ŽIVOT

Stožer civilne zaštite dronovima nadzirao javne površine u Osijeku

Osim praznih ulica, bilo je i nekoliko nedozvoljenih okupljanja o kojima će biti obaviješten državni inspektorat...

Objavljeno 06.04.2020
Ivona Amidžić

Policijska uprava osječko-baranjska zahvaljuje se svim građanima koji su tijekom proteklog sunčanog vikenda ostali doma i poštovali upute Stožera civilne zaštite.

Velika većina naših građana je ozbiljno shvatila opasnosti koje prijete širenju virusa COVID-19, ali ima među nama onih koji su prekršili mjere Stožera civilne zaštite. Policijska uprava u suradnji sa Civilnom zaštitom Osječko-baranjske županije provodi nadzor svih javnih površina tehnologijom snimanja iz zraka pomoću bespilotnih letjelica (dronovi).

U nedjelju 5. travnja, u poslijepodnevnim satima, u Osijeku, na Jugu II, ophodnja bespilotne letjelice uočila je skupinu mladića koji su na malonogometnom igralištu igrali nogomet.

Brzom intervencijom zemaljskih snaga interventne jedinice policije mladići su evidentirani te im je izdana naredba da se udalje sa igrališta. O utvrđenom kršenju propisanih mjera obavijestili smo državni inspektorat koji će provesti postupak iz njihove nadležnosti.

Na području policijske postaje Čepin policija je zaprimila dojavu da se u jednoj od crkava održava misa. Policija je u crkvi evidentirala 30-ak osoba koje su bile na misi povodom Cvjetnice. O utvrđenom kršenju propisanih mjera obavijestili smo državni inspektorat koji će provesti postupak iz njihove nadležnosti.

Svjesni smo da biste ove lijepe dane najradije proveli u prirodi, družeći se s prijateljima i obitelji, no bit će vremena i za to. Sada je ipak važnije da svi slušamo upute stručnjaka jer ćemo samo tako spriječiti širenje virusa Covid-19, sačuvati zdravlje ljudi i što prije izaći iz ove izvanredne situacije.

foto: PU osječko-baranjska

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U tijeku je projekt izgradnje i opremanja Regionalnog centra civilne zaštite Osijek u Bizovcu, koji će uz razvoj nove tehnologije, okupiti sve segmente civilne zaštite na jednom mjestu te gdje će se održavati i edukacije i druge aktivnosti potrebne da bi sustav još bolje funkcionirao.

Korištenjem novih tehnologija sustav civilne zaštite osigurava još veću sigurnost građana i u kriznim situacijama

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH, Ravnateljstvo civilne zaštite i Osječko baranjska županija danas Više…

Nazočili su predstavnici Vatrogasne zajednice OBŽ-a, Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite, HGSS-a, Hrvatskih voda, Zavoda za hitnu medicinu OBŽ, Crvenog križa, Društva podvodnih aktivnosti Slavonija te Radiokluba Osijek

Svečani prijem Osječko-baranjske županije za operativne snage Civilne zaštite

U sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku danas (13. prosinca 2023. godine) održan je svečani prijem za pripadnike operativnih snage Civilne Više…

Ravnateljstvo civilne zaštite Područnog ureda Osijek i Stožera civilne zaštite OBŽ predstavilo edukacijske modele poplave, potresa i klizišta, a prvi put je predstavljen simulator potresa izrađen za edukaciju i podizanje svijesti građana

[FOTO] Edukacijom se povećava sigurnost i smanjuje rizik u slučaju nepogoda i katastrofalnih događaja

U Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije u Osijeku danas (9. studenoga 2023. godine) održan je sastanak Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša