ŽIVOT

Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica stiže na ITF Osijek Open: Dodatan rast turističkih noćenja

Možemo se pohvaliti da smo prvi grad koji ima javni teniski teren za sve sugrađane, a radi se i drugi na Jugu II...

Objavljeno 05.05.2022
Ivona Amidžić

Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica boravit će u Osijeku od 9. do 22. svibnja kada će se na ITF Osijek Openu nadmetati za nagradni fond od 25.000 dolara.

Najavljeno je to u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u Perivoju kralja Tomislava na kojoj su sudjelovali osječki gradonačelnik Ivan Radić, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski, predsjednik Teniskog kluba Tennis Talents Osijek Ante Brnić i glavni trener Davor Grgić.

Gradonačelnik Ivan Radić poručio je kako je Osijek grad sporta koji u tenisu ima stoljetnu tradiciju, podsjetivši na prvi teniski klub osnovan 1919. godine.

– Možemo se pohvaliti da smo prvi grad koji ima javni teniski teren za sve naše sugrađane, a u suradnji s našom proslavljenom tenisačicom i ambasadoricom sporta Donnom Vekić radimo i drugi na Jugu II – rekao je gradonačelnik i dodao kako će Osijek dva tjedna biti središte hrvatskoga tenisa.

– Najveća dobrobit je da će naši teniski talenti moći nastupiti na turniru i preko pozivnice. Tu su i turističke brojke koje u zadnje vrijeme ostvarujemo, a kojima će turnir doprinijeti. U odnosu na rekordnu 2019. godinu, samo za vrijeme Uskrsa imali smo 21 posto noćenja više – kazao je gradonačelnik te istaknuo da gradska uprava čini sve kako bi što više djece privukla sportu.

Zahvalivši Gradu i Županiji na novčanoj potpori kojom se nagradni fond podigao s 15 na 25 tisuća dolara, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski naglasio je kako će to tenisačicama omogućiti i veći broj bodova za ATP turnir. Izrazio je zadovoljstvo uvjetima u Osijeku, ocijenivši kako su zadovoljni i igračice i igrači koji su ovdje već imali prilike igrati.

Ante Brnić, predsjednik TK Tennis Talents Osijek, izrazio je zadovoljstvo što se nakon 10 godina oživljava tradicija vrhunskih teniskih turnira u Osijeku.

– To ne bi bilo moguće bez snažne potpore Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i vrlo dobre suradnje s Hrvatskim teniskim savezom. ITF Osijek Open 2022. je sam vrh svjetskog tenisa, što potvrđuje činjenica da ćemo na turniru imati igračice od 150. do 300. pozicije na svjetskim rang listama. Broj sudionika je 64 igrača i igračica u kvalifikacijama i 32 u glavnom ždrijebu – rekao je Brnić, dodajući kako stižu igračice s tri različita kontinenta.

– Imamo igračicu iz Japana, Meksika i Južnoafričke republike, što neizmjerno doprinosi prepoznatljivosti grada Osijeka, našeg stila života, kulture i gastronomije u svim tim krajevima svijeta – zaključio je Brnić.

Glavni trener Davor Grgić istaknuo je popularizaciju tenisa i poticanje mladih na sport kao glavni cilj turnira, ističući edukativnu snagu sporta.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Tu nećemo stati. Projekti su brojni, napravit ćemo od Josipovca poželjno mjesto za život"

(FOTO) Radi se punom parom! 640.000 kuna za obnovu ulica u Josipovcu, Radić najavio nova ulaganja

Gradonačelnik Ivan Radić obišao je u petak sa suradnicima obnovljene ulice Matije Gupce i Braće Radića u Josipovcu. Riječ je Više…

Terene u Perivoju kralja Tomislava s nedjeljnom završnicom (22. svibnja) preuzimaju tenisači...

Nastavak teniske „akcije” u Perivoju kralja Tomislava

Nakon završenog ženskog dijela Osijek Open ITF turnira iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments s nagradnim fondom 25.000 dolara, terene Više…

Problemi su otklonjeni zahvaljujući investiciji od 850.000 kuna - Radić: Osluškujemo inicijative i probleme naših sugrađana na terenu

Gradonačelnik obišao Višnjevac – Ovo su najveća ulaganja u Višnjevac u posljednjem desetljeću

Gradonačelnik Ivan Radić zajedno sa suradnicima obišao je u ponedjeljak obnovljenu Ulicu Ivana Filipovića i kanal Petruš u Višnjevcu. Riječ Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

„Predivnu sortu imamo, imamo znanja, imamo izuzetne rezultate, imamo struku koja nas podržava, ali na koncu, moramo se najviše uzdati u sebe"

Konferencija “GO – Graševina Osijek”: Graševina – lokomotiva koja će vući sve hrvatske sorte!

Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!