GOSPODARSTVO

Stopa nezaposlenosti u Osječko-baranjskoj županiji se smanjuje

Značajan napredak dogodio se na području samozapošljavanja...

  Objavljeno 07.02.2019
  Antonela Verković

  Stopa nezaposlenosti u Osječko-baranjskoj županiji se smanjuje, a prošle godine značajan napredak dogodio se na području samozapošljavanja i tu mjeru politike zapošljavanja je iskoristilo 780 nezaposlenih osoba, dok je 700 koristilo mjeru pripravništva, rečeno je u srijedu na sastanku pedstavnika županije i osječkog Ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje( HZZ).

  O nastavku rada na projektima poticanja zapošljavanja u županiji razgovarali su župan Ivan Anušić i pročelnica županijskog  Odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović s predstojnikom HZZ – Regionalnog ureda Osijek Ivanom Ravlićem i voditeljicom Odsjeka posredovanja i priprema za zapošljavanje Ankicom Vučković.

  Zavod za zapošljavanje i Osječko-baranjska županija provode niz mjera za smanjenje nezaposlenosti, a na sastanku je dogovoreno da se ove godine osobita pozornost posveti edukacijama i prekvalifikacijama nezaposlenih osoba za njegovateljice, voditelje EU projekata, asistente u nastavi, vozače i informatička zanimanja.

  MJERE ZAPOŠLJAVANJA

  Želimo smanjivati stopu nezaposlenosti, pomoći nezaposlenima i poslodavcima. Sadašnja kretanja su pozitivna jer se stopa nezaposlenosti smanjuje, a zajedničkim aktivnostima pomoći ćemo da se takav trend i nastavi, rekao je osječko-baranjski župan Anušić.

  Prema riječima predstojnika Ravlića, prošle godine značajan napredak dogodio se i na području samozapošljavanja.

  „Tu je mjeru aktivne politike zapošljavanja na području županije iskoristilo 780 nezaposlenih osoba, dok je 700 koristilo mjeru pripravništva, a 1100 je sudjelovalo na javnim radovima”, rekao je Ravlić.

  U evidenciji Regionalnog ureda Osijek, dodao je, krajem 2018. godine bilo je 17.740 nezaposlenih osoba, što je ukupno 5033 osoba (22,1 posto) manje nego u prosincu 2017. godine. U istom razdoblju povećana je zaposlenost za 3,6 posto pa je na području Osječko-baranjske županije bilo ukupno 87.421 zaposlenih osoba.

  Pročelnica Katavić Milardović rekla je da Osječko-baranjska županija već 14 godina u suradnji s HZZ Regionalnim uredom Osijek provodi niz tečajeva i edukacija – za rad na računalu, njegovateljice, zidare, tesare, zavarivače, cvjećare i druga zanimanja do voditelja EU projekata.

  „Na taj način novim znanjima i zanimanjima osposobljeno je 960 polaznika, od kojih se oko 60 posto zaposlilo u roku od šest mjeseci nakon edukacije. Od prošle godine Županija uz troškove edukacije sufinancira i troškove prijevoza polaznika do mjesta edukacija, a tako će biti i ove godine jer je u proračunu Županije za poticanje zapošljavanja osigurano 300 tisuća kuna”, izvijestila je Katavić Milardović.

  FOTO: Pixabay

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Posla kao u priči! Koja su radna mjesta otvorena? Pročitajte u tekstu... :)

  10 poslova čeka samo na vas!

  U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada. U nastavku provjerite koji se poslovi nude Više…

  U tekstu pročitajte o čemu je riječ i prijavite se :D

  Prilika za posao čeka samo na vas!

  Osječka tvrtka Ofir d.o.o. širi svoj tim. Zapošljavaju dvije osobe za rad na području hardware-a. Ukoliko imate iskustva u radu Više…

  Donosimo vam čak 10 prilika za radna mjesta... O čemu je riječ? Pročitajte u tekstu :)

  Tko kaže da posla nema? Evo prilika!

  U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada. U nastavku provjerite koji se poslovi nude Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Trenutno raspoloživa radna mjesta, po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala za traženje poslova – Posao.hr-a

  Poslovi, poslovi: Tražite posao? Donosimo novitete iz Posao.hr ‘kuhinje’

  Niža cijena zakupnine svakako je stimulativna ordinacijama za obavljanje zdravstvene djelatnosti u slabije razvijenim, ruralnim područjima

  Zakup ordinacija za liječnike na području Osječko-baranjske županije već od 1 kune