašu čašu dolaze iz posebne hladne komore koja osigurava da su piva poslužena, a i uskladištena na pravoj temperaturi.

  Dodatna zanimljivost je da se pivska lista mijenja svaki tjedan tako da su dosad, kako kažu, izvrtili više od 60 vrsta.

  Prostor uređen u pravom ‘podrumskom’ stilu je vrlo fleksibilan, nudi posjetiteljima i intimne kutke kao i mjesto za veća druženja i proslave, za što nam kažu, da uvijek rado individualno dogovore sa zainteresiranima.

  Naći ih možete u Županijskoj ulici u Osijeku. Najjednostavnije objašnjeno – kroz haustor hotela Waldinger još 15-tak koraka …

  OsijekNews.hr i Podrumčić ti poklanjaju konzumacije! Pravila natječaja pročitaj ponovno  – odozgo! 🙂

  Novosti pratite ovdje …

  www.facebook.com/podrumcic

  www.instagram.com/podrumcic

  https://twitter.com/podrumcic

  Foto: Podrumčić

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Taman smo se malo odmorili od pivske srijede i Plešinog koncerta u četvrtak, a novi 'udarac' Podrumčić sprema već danas!

  Podrumčić danas: Subota za pamćenje – Epski ‘tap takeover’ Nove Runde !!!

  Taman smo se malo odmorili od pivske srijede i Plešinog koncerta u četvrtak, a novi ‘udarac’ Podrumčić sprema već danas! Više…

  Danas na 'tap' u 'craft' pivskoj kušaonici Podrumčić pojačano se 'liju' Valens i Black Hat IPA :)

  Podrumčić UPDATE: Danas pivska srijeda! Sa ‘Slavoncima’ …

  Danas na ‘tap’ u ‘craft’ pivskoj kušaonici Podrumčić pojačano se ‘liju’ Valens i Black Hat IPA. Danas je pivska srijeda Više…

  Osjećamo prepun Podrumčić, posebno u subotu i nedjelju! Jer, pred nama su koncert i Pub kviz! A btw ... danas se mijenjaju piva na 'tap-u' :)

  Podrumčić update: Danas pivska srijeda! U subotu koncert- Deda i gosti! U nedjelju – Pub kviz!!!

  Kakav će ovo biti lud tjedan i još luđi vikend u Podrumčiću!? Jer, Podrumčić danas mijenja piva na ‘tap-u’, u Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Fotogalerija promocije prednosti i značajke sustava Civilne zaštite te promicanja suradnje žurnih službi

  Održana promocija prednosti i značajki sustava Civilne zaštite povodom dana Osječko-baranjske županije

  Eko-industrijska zona Nemetin bila je prva postaja obilaska poduzetničkih zona na području Osječko-baranjske županije i promocije Kataloga poduzetničkih zona OBŽ

  Obilazak Eko-industrijske zone Nemetin

  Naporan i dugotrajan posao pretvorite u mačji kašalj!

  Brzo i jednostavno se riješite svih nemogućih grinja u Vašim madracima i kaučima