OSJEČANI

Stožer CZ grada Osijeka – radno vrijeme tržnica, početak rada GPP-a, i Ukopa

Radno vrijeme tržnica, aktiviranje tramvajskih i autubusnih linija, preporuke HZJZ

Objavljeno 25.04.2020
Petar Tauković

Nove mjere su donjele i niz promjena u svakodnevnom životu te tako prenosimo priopćenje stožera civilne zaštite grada Osijeka.

Vlada Republike Hrvatske donijela je na sjednici od 24. travnja Odluke koje vrijede za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID 19 a odnose se na odvijanje i način organizacije javnog prometa, radno vrijeme i način rada u djelatnosti trgovine, ograničavanje društvenih okupljanja, radu u trgovini, uslužnim djelatnostima i održavanju sportskih i kulturnih događaja, te dopunu odluke o posebnom načinu rada tržnica.

Sukladno ovim odlukama, tvrtke iz gradskog sustava prilagodile su svoje poslovanje tako da Tržnica ima radno vrijeme je od 6 do 14 sati svaki dan osim nedjelje (uz izuzetak ponedjeljka 27.04. kada ne radi), prostor tržnice i dalje ostaje ograđen, a trgovine koji sukladno novim odlukama Vlade RH smiju raditi, a  nalaze se izvan trenutno ograđenog prostora tržnice, sami moraju brinuti o provođenju propisanih mjera zaštite.

Gradski prijevoz putnika od 27. travanja aktivira sve tramvajske i autobusne linije, a vozni redovi će se postupno normalizirati sukladno potražnji korisnika. Prodaja karata za svibanj kreće od 27. travanja, na prodajnim mjestima GPP-a i na svim prodajnim mjestima Tiska. Vozači još neko vrijeme neće prodavati karte, a jednokratne, dnevne i vrijednosne karte moguće je kupiti/nadopuniti na prodajnim mjestima Tiska. Putem aplikacije Smartica može se obaviti kupnja jednokratne ili dnevne digitalne karta. Propisani međusobni razmak među putnicima je najmanje jedan metar.

Ukop i dalje (do 4. svibnja) provodi dosadašnje mjere, što znači da se pokopi i dalje održavaju samo uz nazočnost obitelji, a cvijeće i vijenci uz pokop isporučuju se dostavom.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za sprečavanje infekcije za sve djelatnosti koje započinju sa radom u ponedjeljak. Preporuke možete vidjeti na linku www.hzjz.hr

Procijenivši trenutnu situaciju Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novim mjerama od 27. travnja postupno približava život normali, no ne smijemo zaboraviti da se sve procjene temelje na učincima odgovornosti i suradnje građana.

Stoga Stožer civilne zaštite Grada Osijeka i ponavlja apel sugrađanima: ne okupljajte se u grupe veće od 5 ljudi, držite fizičku distancu, poštujte naputke vezane uz higijenu i dezinfekciju, te u svakoj prilici postupajte savjesno i primjereno okolnostima. Neka nas ne zavara ovo relaksiranje mjera i lijepo vrijeme, jer opasnost još uvijek nije minula.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka

Boris Piližota

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ako se provedba ispita može organizirati na opisani način, nošenje maski ili drugih pokrivala za usta i nos nije nužno

Pisanje mature u vrijeme koronavirusa: Donosimo upute koje je izdao HZJZ

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izdao je upute za provedbu državne mature tijekom epidemije koronavirusa u ljetnom roku u Više…

"Veselim se! Reći ću vam iskreno. Čak i kad nemam s kim popiti piće, u kafiću nikad nisam sam. Ovako kod kuće malo je depresivno"

Stolovi nestrpljivo čekaju, a ispijanje kave u kafiću kao da nikad nije bilo slađe…

Danas je krenula treća faza opuštanja mjera donesenih radi sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom, a svi ugostiteljski objekti, čak i Više…

Preporuke HZJZ-a za vrtiće i škole vezane uz organizaciju rada i prostora, mjere prevencije zaraze kod zaposlenika, kako sačuvati zdravlje djece i što činiti kod sumnje na zarazu

Sve preporuke, savjeti i upute HZJZ oko početka rada škola i vrtića

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je donio niz preporuka, savjeta i uputa oko početka rada škola i vrtića. Donosimo ih Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do 25. srpnja... Pridružite se :D

Poziv srednjoškolcima za sudjelovanje u projektu “Mir je moj đir”

Studentima je u prehrani najvažniji okus, pa okruženje i kontrola tjelesne težine

Hrvatski studenti zadovoljni cijenom, ali ne i kvalitetom prehrane

Još koji sat i tamo smo! Taman je malo zahladilo, jeste li spremni za današnji početak Osječkog ljeta kulture? :D

Veliki program ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture