ŽIVOT

Stožer CZ OBŽ – otkazuju se svi javni događaji!?

Mislim da će sve priredbe koje su zakazane za idući vikend sigurno biti otkazane, to je jedna od mjera koju moramo donijeti kako bi smanjili kretanje", rekao je Ivanović i dodao da će u Stožeru večeras imati procjenu epidemiologa"

Objavljeno 27.06.2020
Petar Tauković

Osječko-baranjski županijski Stožer civilne zaštite od sutra će početi s donošenjem mjera čiji je cilj suzbijanje epidemije koronavirusa, izvijestili su u danas iz Stožera CZ OBŽ a prenosi HINA.

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović izjavio je novinarima kako je županijski Zavod za javno zdravstvo dobio je nalog da napravi procjenu mjera, koje se moraju poduzeti od sutra i to će sutra biti glavni zaključak sjednice Stožera.

“Mislim da će sve priredbe koje su zakazane za idući vikend sigurno biti otkazane, to je jedna od mjera koju moramo donijeti kako bi smanjili kretanje”, rekao je Ivanović i dodao da će u Stožeru večeras imati procjenu epidemiologa. Kako je rekao, Zavod za javno zdravstvo je dao preporuku gradu Osijeku da se i Osječko ljeto kulture prebaci na neki drugi termin, odnosno da se ne održi od 29. lipnja do 8. srpnja, “već će se za tu priredbu tražiti novi termin”.

Najavio je kako će na sutrašnjoj sjednici Stožer “imati na vezi”  đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića, koji je u samoizolaciji i s njim ćemo proći dio mjera koji se odnosi na sakralne objekte, jer dolaze blagdani koji okupljaju puno vjernika. Donijet ćemo mjere koje su u interesu građana.

Potvrdio je da od 23 novoboljelih u Đakovu sedmero djece, ukupno trenutno devet, a od 108 oboljelih u Županiji 82 ih je iz Đakova,  gdje ima nekoliko žarišta.  Epidemiolozi ulažu napore da evidentiraju sve kontakte oboljelih, rekao je.

Na upit je li moguća mjera karantene za grad Đakovo, Ivanović je rekao da to sigurno neće biti opcija, jer misli da se u sinergiji odgovornih ljudi mogu donijeti releventne odluke koje će pomoći suzbijanju virusa.

Bojim se da nećemo doći do brojke od nula oboljelih, ako ne donesemo mjere koje sprječavaju širenje ovoga virusa, rekao je Ivanović i dodao kako će se pojačati budnost općinskih i gradskih stožera Civilne zaštite.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dobre vijesti iz Osječko-baranjske županije - nema novooboljelih, samo tri kršenja samoizolacije, dobra opskrba tržnica s discipliniranim kupcima

Rezultat odgovornog ponašanja? Nema novooboljelih u OBŽ, testirano 88 uzoraka, u KBC Osijek na liječenju 27 osoba

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata obavljeno je testiranje na koronavirus Više…

U Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se trenutno 13 bolesnika od kojih je 9 u stacionaru, a 4 osobe su na respiratoru no njihovo je stanje stabilno

Troje novooboljelih u OBŽ, do sada ukupno 44 osobe s područja OBŽ oboljele od koronavirusa

Na danas održanoj 41. sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije iznesene su nove informacije vezane uz epidemiju koronavirusa na području Više…

Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili

Kažnjeno 5 osoba radi kršenja pravila samoizolacije!

Jučer, 20. ožujka, od 10 do 22 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je 22 dojave građana o kršenju mjera samoizolacije. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što Grad Osijek, naša županija, Sveučilište i Fakultet trebaju imati"

Otvorene nove ordinacije dentalne medicine Doma zdravlja Osječko-baranjske županije

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas se tako popeo na ukupno 798

Nacionalni stožer: Broj novooboljelih danas 86

Nova Europass platforma, dostupna na 29 jezika, služi kao potpora građanima Europe da lakše naprave korak dalje u svojem profesionalnom razvoju

U jednom danu izrađeno preko 13 tisuća životopisa