ŽIVOT

STOŽER OBŽ: Dva novozaražena, pet pozitivnih medicinskih djelatnika više nego jučer

Ozdravila je predstojnica Klinike za infektologiju KBC-a Osijek, Liljana Perić: Dva puta je testirana i dva puta su rezultati bili negativni

    Objavljeno 22.04.2020
    Ivona Amidžić

    Današnju redovnu dnevnu press konferenciju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije otvorio je načelnik Stožera Goran Ivanović.

    “Ukupno smo imali 146 testiranih osoba, njih 36 u ZZJZ i 110 u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Dva nova pozitivna nalaza dolaze od medicinskih djelatnika, tako da sada imamo 113 zaraženih osoba u Osječko-baranjskoj županiji.”

    “Ukupno su izliječene 34 osobe, a i doktorica Perić je u zadnjih 48 sati testirana i dva puta bila negativna što znači da je ozdravila”, rekao je Ivanović.

    Hospitaliziranih imamo ukupno 20, svi se nalaze u KBC-u Osijek. U respiracijskom centru nemamo niti jednog pacijenta, tj. nitko nije na respiratoru.

    Zarežno pet pozitivnih medicinskih djelatnika više nego jučer

    “Imamo ukupno devet pozitivnih medicinskih djelatnika, što je pet više nego jučer.” Da ne bude zabune Ivanović je objasnio kako su već ranije spomenuta dva s područja OBŽ, a ostala tri iz ostalih županija. Petero ih je pozitivno od sinoć i svi su se nalazili u karanteni koja je bila kontrolirana.

    U samoizolaciji imamo 128 osoba, osam manje nego jučer i nema novih kontakata.

    Provjera mjera samoizolacije i propusnica

    Što se tiče provjere držanja mjera samoizolacije, policija je provjerila 13 građana i svi su bili u izolaciji.

    Propusnice su provjerene kod 3.372 pokušaja prolazaka na sedam stalnih nadzornih punktova, a bez propusnice su zatečene tri osobe kojima nije dopušten prolazak.

    Skupština Osječko-baranjske županije

    Sutra zasjeda Skupština Osječko-baranjske županije s početkom u 9.00 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek po standardima i propisima koje je zadala struka.

    Ovo će biti prava prilika da vijećnici iz prve ruke saznaju kakva je situacija u našoj županiji, ne samo u zdravstvenom smislu nego i o gospodarskom o kojem vodimo računa.

    Svirači limene glazbe na sprovodima mogu držati distancu, a ne smiju svirati

    Na upit kad će ponovno svirači limene glazbe moći svirati na sprovodima, jer oni mogu bez problema držati distancu jedni od drugih, Ivanović je odgovorio kako su sve mjere produžene do 4. svibnja.

    “Kao što je rečeno i ranije, Nacionalni stožer je jasno dao naputak da se mjere produžuju do 4. svibnja, a nakon toga ćemo vidjeti je li vrijeme za dopuštanje limenu glazbe na sahranama, rada cvjećarima i svima onima kojima se bitno smanjio opseg posla”, rekao je.

    Na kraju je napomenuto da su iz Kliničkog bolničkog centra Osijek naglasili kako će poslati priopćenje u kojem će dodatno objasniti situaciju koja se od jučer do danas dogodila s novozaraženim medicinskim djelatnicima.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

    U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

    U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana je jučer (10. travnja 2024. godine) Završna konferencija projekta Regionalni znanstveni centar Više…

    Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

    Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

    Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

    Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

    Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

    Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

    [FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića

    Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

    Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

    Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

    Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice