ŽIVOT

STOŽER OBŽ: Jedan novooboljeli, jedan izliječeni, ponovno 210 osoba u samoizolaciji

Dvorana Gradski vrt je oslobođena kreveta i medicinske opreme te ponovno spremna za svoju originalnu namjenu!

Objavljeno 05.05.2020
Ivona Amidžić

Danas su vrijedni volonteri Crvenog križa još jednom uskočili u pomoć i rastavili i iznijeli 200 posebno pripremljenih ležaja, zajedno s pripadajućom instaliranom opremom, iz Dvorane Gradski vrt u Osijeku.

Ležaji su pripremljeni u slučaju situacije da bolnički kapaciteti budu popunjeni i da ne bude dovoljno mjesta za pacijente oboljele od koronavirusa COVID-19.

Na svu sreću, takvih mračnih scenarija nismo imali, pa je i ova preventivna mjera završila na najbolji mogući način: neiskorištena. Zato se sad Dvorana Gradski vrt vraća svojoj primarnoj namjeni, a to je mjesto održavanja sportskih i zabavnih događaja. Naravno, ništa se ne vraća na identično staro stanje, već određene epidemiološke mjere i dalje ostaju na snazi.

“Nacionalni stožer civilne zaštite je 28. travnja donio odluku o demobilizaciji dvorane Gradski vrt, pa ova demontaža potvrđuje dobru epidemiološku situaciju. To je i najbolji znak da se polako, ali sigurno nakon 2,5 mjeseca bližimo finalu cijele ove priče. Kreveti će biti deponirani u skladište Civilne zaštite u Bizovcu te biti spremni za slučaj ako dođe do teže krize. Srećom sada nije bilo potrebe za korištenjem ovog prostora i kapaciteta, a zahvaljujem Crvenom križu i svim volonterima koji rade na ovom projektu”, rekao je danas načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Stanje na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata

U laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obavljeno je testiranje ukupno 117 uzoraka od kojih je jedan nalaz bio pozitivan. Riječ je osobi iz Gata, mjesta u komu je to već šesta oboljela osoba. Ukupan broj oboljelih na području županije od početka pandemije sada je 130 osoba.

U zadnja 24 sata još dvije oboljele osobe su izliječene, pa je ukupan broj izliječenih povećan na 95. Na bolničkom liječenju u KBC-u Osijek trenutno se nalazi devet pacijenata (jedan manje nego jučer), a jedan pacijent je na respiratoru.

Zbog novih slučajeva oboljenja zadnjih dana povećan je broj osoba u samoizolaciji, odnosno s jučerašnjih 157 na ukupno 210 osoba, s tim da od 53 nove osobe u samoizolaciji čak 48 su kontakti novooboljelih osoba.

Policijska uprava osječko-baranjska nije zaprimila ni jednu dojavu građana o kršenju mjere samoizolacije, a u 39 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Na sedam stalnih nadzornih punktova na granicama županije policija je obavila provjeru propusnica kod 6.045 osoba, a jedna je osoba zatečena bez valjanog dokumenta.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Korisnici mogu nazvati kako bi zatražili pomoć volontera Crvenog križa  ili zaposlenika oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova, plaćanja režijskih računa ili prijevoza liječniku

Crveni križ – program “Tu smo za vas”

Volonteri Crvenog križa i dalje su tu za korisnike u okviru programa „Tu smo za vas 2“. Programom se provode Više…

UI Slavonski Hrast poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

31. godina volontiranja Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek

U utorak, 20. veljače 2024. godine Udruga izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u Više…

Opći cilj projekta “Mobilni atelje” bio je poticanje i osnaživanje mladih iz ruralnih zajednica za aktivno sudjelovanje u društvu i rješavanje problema i potreba svojih lokalnih zajednica

Tribina “Angažirani mladi u ruralnim sredinama: izazovi i perspektive” i izložba volonterskih pozicija

DKolektiv – organizacija za društveni razvoj organizira događaj “Angažirani mladi u ruralnim sredinama: izazovi i perspektive” koji će biti održan Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)