OSJEČANI

Stolovi nestrpljivo čekaju, a ispijanje kave u kafiću kao da nikad nije bilo slađe…

"Veselim se! Reći ću vam iskreno. Čak i kad nemam s kim popiti piće, u kafiću nikad nisam sam. Ovako kod kuće malo je depresivno"

Objavljeno 11.05.2020
Ivona Amidžić

Danas je krenula treća faza opuštanja mjera donesenih radi sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom, a svi ugostiteljski objekti, čak i oni koji nemaju prostor na otvorenom, ponovno imaju dozvolu za rad. Ako su, naravno, ispunili sve uvjete koje je HZJZ donio u Preporukama za rad ugostiteljskim objektima.

Veliki broj ugostiteljskih objekata užurbano se čisti i sprema terase, a vlasnik „TheKavane” u središtu Osijeka Goran Pleslić kaže kako im neće biti problem pridržavati se pravila, piše Radio Osijek.

Ugostiteljski objekti moći će raditi od 6 do 23 sata, stolovi će biti prazni sve dok gosti ne budu za njih sjeli, svuda će biti postavljena dezinfekcijska sredstva i obavijesti o načinu ponašanja u objektima.

Nekoliko smo Osječana pitali vesele li se ponovnom otvaranju ugostiteljskih objekata i većinom su nam rekli kako su veoma uzbuđeni: “Odlazak na kavu s prijateljima bila je običaj svaki drugi, treći dan, a nalazili bi se uvijek na pola puta. Ne bi to trajalo predugo, a ovako moramo prijeći cijeli grad da bi nekoga vidjeli doma i s njim popili kavu na miru što nije uvijek prikladno”.

“Naravno da se veselim! Reći ću vam iskreno. Čak i kad nemam s kim popit kavu ili pivo, u kafiću nikad nisam sam. Ovako kod kuće malo je depresivno”, rekao je drugi Osječanin dok je jedna prolaznica prokomentirala kako misli da su ovo gluposti i kako je vidjela već nekoliko objekata koji su “prilagodili svoje terase po preporukama”, a da će kad ljudi sjednu za stolove, razmak između njih biti skoro nepostojeći.

Kakva su vaša iskustva, jeste li već popili jutarnju kavu i jeste li to napravili kod kuće ili ste otišli u kafić?

foto: pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Preporuke HZJZ-a za vrtiće i škole vezane uz organizaciju rada i prostora, mjere prevencije zaraze kod zaposlenika, kako sačuvati zdravlje djece i što činiti kod sumnje na zarazu

Sve preporuke, savjeti i upute HZJZ oko početka rada škola i vrtića

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je donio niz preporuka, savjeta i uputa oko početka rada škola i vrtića. Donosimo ih Više…

Capak: "Učenici mogu držati distancu. Prosjek veličine razreda je 13,5 učenika, ali ne bih o detaljima. Napravili smo vrlo detaljne preporuke, najdetaljnije ikad"

HZJZ dovršio preporuke za državnu maturu i rad škola – Ne otkrivaju detalje

“HZJZ je dovršio draft preporuka za državnu maturu i rad škola. On je jutros predan Ministarstvu, čekamo da daju komentare Više…

Radno vrijeme tržnica, aktiviranje tramvajskih i autubusnih linija, preporuke HZJZ

Stožer CZ grada Osijeka – radno vrijeme tržnica, početak rada GPP-a, i Ukopa

Nove mjere su donjele i niz promjena u svakodnevnom životu te tako prenosimo priopćenje stožera civilne zaštite grada Osijeka. Vlada Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ivanović: "Danas smo htjeli izrvno čuti koji su problemi s kojima se suočavaju i što mi kao županijska uprava možemo učiniti za njih"

Održana sjednica na temu rasprave perspektive turizma na području Županije

Ovog su vikenda Osječani pokazali kako i dalje mogu odvojiti malo vremena i volje (i krvi) kako bi pomogli drugome

Preko vikenda odličan odaziv na akciju darivanja krvi

Projekti iznose gotovo dva milijuna eura, odnosno 14,5 milijuna kuna

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) sufinancirala čak osam projekata Erasmus+