ŽIVOT

STOŽER OBŽ: 222 pozitivnih na Covid-19, i dalje se povećava broj hospitaliziranih

Tijekom vikenda pojačani nadzor provođenja epidemioloških mjera: "Ravnateljstvo civilne zaštite RH dostavilo je određenu količinu odora za potrebe lokalnih stožera koji su uključeni u kontrolu i provedbu mjera"

Objavljeno 27.11.2020
Ivona Amidžić

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 611 uzoraka od kojih su 222 bila pozitivna na koronavirus.

Najviše novoovopozitivnih osoba opet ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima, zatim Đakova, Belišća, Našica i Valpova te općina Čepin, Đurđenovac i Bizovac, odnosno novooboljeli su s područja 62 naselja Osječko-baranjske županije.

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 222 osobe oboljele od COVID-19, i to 185 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 39 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek preminule su četiri osobe zaražene koronavirusom, i to tri ženske osobe (iz Meca rođena 1930. godine, iz Širokog Polja rođena 1942. godine te iz Osijeka rođena 1948. godine) i jedna muška osoba iz Đakova, rođena 1936. godine.

U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.407 osoba.

Policija je provela 14 provjera osoba u samoizolaciji, i to 12 samoinicijativnih i dvije po dojavi građana. Jedna od dojava je bila točna, a kršenje mjere samoizolacije počinila je osoba iz Osijeka.

Kako ističe dr. sc. Zeljko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek, i dalje se povećava broj hospitaliziranih oboljelih osoba, kao pacijenata i na respiratoru, pa je popunjenost kapaciteta KBC-a za COVID bolesnike 82 posto. Svakodnevno se pet pacijenata prebacuje iz KBC-a u našičku bolnicu koja je sekundarni COVID-centar za Osječko-baranjsku županiju.

“Imamo puno prijema oboljelih, ali i otpusta. Od početka epidemije iz bolnice je otpušteno više od 700 hospitaliziranih i liječenih zbog COVID-19. Na žalost, preživljenje pacijenata u respiracijskom centru je 50-60 posto, pa je značajan broj ukupno preminulih upravo od pacijenata koji su liječeni uz pomoć respiratora”, rekao je dr. Zubčić nakon danas održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Županijski stožer CZ danas je dao preporuke da se pojača nadzor nad provođenjem mjera donesenih od strane Nacionalnog stožera, pa će pojačane kontrole tijekom vikenda biti osobito u trgovačkim centrima.

“Ravnateljstvo civilne zaštite RH dostavilo je određenu količinu odora za potrebe lokalnih stožera koji su uključeni u kontrolu i provedbu mjera. Odore su danas uručene predstavnicima sedam gradova s područja Osječko-baranjske županije, a tijekom vikenda oprema će biti uručena općinskim stožerima civilne zaštite”, rekao je pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija

Ponovno dopušteni posjeti u KBC Osijek ali uz mjere prevencije

Od 3. siječnja su posjete osječkom KBC-u bile zabranjene no to se od sutra mijenja te su tako posjete opet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša