ŽIVOT

Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica stiže na ITF Osijek Open: Dodatan rast turističkih noćenja

Možemo se pohvaliti da smo prvi grad koji ima javni teniski teren za sve sugrađane, a radi se i drugi na Jugu II...

Objavljeno 05.05.2022
Ivona Amidžić

Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica boravit će u Osijeku od 9. do 22. svibnja kada će se na ITF Osijek Openu nadmetati za nagradni fond od 25.000 dolara.

Najavljeno je to u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u Perivoju kralja Tomislava na kojoj su sudjelovali osječki gradonačelnik Ivan Radić, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski, predsjednik Teniskog kluba Tennis Talents Osijek Ante Brnić i glavni trener Davor Grgić.

Gradonačelnik Ivan Radić poručio je kako je Osijek grad sporta koji u tenisu ima stoljetnu tradiciju, podsjetivši na prvi teniski klub osnovan 1919. godine.

– Možemo se pohvaliti da smo prvi grad koji ima javni teniski teren za sve naše sugrađane, a u suradnji s našom proslavljenom tenisačicom i ambasadoricom sporta Donnom Vekić radimo i drugi na Jugu II – rekao je gradonačelnik i dodao kako će Osijek dva tjedna biti središte hrvatskoga tenisa.

– Najveća dobrobit je da će naši teniski talenti moći nastupiti na turniru i preko pozivnice. Tu su i turističke brojke koje u zadnje vrijeme ostvarujemo, a kojima će turnir doprinijeti. U odnosu na rekordnu 2019. godinu, samo za vrijeme Uskrsa imali smo 21 posto noćenja više – kazao je gradonačelnik te istaknuo da gradska uprava čini sve kako bi što više djece privukla sportu.

Zahvalivši Gradu i Županiji na novčanoj potpori kojom se nagradni fond podigao s 15 na 25 tisuća dolara, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski naglasio je kako će to tenisačicama omogućiti i veći broj bodova za ATP turnir. Izrazio je zadovoljstvo uvjetima u Osijeku, ocijenivši kako su zadovoljni i igračice i igrači koji su ovdje već imali prilike igrati.

Ante Brnić, predsjednik TK Tennis Talents Osijek, izrazio je zadovoljstvo što se nakon 10 godina oživljava tradicija vrhunskih teniskih turnira u Osijeku.

– To ne bi bilo moguće bez snažne potpore Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i vrlo dobre suradnje s Hrvatskim teniskim savezom. ITF Osijek Open 2022. je sam vrh svjetskog tenisa, što potvrđuje činjenica da ćemo na turniru imati igračice od 150. do 300. pozicije na svjetskim rang listama. Broj sudionika je 64 igrača i igračica u kvalifikacijama i 32 u glavnom ždrijebu – rekao je Brnić, dodajući kako stižu igračice s tri različita kontinenta.

– Imamo igračicu iz Japana, Meksika i Južnoafričke republike, što neizmjerno doprinosi prepoznatljivosti grada Osijeka, našeg stila života, kulture i gastronomije u svim tim krajevima svijeta – zaključio je Brnić.

Glavni trener Davor Grgić istaknuo je popularizaciju tenisa i poticanje mladih na sport kao glavni cilj turnira, ističući edukativnu snagu sporta.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gostoljubivost ponuđača smještaja prepoznata je i od korisnika Booking.com platforme pa je Osječko-baranjska županija 2023. godine proglašena najsrdačnijom hrvatskom regijom.

Osječko-baranjska županija kao hedonistička destinacija ponovo bilježi rekordne turističke rezultate

Osječko-baranjska županija u turističkom smislu iz godine u godinu postavlja nove rekorde, 2023. godina ponovo je najuspješnija turistička godina, a Više…

Za odličnu atmosferu pobrinuo se Parni valjak, a svojim se sugrađanima kao i brojnim gostima u ponoć obratio i osječki gradonačelnik Ivan Radić poželjevši im sretnu i uspješnu 2024. uz obilje zdravlja, sreće, ljubavi i mira

Osječani dočekali Novu godinu na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi

Na prepunom Trgu Vatroslava Lisinskog u obnovljenoj Tvrđi Osječani su ispratili Staru i dočekali Novu godinu. Za odličnu atmosferu pobrinuo se Više…

U Zagrebu predstavljano kreativno vizualno rješenje kojim će se na turističkom tržištu prezentirati sve atraktivnija Slavonija

Nema joj ravne, Slavonija predstavila novi vizualni identitet i slogan

Nema joj ravne, novi je atraktivan slogan s kojim će se od sada predstavljati pet županijskih turističkih zajednica udruženih u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Radionicom se želi potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Na radionici će se razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i AI sadržaju kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini

Radionica u Osijeku: Navigiranje morem (dez)informacija

I ove su godine objedinjene pojedinačne uskrsne aktivnosti pod zajedničkim programom „Uskrs u Osijeku” te će svojim sugrađanima i dragim gostima ponuditi zanimljiv sadržaj

[NAJAVA] Uskrs u Osijeku – program događanja

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi